Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastik Seçimi

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda sea_demon tarafından 4 Haziran 2010 tarihinde açılan konu

1. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benım kısaca sorunum su brıgestone b 250 ve brıgestone 330 evo bu ıkı lastık hakkındakı yorumlar ve bunlardan hangısı yenı lastık ıkısınden bırını alıcam ama karar veremedım kullanan arkadas varsa yorumunu esırgemesın lutfen

2. qaan88

qaan88 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Lastik alırken marka ve modelin yanı sıra lastigin raf ömrünüde göz onunde tutun. Beklemiş lastikten pek hayır gelmiyormus. Kara verirken hangisi daha yeni ise onu secmeniz kara için yardımcı olabilir.

3. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    330 evo 4 kanallı bır lastık b 250 2 kanallı cok kanallımı tercıh edelım yoksa dıgerımı brıgestonu aldım 4 adet ama 250 mı olsun 330 mu olsun bu konuda karar veremedım hala

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bridgestone markasının en vasat lastikleridir. Sadece şirket yada ticari amaclı arabalar kullanır. Hamuru aşırı sert olduğu için 1 sene içinde 100 bin km ve kimi zaman bu km yi bile aşmaktadır. B330 Evo serisi ise 4 mevsim olarak geçer ve dişleri daha fazla olduğu için asfaltta kış lastiği gibi aşırı ses yapmaktadır.

Size önerim Bridgestone, Lassa, Pirelli gibi markaları bir kenara bırakıp, aynı paralar daha yumuşak ve performans bakımından uzun zaman hizmet verebilecek olan lastiklere yönelmenizdir. Örneğin, Yokohama, Kumho, Michelin gibi markaların lastikleri.

Hocam kusuruma bakmayın ama performans lastikleri öncelikle 15 inc ve üzeri ebatlarda mevcuttur. Ki performans lastikleri T serisiyle değil V serisiyle başlar.

Maxxis markasında önerebileceğim tek lastik olarak Maz-1 serisi olabilir. Bu marka Taiwan üretimidir ve fiyat ve performans olarak ele alındığında iyi derecedir.

Petlas hakkında pek bilgim olmadığı için pek fazla şey söyleyemeyeceğim ama genellikle sarı ticari taksiler Petlas lastiklerini çok kullanıyorlar.

Hankook ise almayın derim, Yokohama ve Kumho lastikleri öneririm sizede...

Bu arada Admire 1.6 serisinde lastik ölçüleri standart fabrika çıkışı 185/60/14 bence bu ebatları eğer jant ve jant ebatını değiştirmeyecekseniz değiştirmeyin derim...

Düzenleyen : GRAFTT

5. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    uzun zamandır arastırıyorum cevre sartlarıda etken oldugundan brıgestona karar verdım ve gıttık anlastık bu yuzden baska secenegım yok b250 yada 330 evo sanırım 330 evo takıcaz neyse hayırlısı bende evoyu kullanayım yorumları yazarım b 250 kullanan arkadsım var memnun fakat hangısı yenı onu anlayamadık 250 mı 330 mu yenı nesıl ????????????

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Eğer sizin kullanmanıza ve zemine uygun olarak sert hamurlu lastik gerekliyse Bridgestone uygundur. Fakat asfalt yola çıktığımdada sessiz ve iyi performans sergilemesini beklemeyin. B 330 Evo bir üst modelidir ve 250 serisine oranla daha sonra çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Evo serisi 4 mevsim şartlarına uygun olarak üretilmiş olsada kış şartlarında vasatın altındadır.

Sonuçta Bridgestone B250 ve B 330 Evo serisi lastikler birçok kişi tarafından nasıl lastik olduğu bilinmektedir.

Yinede hayırlısı olsun.

7. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sayın graft yazdıklarınıza ıstınaden 330 alıyorum ınsallah hayırlısı olsun bulundugum muhıt arnavut kaldırımı dogru duzgun asfalt yok yoksa mıchel energy alıcaktım vazgectım sonra contınantele donduk romanya yapımı dıye vazgectım en son brıgestone kaldık onunda 250 mı olsun 330 mu olsuna kaldık 330 olucak sanırım uzun yol yapan bırı degılım ve malum yollarımızda cakıl cukul :)

8. sea_demon

sea_demon Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    brıston b250 330 evo arasındakı kıyaslamaya yorum bırakmak ısteyen arkadslar yokmu acaba

9. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Bu 2 lastiğide kullandım. Limitleri zorlayan bir sürücü değilim. Önceki aracımda b330 evo, şimdi b250. Yaz aylarında kullandım. Bana göre kullanıcı açısından hissedilir belirgin bir farkı yok. İki tipten de memnun kaldım. Duyduğum kadarıyla b330 evo dört mevsim lastiği diye satılan lastiklere alternatif, biraz sert ve dayanıklı bir yapıda. B250 ise yazlık ve ıslak zemin performansı başarılı bir lastik. Fiyat olarak birbirlerine eşit ve yanılmıyorsam Bridgestone markalı lastikler Türkiye'nin her yerinde aynı fiyattan satılıyor.

Düzenleyen : EraCan

10. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    evet arkadaşlar uzunca araştırmadan sonra lastik seçiminde bazı eleştirele kulak asmayarak kendi fikrimi ve direk disbiritör destek alıp lastiklerimi
    kumho kh17 serisi 185/60/14 82 h lastik aldım fiyat 380tl 5 taksikle aldım ilk izlenimim balans ayarı yüzde yüz tutuyor tutmuyor diyenlere ses yapar diyenler yanılıyor söktüğüm 140 tl değerindeki goodyear lastikleren hem sessiz hemde yumuşak lastik almak isteyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim son olarak ıslak performansa gelince öyle kızaklama felan yok

11. EraCan

EraCan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Ali Haydar Bey
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Güle güle kullanın. İlk 2 yıl çok iyi olacağından eminim.

12. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    tamemen katılıyorum sert lastiktir tam türkiye yollarına göre,michlenyumuşak parçalayıp baloncuk yapar bu yollarda .
    Düzenleyen : sfzb67

13. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    benimde sol ön lastikte küçük bi yarık oluştu ama derindi baya lastikçi değiştirmeyi tavsiye etti kumho kh17 solus 185-60-15 84h aldım diğerleriyle takım bozulmasın diye.120tl idi.

14. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:

saol arkadaşım fakat zaten bi lastiğin ömrünüde 2 yıldan fazla olacağınıda sanmıyorum öyle olsaydı 140tl goodyearlar bitmediği halde hatta neredeyse aldığım gündeki diş derinliğinde olan lastikleri çöpe atmazdım bide şunuda düşünmemiz gerek çok para verince çok iyi ürün almış olmuyoruz çoğu arkadaş tutturmuş michelin diye aynı ebat michelin 140 tl değmez heleki çoğunluğu şehir içinde kullandığımız için hiçmi hiç değmez ben bi kere yanılıp gitti o zaman vakti zamanında goodyear aldım ha bi daha alırmıyım asla sanmıyorum bu sadece goodyear içinde geçerlideğil

15. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    biraz pahalı gibi geldi bu lastiğin ana disbiritör firması üstündağ lastiktir ben önce ordan fiyat aldım orda 85tl dedi fakat şuan ellerinde olmadığı için bayiisine gittim bana yakın olan oda 102 tl dedi liste fiyatı biraz pazarlık etttim 95 tl tanesine aldım

16. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    bide kumho düşüneceklere bir tavsiye ana disbiritörden aldım bu bilgiyi yeni bir seri geliyormuş gümrükteymiş bana bekleyin dedi ben sabırsızlığımdan beklemedim düşünen arkadaşlar daha doğrusu sabırlı arkadaşlar bekleyip yeni gelecek seriyi bi incelesinler

17. Ertan

Ertan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    40
    Ad Soyad:
    ertan tiryaki
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
  18. krank

krank Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracımı aldığımda üzerinde B250 vardı, 2 sene içinde çatlak içinde kaldı ve kazık gibi sertleşti.Farklı araçlarımda 10 kadar markanın lastiklerini kullandım b250 kadar gürültülü bir lastik hatırlamıyorum.

b330 ona göre daha iyidir ama mutlaka bridgestone diyorsanız br300 tavsiye ederim.

19. enginee82

enginee82 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Şu an orjinal B250 ler var aracımda tutuş olarak memnunum fakat konfor ve gürültü açısından memnun değilim 330 evo ve ER300 daha konforlu olanlarıdır Bridgestone markasının ama ben değiştirirsem BF Goodrich markasını tercih edicem gibi gözüküyor...

20. ercan19_34

ercan19_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar geçen hafta sonu lassa miratta lastiklerimi değiştirdim ve 4 adet michelin energy lastikerinden aldım ve çok memmunum aski lastklerimden kaynaklanan ses yok oldu çok şey değişti arabada sanki bana öyle geliyor.
    4 lastiğe 358 tl verdim 6 taksit.

Bu Sayfayı Paylaş