Arkadaşlar aracımda 195.50.16 fabrikasyon lastikler vardı. Pazartesi günü aracıma 195.55.16 lastik taktırdım. Fakat 2 gündür aracı kullanamıyorum. Motor devri, fren mesafesi vs baya bir garip geldi. Sizede öyle oldumu bilmiyorum. Lastik ebatı büyüdü ondanmıdır acaba? Ömer Ercan İstanbul, Türkiye
Lastiğin çapındaki büyüme oranını hesaplayınca %3,19 çıkıyor, lastik ebat değişimlerinde %3'ten fazlası genellikle önerilmez buna bağlı olabilir.
Garip gelmesi normal, değişim farkı %3.33 olmuş. Tavsiye edilen değişim %2.25 tir genellikle. Aracınız kadranda gördüğünüzden daha hızlı gidecektir, ayrıca hızlanması bir nebze azalacaktır. Doğal olarak yakıta da etki eder.
başlarda garip gelir sonra düzelecektir, lastikler yeniyken biraz tuhaflıklar olur hava basıncını kendiniz bir kontrol edin muhtemelen fazla hava vardır
Birde sıfır alınan lastik bir süre tutunma problemi yaşatabilir 10-20 km belki. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Bana ilginç geldi, ben daha büyük değişim yüzdesi yakaladım ama öle olmadıydı, Mesela 2000 accentii 13" janttan 15" janta çektim az sürttü onuda jant göbeği traşlattım çözdüm ama bana devir vs problem yaşatmamıştı...
Ben 195/60 R15 den 205/60 R15 ebata geçince araba pamuk gibi oldu. Ama frenlemede virajda bir sorun yaşatmadı.