Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastik değiştireceklere şiddetle tavsiye ederim

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda algan75 tarafından 21 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. BODYGUARD

BODYGUARD Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Bahri Kızıltuğ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    4 mevsim lastikte geçen yıl avrupa da araba dergilerinin yaptığı testler sonucu Continental contack premium ve dunlop sport response ilk iki sırayı almıştır.

2. fahrettinn

fahrettinn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracım 2005 1.6 admira benzinli-lpgli. Üzerindeki jantlar 185 60 14 jant.Bu orijinal jantları mıdır,ayrıca bu jantlara hangi lastikleri önerirsiniz?

3. serkanmaçat

serkanmaçat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende 2009 14000deyim pirelli kadar iğrenç bir lastik yoktur sanırım ne kalkıyor ne duruyor.sakın taktırmayın

4. gökhan0180

gökhan0180 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bende kullandığım bir kaç araçtaki lastik tecrübemi yazayım. -2010 era-pirelli p6000-taş gibi lastik-çok fazla ses-0 konfor-her an kaymaya hazır olun -2011 fiesta-Continental primium contact 2 -yumuşak ve sessiz ama biraz frene yüklenince direk abs devreye giriyor yani yolu iyi tutamıyor 2000 astra cd-michelin energy saver(yok böyle bi lastik) otabanda hızım 100-110 km bütün gücümle frene asılmama rağmen araç abs devreye girmeden resmen çakıldı olduğu yere tabi balata kokusundan ölüyorduk kısacası michelin 1 numara (bu arada reklamcı falan değilim öğretmenim ;)

5. taylansancak

taylansancak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim arabamin uzerinde suan 175 war ve ben de 185 e gecme fikrine sahibim.arkadaslara katiliyorum.acikcasi getz im in herseyini begenmeme ragmen en olumsuz yani frenleri diye dusunuyorum.belki daha once hep daha iri araclar kullanmamdandir ( zira getz in direksiyonuna oturmadan once 2 hafta kadar xc60 kullandim :) viraj ve 1-2 kontrada ve ani duruslarda pek guven vermedi bana. saniyorum 185 le durumu biraz duzeltebiliriz..

Düzenleyen : taylansancak

6. punisher-26

punisher-26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    PSA
    Ben de energy saver ile boyutu 185/60/14 yaptım. Sanırım ben çok şey bekledim lastiklerdenhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifyoldaki tüm taşları hissediyorum resmen ya. takır takır takır. Amortisörlerden mi kaynaklanıyor lastikten mi bilmiyorum ama çok canımı sıkar oldu bu durum. Birisi binince arabama hakkaten utanıyorum yahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

7. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Güya yumuşak lastik yani. Ben de almak üzereyim ama bu gidişle yine bridgestone da kalacak gibiyiz.

Düzenleyen : atlantis

8. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    tavsiye ederi
    Güya yumuşak lastik derken? Michellinden daha yumuşak ve kaliteli lastik mi varmış? Kesinlikle emin olarak taktırın ben takalı 1 yıl ve yaklaşık 11000 km oldu, her tür yol şartlarında denedim çok memnunum. Tek eleştirim toprak yol gibi kötü yollarda uzun süre kullanılırsa yıpranacak olması onun dışında mükemmelhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.giftavsiye ederim.

9. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yumuşak lastiğin konforu artırdığı söyleniyor ama nerede artıyor uzun yolda mı şehir içinde mi? arkadaş kendince rahatsız olduğunu dile getirmiş, ben de onu destekledim.

ben işin uzmanı değilim ama gördüğüm bir şey var. Aracım 26800 km'de ve daha Bridgestone beni hiç yarı yolda bırakmadı. Tek sıkıntım 3 ayrı lastiğimin bıçaklanması ve birine de çivi batmasıdır. Yoksa Bridgestone'un kalitesinden şüphem yok. İzmir yollarını siz de biliyorsunuz. Her yer çukur. Michelin gibi bir lastiği uzun süre kullanmak mümkün olmaz. Uzun yolda derseniz ona katılabilirim.

10. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ben daha önceki 2 aracımda Bridgestone lastik kullandım. Hiç bir zaman yolda bırakmadı sağlamlığı konusunda hiç bir şüphe yok. Ama her şey sağlamlık değilki. Bence ondan daha önemlisi güvenlik. Michellin lastiği ilk defa kullanıyorum bundan sonra başka lastik kullanmam. Çünkü aracın yol tutuşu, fren mesafesi, ve özellikle sağladığı sessizlik gerçekten mükemmel. Araba yere sağlam basıyor ve bunu hissettiriyor. Ve en önemlisi ıslak zeminde de çok iyi yol tutuyor, ve bu takdir edersinki İzmir gibi yağışlı bir yerde çok önemli. Bir de şu açıdan düşün Lastiğin ortalama ömrünün 50000 km veya 5 yıldır. Şimdi sen Bridgestone lastiği dayanıklı diye 70000 km veya 7 yıl mı kullanacaksın???

11. atlantis

atlantis Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Onur Öz
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastik ömrünü 45000 km filan dedi. Ben zaten çok yol yapmam. Şu an hemen lastik değiştirmeme de gerek yok. uzun yola çıkacağım zaman değiştireceğim. Lastik ömrü daha var aslında sıkıntı tamir edilmiş olmaları. Michelin lastik takılı araçla farkı görmek lazım. Başka türlü anlamak gerçekten çok zor.

12. Umr

Umr Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    396
    Ad Soyad:
    Veccii
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Benim aracımda prelli p6000 vardı ne yol tutuşu ne yol sesine bi faydası yktu.Saglam olmasına saglamdı 4 lastigin 1 tanesi 1 kere bile patlamadı.Şimdi michelin var gene 1 tanes patlamadı 15 bin km geçkin yol yapmışımdır.Ses gitti yol tutuşu arttı verdigim paraya degdi.

13. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

14. hadibeaa

hadibeaa Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    patlamadı derken aracınızda lastik yerine çelik mi takılıki vida dahi giremiyor. vay behttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

15. kurtuluş

kurtuluş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam,
    benim araç üzerinde pirelli P6 var, genel olarak iyi bir lastik ve sert diye tanımladığımız sınıfa dahil.bu lastikler biraz daha uzun ömürlü ve sağlam olurlar ben şahsen üzerinde saplanmış halde ağaç vidası varken farkına varmadan uzun bir süre kullandım.diğer markalara gelince ekseriyette kullanılan michelin,Continental,brigstone gibi daha yumuşak lastiklerdir.aracın yoldan aldığı sürtünme titreşimini absorbe ederler ve yol tutuşlarıda fena değildir ama zora geldiklerinde kendilerini hiç kasmadan salıverirler.gözümün önünde gerçekleşmese inanmazdım, bir sürücü aracını bulunduğu yerden çıkartırken yanlışlıkla kaldırıma çıktı, kaldırım dediğim apartman etrafını çevreleyen 10 cm kadar yükseklikte üstü traverten denilen taş ile kaplı.Continental lastiklerden ikisi karpuz gibi yarıldı ve araç oracıkta kaldı.bu lastiklerin tek dezavantajı maalesef bu.yol tutuşa gelince inanın pirelli de hiç fena değildir.kazasız sürüşler.

16. enginis58

enginis58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    209
    Ad Soyad:
    engin öz
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    pirelli p 6000 lastiklerden memnun olan ender insanlardansınız. benim araçtada aynısı var felaket ötesi berbat konforsuz ses yapan bir lastiktir kendisi.

17. kurtuluş

kurtuluş Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    pirelli p 6000 lastiklerden memnun olan ender insanlardansınız. benim araçtada aynısı var felaket ötesi berbat konforsuz ses yapan bir lastiktir kendisi. [/QUOTE]

bendekiler P6 , P6000 değil biraz daha farklı.

18. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Arkadaşlar petlas lastikleri kullanan var mı? sitesinden inceledim biraz fiyat olarak da oldukça uygun lastikler.. ayrıca aracımın üzerindeki 185/65/14 lastikleri 175/70/14 ölçüleriyle değiştirmeyi düşünüyorum. önerilerinizi bekliyorum.

19. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Petlas ve starmax ayni grup olup yumusak bir hamura sahiptir.
    Eski kombasassan petlas ile ucak lastigi uretiyordu.otomativde yeni standart tutturdu.tavsiye edilebilir bir lastik model onemli

20. ekol

ekol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    2010 era ustunde pırellı geldı aracı aldıgımın haftası tavsıye uzerıne kar tıpı petlas aldım takım gercekten bu gune kadar denk gelen en ıyı lastık dıyebılırımyol tutusu fren mesafesı on numara

Bu Sayfayı Paylaş