Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lovato Türkiye Distribütörü Sorularınızı Cevaplıyor

'LPG Sistemleri' forumunda Lovato tarafından 14 Kasım 2012 tarihinde açılan konu

1. e_uzun

e_uzun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    329
    Ad Soyad:
    Ebubekir uzun
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kolay gelsin. Bir sorum olcak, benim aracın lpg enjektörlerinden biri diğerlerine göre sesli çalışıyor. Acaba bir sıkıntı olur mu ilerde? Bir de bu enjektörlerin tamiri var mı? Değişim mi gerekiyor? Değişmesi gerekiyorsa fiyatları ne kadardır? Teşekkür ederim. Çok fazla soru oldu kusura bakmayın.

2. cihan7

cihan7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cihan aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Bugün itibarıyla hyundai musteri ilişkilerinde donus yapıldı sorularıma istinaden.Ben subaplar in alaşımı ni sordum.Lpg li olsun olmasın ikisinde de magnezyum alaşımlı subap kullanıldığı söylendi. LPG Kiti kendi üretimimiz dendi , şu yada bu marka değil dendi.Emme manifoldunun alaşımini plastikmi dökümmü birsey söyleyemediler.Servisten tekrar yönlendirme yapacaklar.Otomatik benzinli için fabrikada bir çalışma yok

3. cihan7

cihan7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cihan aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Sn yetkili geçen sayfada da sorularım oldu ama sizden pek cevap alamadım. Forumda değilmisiniz lovato firmasının i 10 otomatik ile ilgili bir çalışması varmı ve sizin bu araca yapılacak dönüşümleri ilgili profosyonel görüşünüz nedir.Iyi çalışmalar dilerim.İstanbulda anadolu yakasında kime gitmeliyiz

4. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Öncelikle İzmit Fabrikada AR-GE olmadığından müşteri hizmetlerinden gelen yanıtları çok ciddiye almıyorum.

Resmi açıklamalar, motor tanıtımlarından edindiğim yabancı kaynaklarda, 1.0 G3LA motorun başlı başına sağlamlık, emisyon, titreşim gibi konularda iyileştirmeler içerdiği +1 cepte.

Ancak yine yabancı kaynaklarda, bu motorun ufak modifikasyonla (piston ve subap iyileştirmeleri) LPGli versiyonu olduğu da bir gerçek.

Onu da geçtim, bizzat fabrikadan gelen bilgi ise motorun yapısal olarak aynı olduğu ama manifoldun farklı olduğu.

Ben nacizane şunu kanıya vardım;

OBDsiz bir kit mi taktırdın, o zaman 3-4bin kmdr bir hassas ayarlarını kontrol et/ettir.

OBDli bir kit mi taktırdın, 7-8000 bin kmde bir hassas ayarlarını kontrol et/ettir.

5. cihan7

cihan7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cihan aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Hyundai musteri ilişkilerinde arayanlar sorularımıza aldıkları cevapları bize okumakla mükellef kişiler. Teknik bilgi sıfır.Obd li kitin işi çözmesi lazım normalde i 20 ve elantra larda durum öyle gözüküyor. Ayrıca forumdaki diğer konuda lpg kiti seciminizle ve marka ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yaparsanız ben adıma çok memnun olurum.En içten saygilarimla.not-açıklama yapmak istemezsenizde saygı duyarım.

6. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Cumartesi LPGli 1.0 otomatik aracı test edicem.
    Performans anlamında da sıkıntı olmadığını teyid etmem gerek son olarak.

7. Lovato

Lovato Servis-Satış Yetkilisi

Alınan Beğeniler:
    1,176
    Ad Soyad:
    DAMLA LPG
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    İsa bey merhaba, aracınıza sıralı sistem uygundur, güzel bir işçilik ile hiçbir sorun yaşamazsınız. ürünlerimiz 2 yıl garantilidir. tank seçimi için aracınızın model ve ağırlık bilgilerini almam gerekiyor. çünkü duymuşsunuzdur belki bazı modellerinde muayeneden geçmesi için yan tarafa küçük tank takılıyor. net boş ağırlığını ve mümkünse aracın üzerinde ağırlık etiketinde ki ilk ağırlığı öğrenebilir miyim ? istanbulda ki bayilerimizin listesi aşağıda ki gibidir. dilerseniz aracınızla bayimize uğradığınızda onlar da tank konusunda yardımcı olabilirler.
    http://www.lovatogaz.com/bayiler/istanbul

Son düzenleme: 9 Mayıs 2015
  8. Lovato

Alınan Beğeniler:
    1,176
    Ad Soyad:
    DAMLA LPG
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Güray bey tamamen benzin harcamayacaktır, ufak miktarda kullanacaktır. bahsettiğim gibi sadece gaz kullanımı da sağlanabilir ancak ilk seçenek motor üst kısım sağlığı açısından bana göre tercih sebebidir.

9. Lovato

Alınan Beğeniler:
    1,176
    Ad Soyad:
    DAMLA LPG
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    volkan bey merhaba, toplamda yüzde 20 civarında benzin yüzde 80 gaz tüketecektir, ankarada şaşmazda merkez servisimizde yapabiliriz.( randevu için ; 278 58 32)

10. Lovato

Alınan Beğeniler:
    1,176
    Ad Soyad:
    DAMLA LPG
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Güray bey rolantide gaz tüketimi yapıyor, devir yükseldikce gaz süresine göre yapılan programlama ile toplamda yüzde 20 civarında benzin harcamış oluyor. bu da min %30 tasarrufu getiriyor.

11. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)

6. Vites 3500 devir sabit hızda benzin tüketimi hangi seviyede acaba? İ30 - i40 - ix35 için

D2533 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

12. Lovato

Alınan Beğeniler:
    1,176
    Ad Soyad:
    DAMLA LPG
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Cihan bey merhaba , Güray bey in de değerli katılımı ile oluşan bilgi paylaşımınıza ve sorulan sorulara geç katıldığım için kusura bakmayın, bikaç gündür bakamamıştım, şimdi yazıyorum. yaptığım araştırmalarda subaplarda çelik malzemeden bahsediliyor, şahsi fikrim magnezyum alaşımı da olması doğrultusundadır. i 10 araçlar normal multipoint olduğu için , direk enjeksiyonlu araçlarda olduğu gibi programlama kısmı için tek olarak ar-ge yapılmış değildir. Programı yol testi ile yapılması doğru olanıdır. Üretici firmamızın paylaşmış olduğu dikkat edilecek teknik bilgilerde; bu araç için yağlama sistemi de önerilen listede yeralmamaktadır. yani yağlama sistemini zorunlu bulmamaktadır. Kit olarak obd destekli ürünlerin herzaman artısı vardır. yakıt düzenlemesi ile optimumu vermesi , karışım hatalarının önüne geçmekle beraber buradaki ısının da çok çok artmamasını sağlayıp, subapların ömrünün benzindekine oranla çok düşürmemesini de sağlamış olacaktır.
    Özetle öncelikle doğru ürün ve parça seçimi , uygun işçilik, yol şartlarında yapılacak güzel bir ayar ve mümkünse obd kit sorunsuz kullanımınızı sağlayacaktır. Anadolu yakasında Çözüm lpg ( 02163645051 ) , İlker bey size yardımcı olacaktır. İstanbuldaki diğer bayilerimizin listesini de aşağıda ki linkte bulacaksınız. saygılarımla
    http://www.lovatogaz.com/bayiler/istanbul

13. Lovato

Alınan Beğeniler:
    1,176
    Ad Soyad:
    DAMLA LPG
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Ebubekir bey merhaba, yolunuz düştüğünde bayimizin kontrol etmesinde fayda var diye düşünüyorum. belki temizlemesi ya da oringlerinin değişimi gerekebilir. tekleme yok ise şayet kısa vadede sorun olmasa da uzun vadede değişimi gerekebilir. Lovato tek enjektör fiyatı 90 tldir. her sorunuz ya da sorununuz için yazabilirsiniz,yardımcı olmaya çalışırım.

e_uzun bunu beğendi.
  14. Lovato

Alınan Beğeniler:
    1,176
    Ad Soyad:
    DAMLA LPG
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Murat bey, ben 3 küsür yıldır bu aracları bizzat kullanıyorum ( iki yıl sportage, bir buçuk yıldır ix 35 ). 6 vites 3500 devirde araç ortalama 122-123 gibi bir hızda oluyor. ve burada ki benzin sarfiyatı sistemin minimumunda diyebilirim. yani %10-13 arasında oluyor. bu devirden sonra benzin tüketimi artıyor.

15. cihan7

cihan7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cihan aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Sayin yetkili ilgi ve alakaniz a çok teşekkür ederim.

Lovato bunu beğendi.
  16. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ben gerek siz değerli Distribitörlerden aldığım bilgiler, gerek telefon gerekse sahada yüzyüze yaptığım görüşmeler ve araştırmalarım sonucu,
    Hyundai araçlarında LPG dönüşümüyle (doğru kit, montaj, ayar koşulu ile) soryn yaşanmayacağına ikna oldum.
    Mevcut aracımız ile yolumuza devam edeceksek ya da alacağımız araç için (i20 ya da Sportage) LPG dönüşümünü gönül rahatlığıyla yaptırabiliceğime inanıyorum.
    Saygılar sunuyorum.

Lovato ve cihan7 bunu beğendi.
  17. cihan7

cihan7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cihan aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Bende sizle aynı fikirdeyim yeni kitlerin kalıbre yeteneğinin iyi olmasi ve piyasada bu forumdaki gibi doğru işi yapabilecek insanlar olması ve hyundai markasının alternatif yakıtlarla çalışan veya euro 5 bile olsa motorların extra iç malzemelerle saglamlastirmasi sayesinde çalışacak olan araçlar üretmesi beni bu konuda ikna etti.

18. emrex

emrex Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,372
    Ad Soyad:
    emre olgun
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Grandeur (1986-201X)
    Beyefendi
    Aracim 2006 sonata 2400 cc 170 hp 4 silindir
    Aracima 4 ay once lovato obd2 hp regulatorlu sistem takildi
    Enjektor nozzili olarak c nozzl takildi
    Acaba bu nozzl aracima ufak gelir mi
    C yi d yada e nozxl yapmam iyi olur mu
    Saygilar..

19. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yalnız piyasada (gerçi herkesin kendi tercihi orası ayrı), bu OBD destekli kitlerle ilgili bilgi karmaşası var gibi.

Kimileri diyorki; hatasız yapılan bir LPG kalibrasyonu varsa 10bin bir de bakımlarda ayarlar kontrol edilirse sorun olmaz.

Kimileri de diyor ki; obd desteğiyle hatalar düzeltilir sorun yaşanmaz.

Şimdi burda her ikisi de doğru/her ikisi de yanlış mı?

Cidden, hatasız yapılan LPG kalibrasyonu 10bin km boyunca sorunsuz kullanım imkanı sunar mı?

Kalibrasyon hatasız ise, benzin haritası yine de bozulur mu?

20. cihan7

cihan7 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cihan aydın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Lpg montaj li (atiker düz model) aracı inceleyebildinizmi.Birde seçtiğiniz marka kit güzel bende inceledin ama diğer forumlarda firmanın muhattapilgiyle ilgili sorunlar var sizde okumussunuzdur.

Bu Sayfayı Paylaş