Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastik çatlaklarını önlemek için....

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 13 Kasım 2008 tarihinde açılan konu

1. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mıchelın de de var diğer tüm markalarda da var.

2. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    her markanın yok.Araştırmasını yaptım ben ya.
    1 hafta tanınmış marka lastik aradım hepsi üretimi yok dedi

3. ****EYÜP***

****EYÜP*** Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    olmayan marka söyleyin size istediğiniz kadar göndereyim aankaradan.Bende yeni lastik aldım geniş çaplı araştırmasınıda yaptım.

4. Misafir

Misafir Guest

5. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    inanmam için göndermene gerek yok eyüp kimse burada yalan söylemez burada aile ortamı var seninde yalan söyleyeceğini sanmıyorum.

biridgestone nin, mishelnin,pirellinin ve good year'ın 185/60 R13 için 1 hafta boyunca gözüme çarpan her lastikçiye sordum ve üretim fabrikalarını arattım bir kaçına 13 jant için lastik üretimini yaklaşık 5 yıl önce durdurduk elimizdede yok dediler.
    şimdi senden tek ricam ankda sadece bir Biridgestone bayisine git ve sor 13 janta lastik varmı de yok derse fabrikalarını arattır üretiminin olup olmadığını öğren ve buraya yazz kardeşim.
    Olurmu?

Düzenleyen : burkks

6. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben daha ayazın değiştirdim.
    admirede 175/65/13 vardı orjinallerde.değiştirdiğimde r13.hemde bridgestone taktırdık.

7. strom006

strom006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam arkadaşlar...
    Yazılan tüm paylaşımları okudum.Sizelerle bende tecrübelerimi paylaşmak istedim.Siz siz olun üç kuruştan kacıp ne malı olduğu belli olmayan lastikleri almayın.İyi bir lastik ile markasız diğer bir lastik arasındaki fark 13 jant arabalarda 20 lira gibi bir farktırki inanın bana bu hayatınızdan kıymetli değildir...Bişiy daha aktarmak istiyorum mümkünse ayda bir kez lastik havalarınızı kontrol edin yada ettirin,lastiklerin havası lastiğin ömrü ve güvenlik acısından hayati önem taşır.

Hepinize ssevgi ve saygılarımı sunuyorum....

8. strom006

strom006 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bristonu bilmem!!! ama ben yeni Michelin Enerji aldım 98 Accent LX marka aracıma lastikler 13 jant arkadarlar 165-65-13 ebatında

9. Erim Balaban

Erim Balaban Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ebatrları yalnış yazmış olabilirim.ama r13,bundan eminim.
    ayrıca bridgestone.arkadaşta michelin takmış.
    bnce bayiler pek satılmıyor diye fabrikadan ürün almıyor o boyutta:D

10. atakan_arikan

atakan_arikan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araç lastiklerinin raf ömrü 2 yıldır.yani bir lastik araca takılmasa dahi 2 yıl sonra çöptür.ucuz lastik satan yerlere aldanmayın ya lastik raf ömrü bitmiştir yada 1-2 ay kalmıştır.satın alacağınız lastik en fazla 2 aylık olsun nerden bilecez derseniz latiğin üzeride baskı halinde üretim yılı ve haftası yazar dikkat edin kazıklanmayın.

11. mylastik

mylastik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lastik üzerindeki çatlaklar.
    Lastiklerde ozon çatlakları tabir ettiğimiz durum söz konusu olmaktadır.
    Lastiğin yük altında ezilmiş olması, uzun süreli park halinde kalması,zararlı temizleme mazlemeleri kullanılması,az veya fazla hava,güneşten gelen ozon ışıklarına maruz kalma, aşırı ısınma genel sebepleridir.
    Bu durum da çatlamalar yüzeysel ise kullanılabilir fakat tavsiye edilen bir durum değildir.
    Çatlaklar derin ise derhal değiştirilmelidir

12. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Admire mi aldıgımda orjinal lastiklerinle 55000 yaptım adı garip kumho dicem ama değil kore malı üstünde olan
    öteki araçta pirelli vardı oda 40000 gitti
    şimdi michelin h serisi diye hatırlamıyorum bakmam lazım şu 210 kılometre hıza uygun diye bir seri var onu kullanyıorum şimdi sorunsuz devam ediyorum her bakımda arkalar öne önler arkaya değiştiriyorum

13. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    akadaşlar arçtaki lastik çatlakları bence sadece üretim hatasıdır bence kimse klıf aramasın 4 senelik ömürleri var lastgin deforme olması için çatlak için konuşuyorum dişlerin bitmesi degil 4 sene içinde lastik çatlarsa o üretim hatasıdır üretim tarihinden itibaren bu lastik kullanıma göre en az 40.000 gider ve bu petrol ürünüymüş sabunmuş suymuş daha bilmedigimiz ne kimyasalların içinde geziyor bunada engel olmayız ona görede lastik üretmek zorundalar ve üretiyorlarda şahsen benim lastiğim üretim tarihinden 4 sene içinde çatlasın hakkımı ararım yok efendim öyle böyle yapma deydirme ......................

14. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim araçta aracın orjinal lastikleri duruyo hiç değişmemiş 47.000km de

2001 model araç....aldığın bayan zaten aracı hiç muayeneye bile götürmemiş bilmiyomuş düşünün yani https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

ama lastiklerde çok çatlaklar var.... maddi durum şu ara borçlar falan dolayısıyla lastik değişmem gibi bi düşüncem yok maalesef....

şu anki lastiklerle uzun yol hayatta yapılmaz.....https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif

15. Misafir

Misafir Guest

Lastiklerbir müddet sonrasoğuk (kışın)- sıcak (yazın)farkıyla çatlamaya başlar....hele'ki uzun müddet yatarsa...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

16. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    pirelli p3000 model sanırım 60.000 km den fazla dayandı ve yolda dış etkenden dolayı (artık çivi mi cammı noolduysa hatırlayamadım) patladı. ama zaten ömrünün sonlarına gelmişti.

17. mylastik

mylastik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lastiklerde km performansı kullanım alışkanlıkları, araç mekaniği, yol durumu gibi birtakım unsurlara bağlı olarak değişmektedir. Benim aracımda 40.000 km yapan lastik dayım da 70.000 km yaptı. Tavsiye edilen 50 bin 60 bin arası değiştirilmesidir. Lastik gövde yapısında yorulma olacağından özelliklerini yitirmiş hale gelir.

Yaptığınız km yi toplam lastik bedeline böldüğünüzde km de 1 krş gibi komik rakalar çıkmakta. Güvenliğiniz için ömrünü tamamlamış lastiklere fazla km yaptırmaya çalışmamalısınız.

18. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    55 000 bin yaptıgım lastigin markasına baktım hala istepne yerinden çıkmadı hankok adında lastık çok güzel durma mesafesi vardı

19. sehzade30

sehzade30 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    coşkun abi lastiğe nitrojen bastıralımmı faydalımıdır.değerli
    önerilerini bekliyoruz.

20. Misafir

Misafir Guest

Bence Kötü Lastik Isınınca Yola Tutunuyor Nitrojen Lastiği Isıtmıyor Ve Yola Tutunmasını Engelliyor. Nitrojen f1 araçlarında iyi fazla hız yaptıkları için lastikler gereğinden fazla ısınıyor ve ısınmaması için nitrojen basıyolar.

Bu Sayfayı Paylaş