Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastik aldım

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Çağrı tarafından 22 Mayıs 2009 tarihinde açılan konu

1. valerina

valerina Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Lassa iyi seçim. Bende kullanıyorum. Gayet başarılı buldum. Paranın bir kısmı en azından yerli üreticiye gitmiş olması sevindirici oluyor... Lassanın diğer lastiklerden ayıran en önemli özellikliği konfor cünkü yol sesi çok çok azalıyor...

2. hakanartvinli

hakanartvinli Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    lassa okadar kötü bir lastik değil ayrıca yerli üretim, paran yerliye kalsın derim iyi sürüşler

3. Çağrı

Çağrı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilk izlenimlerim güzel gibi. bakalım nasıl olacak? inşallah güzel olur.

4. motor

motor Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Güle güle kullanın.Lassa lastikleri kötü lastikler değildir.Daha önceki serilerde mesela mirattalarda kuruma ve çatlamalar olduğuna bizzat şahidim, ancak 1.5 senedir atracta kullanan bir arkadaşım var lastikler ilk günkü elastikiyetini koruyor hala.Yeniyken tüm lastiklerin tepkileri birbirine benziyor, lastiğin kalitesini aslında geçen zaman belirliyor.

5. Çağrı

Çağrı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aslında yeni lastik marka model ne olursa olsun eskisinden bin kat iyi duruyor. bakalım geçen zaman içinde ıslak, kuru zeminlerde tepkisi ne olacak.

aslında bayiden bridgestone turanz er 300 alacaktım. ama o kalmamıştı. 10 tl daha farklıydı fiat. aynı özelliklerde dediler. bunu aldım.

6. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    aman lassa mirratta demeyin bana kurtulduğuma okadar memnunumki 40.000kmde catladılar frene basmaya korkardım değiştirdimde kurtuldum.param yerli sermayeye gitcek die canımı tehlikeye atamam burdanda sölüorum lassa miratta almayın berbat bi lastik yol sesinden içerde durulmuodu ya...

7. mustafaemer

mustafaemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    mustafa emer
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    aynen katılıyorum bendede lassa impetus vardı çok kötü.değiştirdim kurtuldum

8. ibrahimulgur

ibrahimulgur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

km yanısıra üretim yılı da önemli. 10 yıllık lastik 40.000 de kullanılamaz hale gelir. Ben Lassa Snowways 2 Plus kullanıyorum. Yağmurlu yolda istanbul izmir arasınnda 120 lerde korkusuzca geldim. bir keresinde 90 km den kavşağa acayip bir frenleme yaptım. Son anda kırmızıyı farkettim. Hayatta yaptığım en beter 3 frenden biridir. Lastikler kaymadı ama acayip bir ses geldi :) asfaltı dişledi resmen zaten normalden çok taş atıyor çamurluğa yola yapışıyor resmen tabi burada kış lastiği olup derinliğinin fazla olması da etken..

Pirelli tavsiye edilmiyor ama ilginçtir ADAC alman otomobil kurumu nun nedense testlerinde en iyi sonuçları veriyor. Kumho ise o testlerde tavsiye bile edilmeyen bir lastik ama burada öneriliyor.

Bir de şunu anlamıyorum Hankook denen bir marka öneriliyor. Hankook denen marka Koreli. Yani koreliler Türkler den daha iyi mi üretim yaparlar. Yapsalar da ne kadar fark vardır aralarında. İyi olabilir ama bence çok da fark yoktur.

9. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    lassa miratta bu kadarmı kötü ya ilk aracımın orjin lastikleri mirattaydı 8 yıl o lastiklerle 85 bin km yaptım hiç bir şeyde yoktu valla gittim sonra pirelli p3000 aldım 3 ayda 2 kez lastik yarıldı

10. mylastik

mylastik Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Lastik değişimi ile ilgili birkaç kriter vardır. Hangisi ilk gerçekleşirse lastikleri değiştirmelisiniz.

* Lastikleriniz 3 mm altına inmiş ise,

* 50.000 km tamamlamış ise,

* Lastik araca takıldıktan sonra 5 yıl (Toplamda 7 yıl) zaman geçmiş ise

* Çatlaklar, yarıklar vs tamiri mümkün olmayan hasarlar oluşursa.
    Küçük bir hesaplama daha yaparsam ukalalık kabul etmezsiniz inşallah. ortalama bir lastik 50.000 km yol yaptığı kabul edilirse 4 lastik yaklasık 500 tl den km de lastik maliyeti 1 krş gibi komik maliyetlerde. Trafik sigortasının kmmaliyeti bile lastikten pahalı olabiliyor.
    Lastik konusunu ihmal etmeyelim.

Bu Sayfayı Paylaş