Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Lastiğe çivi saplanmış:(

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda alpozturk2002 tarafından 6 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. MehmetHan

MehmetHan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    719
    Ad Soyad:
    Mehmet HAN
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    Yeni İ30 1.6 CRDİ (2012-201X) GD
    Biz milenyum varken bir ramazan günü konyadan amasyaya gittik. Dönüşte Tokat Kiziliniş gecidinde yukarı doğru tirmanirken çıt çıt çıt çıt eden lastiği duymamla lastik patladı diye babamı uyarmam bir oldu. Hemen durduk. Ufak bir civi gibi gorunuyordu. Lastikci bulana kadar tam 5 km geri aşağıya indik. Lastikci lastiği çıkardı içinden çıkan civi tam 7 cm boyundaydi ve lastiği diş kısmından delerek saplanmış. Kamyonların brandalarini bagladiklari yamuk civilerden. Adam lastiğe önce Biseyler sürdü. Sonra bi plastik parçasını isitip hamur kıvamına getirip delinen yere koydu ve pres makinasına bastı. 15 dakika o halde durdu. Ve tokattan konyaya geldik. Lastikte hiçbir sıkıntı yoktu ve onun üstüne 10 ay kadar daha o lastikle kullanıp arabayi sattık. Lastik markası michelin energy di. Civiyide halen saklarım. Hatirasi var diye :-D

GT-S5830i cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

2. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Lastikten çiviyi çıkaramam... 1- çok gömülmüş ve çivinin başı kesik, 2- çıkarırsam lastik inebilir.
    Evimin etrafında 2-3 lastikçi var... ancak bunlar herhangi bir markanın bayiliğini yapanlardan değil.
    Bugün akşam sorayım diyorum soğuk çelik zırhlı yama yapabiliyorlar mı... Ona göre orda söktürüp yama yaptırcam...

3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    herhangi bir lastikçi lastiği söküp içten yama yapabilir. bu da çok normal birşeydir. illa bir yerin bayisi olmasına gerek yok. kullanılan yöntem aynıdır. lastiği söküp içten çivinin girdiği yer biraz taşlanır sonra ilaç sürülüp yama yapıştırılır. sonra lastik geri takılır. sıkıntı teşkil etmez.

4. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bence çok önemli... Araçların herşeyini güvenilen yer olsun diye serviste yaptırırken lastik gibi mühim bir şeyi ne idüğü belirsiz insanlara bırakmamak gerekir... Servisler neden lastik işine bakmıyor ona da anlam veremiyorum... Neticede lastik ihmale gelmeyecek bir durum...
    Az önce işten geldiğimde lastikçiye sordum soğuk yama yapıyor musun diye yüzüme baktı kaldı dedim çivi girdi lastiğe yapabilir misin dedim... getir abi hallederiz diyor... neyi hallediyorsun koçum dicem de olmucak... bu yüzden diyorum lastik işi çok merdiven altına düşmüş durumda... lastiği doğru mu taktı, bijonları sıktı mı, basınç doğru mu, iyi yapıştır dı mı... diceksin ki paranoyak mısın kardeşim... hayır sadece tedbir...

5. brky.getz

brky.getz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    508
    Ad Soyad:
    B.AKKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Lastikciler yama yapmayı ogreniyorlar ama bijon somununu boşluğunu almadan havalı tabanca ile sıkıp bijonu sıyırip yalama yapıyorlar. Bir dahaki sokumde saplama kırılıyor. Dikkat edin.

imla hatası Tapatalk yüzünden

i20 Troy bunu beğendi.
  6. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    kaliteli lastikçi dikkat eder diye düşünüyorum... ben bugüne kadar mahallemdeki lastikçilerin havalı tabanca ile söküp taktığını hatta servis de bu şekilde yaptığını gördüm...

Abi boşluğu nasıl alması gerekiyor... yapılacak işlemleri söylersen bende özellikle dikkat edeyim... anladığım kadarı ile çok sıkmaması gerekiyor... ama bunu bijon tabancası ile ayarlayamaz ki TORK modu varsa ayarını yapabilir...

7. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçen sene benimde lastiğe çivi girmişti. İlçedeki lastikçi içten yamayla halletti. Epeyce kullandım sorun çıkarmadı. Çok büyütülecek ve ustalık isteyecek mesele değil bence.

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    yıl 2000 babamın 99 model 1.6 sienası vardı... karaman yolunda sol ön tekeri patlamıştı... yolda stepne ile değiştirmiştik... sonra patlak lastiği ereğli girişindeki lastikçiye götürdük... abi bundan adam olmaz lastik bitmiş iç lastik takacağız bunu stepne yapacaksın demişti... 5 TL de iç lastik parası istemişti... sonra babam dükkandan çıkıp şehir içinde başka bir lastikçiye 0,25 kuruşa yama yaptırmıştı... hatta lastikçi olur mu abi yama yaparız olur biter demişti...

Kısaca lastikçi deyip geçiştiriyorsunuz ama bence basit değil... Nasıl bir ev kolonları üzerinde sağlam duruyorsa arabada lastiklerin üzerinde sağlam durmalı... Belki basit birşey ama işin ehli olmayan insanlar basit şeyi beceremeyebilirler...

9. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    yanak kısmına yakın değilse mantar yamada yapılabiliyor sıkıntı yaşamadım hiç yıllardır lakin içten yama daha iyi diyorlar. aman aman bir iş değildir fazladan sadece yama yapıldığından balansta oluşabilecek değişikliklerden dolayı balans ayarı yapılır lastiğe. vida girdiğinde vidayı hava kaçırmayacak şekilde iyice sıkıp yola devam etmişliğimde vardır. :)

10. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Bugün lastikçiye uğradım... Lastiğe çivi değil vida girmiş... Etli kısma geldiği içinde iç kısıma geçmemiş... Sadece çok az kabartı yapmış... Yinede yamayı yaptırdık... İçten yama...

11. DoktorÇeyreği

DoktorÇeyreği Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    381
    Ad Soyad:
    Alp
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Arkadaşlar yeni başlık açmadan buradan sormak istedim; önceki i20de de bunda da aynı durumla resmen savaşıyorum, oncekinde 3 lastik yamaliydi, bu araçta geçen hafta sol öne vida girmişti, bu sefer de sağ arka lastiğe tel batmış, hatta zımba telinden çok az kalın bir tel, öyle insaatli yerlerden de geçmiyorum, normal standar şehiriçi yolları, bu lastiğe bu kadar kolay birşeyler batabilmesi normal mi?
    Daha önce farklı lastikler kullandım, ilk defa bu kadar hassas lastik gördüm...
    Bu tamamen tesadüf mü yoksa cidden bu hankook lastiklerde bir sorun mu var?

12. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Yollar inşaat malzemesi artığından geçilmiyor , ara sokaklar ha keza , bu malzemelerin hangi açıyla lastikle buluşması batma veya batmama durumunu doğruyor , tamamen tesadüf , çoktandır benim de lastikler vidadan yaralıydı , şeytanın kulağına kurşun şu aralar rahatım.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş