Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastiklere Nitrojen ?

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda t.capar tarafından 21 Ocak 2009 tarihinde açılan konu

1. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anlaşılan sadece lastiklerin içerisindeki hava basıncının yaz kış dengede kalmasını sağlayan bir şey bu nitrojen.

2. Hafizs

Hafizs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    konu eski ama bugün bende rot balans çıya gittim orda okudum.
    bu nitrojen gazı lastiklerin ömrünü uzatıyor ve yaz aylarında kullanılırki lastikler fazla ısınmasın.

bu konuda başka fikri olan varmı?

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    serviste rot-balanstan sonra nitrojen basmışlar, siboplara yeşil kapak takmışlar..ben bişey farkedemedim ama lastiğe sormak lazım..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

4. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    bende düşünüyorum ama fark edilirmi diye düşünüyorum

5. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    nitrojen basılmış lastiğe daha sonradan benzincide kendimiz normal hava basarsak bişey olur mu ?
    Düzenleyen : kaan_sel

6. Son Koreli

Son Koreli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bu nitrojen yani bildiğimiz azot basma konusunda biraz şehir efsanesi var. Lastiği ısıtan , yuvarlandıkça yere bastığı noktada oluşan şekil değiştirmelerdir.Isınan lastik ısının bir kısmını içeri bir kısmını da dışarı atacaktır. yani her halikarda lastik ısınır içerideki havayı da ısıtır. Isınmaz diyenler ve azot basmış olanlar bir uzun yolculuk başlangıcında ve sonunda hava basınçları ölçüp bize bildirirlerse bu mevzu da ölçümle sabitlenmiş olur.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif. Bende yok deneyip yazamıyorum.
    Azot basılan lastikte zamanla daha yavaş iner ve lastik içindeki oksijen az olduğu için lastik daha yavaş bozulur, daha uzun zaman daha iyi lastikle gitmiş olursunuz. Bu bakımdan iyidir.

Azot bastıracaksanız , önce lastiğin havasını tamamen boşalttırın , sonra azotla normal basıncınızdan fazla olarak ( lastik değerlerini aşmadan) 40 PSI doldurtun , sonra bunu da yine tamamen boşalttırarak yine azotla bu sefer normal basıncınızdan 1-2 PSI fazla doldurtun.

Klasik bir defa boşalt doldur yaparsanız , lastik içindeki azot oranı %92 lerde falan kalır ki bu da normal havadaki %80 azottan çok fazla bir iyileştirme değildir. İki defa bastırırsanız %96 civarını yakalarsınız.
    Azot basan lastikçilerin çoğu detaylardan habersiz ama İstanbulda bazı yerlerde iki defa basım yapıldığını duymuştum.

Bir de bastıkları azot %98-99 azot olmalı. %100 saflaştırılmış azot sanırım yoktur, varsa en güzeli budur tabii.

7. kaan_sel

kaan_sel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Bu Sayfayı Paylaş