Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kullanılacak yağ seçimi tablosu....

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 16 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

5W/40 ince gelir, benim tavsiyem 10W/40...
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

2. fbuyukkale

fbuyukkale Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    mrb arkadaşlar bi sorum var ?

sıfır araçda ilk bakım 15.000km'de
    ilk yağ 15.000 demi değişecek yoksa daha erkenmi ?

3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,947
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    İlk yağ 15.000 'de ama yinede her 5.000 'de kontrol edip gerekirse üstüne ilave etmekte yarar var. Yeni motor yağ eksiltir.

4. kilinc3366

kilinc3366 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    5W/40 ile 10W/40ın çok farkı varmıdır.Mesela sıcak yerler -Mersin-gibi şunu soğuk yerlerde -Erzurum gibi-şunu kullanırlarsa iyi olur diyebilirmiyiz.Motora yan etkileri varmıdır.Ömür vs.

5. algan75

algan75 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    MURAT ALGAN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Coşkun abi, İzmir içinde yorum yaparsan sevinirim. 10/40 castrol magnatecaldım ama kafam çok karıştı, Gerçi verdiğin tablo ok diyor. Eğer sen de oklersen ? içim rahat edecek.

6. cellatt

cellatt Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    10 - 40 koyuyorum rahat ediyorum :D

7. fırtına

fırtına Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    1.4 motor kaç litre yağ alıyor birde Adana gibi sıcak yerde 10-40 ideal olur mu...

8. Misafir

Misafir Guest

Fiyat olarak avantajlı ise 15W/40 bile koyabilirsin, tabi dizel değilse...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

9. fırtına

fırtına Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun hocam dizel değil Fiyat sorun değil bırde 3.5 lıtre yağ mı alıyor.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

10. Misafir

Misafir Guest

Avatarınızdan gördüm dizel olmadığını, ben genel olarak belirtmek istedim...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif, kapasitesi hakkında bir bilgim yok malesef, ama kitabında yazar...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

11. E R h A n

E R h A n Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Belki geç kaldım ama Yeni üye oldugum İcin okuduğum ve onceden aranızda konuşulmuş olan konu hakkında birsey sormak istiyorum. Dizel era İcin Mersin gibi bir yerde petrol ofisi 10w-40 magnatec Dizel kullandım acaba uygun mu?yoksa ne kullanmalıyım.
    Düzenleyen : E R h A n

12. Misafir

Misafir Guest

Uygundur, problem olmaz...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

13. accentmilenyum

accentmilenyum Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim de motor yağı ile ilgili bir sorum olacak. Aracım 2002 model Hyundai Accent CRDİve km'si yüksek. Aracıma serviste Castrol Magnatec 10 40 yağ konuluyor. (castrolun sayfasında da bu tavsiye ediliyor.) Turbolu araçlar için tam sentetik yağ kullanılması tavsiye ediliyor. Aracı Ankara'dasabahları kısa mesafede işe gidip gelirken kullanıyoruz. Arabayı çok zorlamıyoruz. Genelde de kısa mesafeli kullanıyoruz. Acaba tam sentetik yağa geçince bir sorun olur mu ve hangi değerde ve hangi marka (castrol & mobil1'den hangisi) tam sentetik yağ kullanmalıyım? Şimdiden teşekkür ederim.

14. Misafir

Misafir Guest

Hiç bir sorun olmadığı gibi faydası olur, en iyi yağ "sentetik yağ"dır...

15. accentmilenyum

Alınan Beğeniler:
    0
    Acaba hangi değerde ve hangi marka (castrol & mobil1'den hangisi) tam sentetik yağ kullanmalıyım?

16. Misafir

Misafir Guest

Sanırım Ankara'da ikamet ediyorsunuz, bu iklim'e göre bulabilirseniz 5W/40 yoksa 10W/40'da olur, yazın çok sıcak olmuyorsa sondaki rakam'ı 30 olan yağıda seçebilirsiniz...

17. accentmilenyum

Alınan Beğeniler:
    0
    Coşkun Bey, cevabınız için teşekkür ederim. Ben daha özel olarak hangi marka ve değerde alayım diye soruyorum. Mobil1'in
    <H1>Mobil 1 Extended Life 10W-60</H1>

Eski araçların özel gereksinimlerine göre tasarlandı. Mobil 1 Extended Life 10W-60, aracınızın daha uzun ömürlü olabilmesi için yüksek kilometredeki motorlara daha uzun süre koruma sağlamak üzere tasarlandı.
    <UL>
    <LI>Yağ sızıntılarını önlemek için ek conta onarıcılar içerir
    <LI>Motoru daha temiz tutmak ve aşınmayı azaltmak için çamur oluşumunu azaltır
    <LI>Eski motorları daha iyi korumak ve yağ tüketimini azaltmak için daha yüksek viskoziteye ve daha fazla fosfora sahiptir</LI>[/list]
    <H1>Mobil 1 New Life 0W-40</H1>

En yeni motor teknolojisine uygun olarak tasarlanmış, en iyi çok yönlü performansımızı sunan, bütün araçlar için ideal ürün. En ileri formülümüz olan Mobil 1 New Life 0W-40, aşınmayı en aza indirerek performansın ilk günkü seviyede tutulmasına katkıda bulunur. Zorlu koşullarda çamur ve verniğe karşı korur, kirleticileri önemli motor parçalarından uzak tutar, aşırı sıcaklıklarda çalışır ve motorunuzu en iyi durumda tutar. Her yaşta ve kilometrede arabanızdan yüksek randıman almak istediğinizde alabileceğiniz üstün bir motor yağıdır.
    <UL>
    <LI>En ileri formülümüz
    <LI>En yeni ekipman üreticisi ve sektör onayları
    <LI>Dünyanın en iyi araçlarının bir çoğunun fabrika dolum yağı
    <LI>Otomobil üreticilerinin tavsiyesi</LI>[/list]
    <H1>Mobil 1 Peak Life 5W-50</H1>

Çok yönlü üstünperformans sunarak, eski ve yeni araçların gereksinimlerini karşılamak için tasarlanmış, denenmiş ve güvenilen formülümüz. Mobil 1 Peak Life 5W-50 üstün koruma sağlayarak motorun yıpranma başlangıcını geciktirir. Motorunuzun yaşı ilerledikçe oluşabilecek olan çamur ve depozitleri en aza indirerek, motor aşınmasını azaltmak üzere titizlikle tasarlanmıştır.
    <UL>
    <LI>Motorun eskimesini geciktirmek için çamur ve depozit oluşumunu en aza indiren katık paketi
    <LI>Yağ ömrünü uzatmaya katkıda bulunan anti-oksidan katıkları
    <LI>Aracınızın orta yaş dönemi boyunca yüksek performans sağlayacak dengeli formül</LI>[/list]
    <H1><S

18. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arkadaşlar aklıma bir soru geldi yağla ilgili, bu konu altında sorayım dedim,
    şimdi aracı sıfır aldım malumunuz, diyelim yağda eksilme oldu, yağ ilave etmek istiyorum, ancak araçta ne marka model yağ olduğunu bilmiyorum.
    ne yapmak lazım, farklı yağ ilavesi yapsam sıkıntı olur mu? servise gidip ilave yaptırsam dicem ama her servis aynı yağı kullanmıyor bildiğim kadarıyla, tahminen fabrikada da başka yağ konuyordur. siz ne tavsiye edersiniz?

19. Misafir

Misafir Guest

Hem motorun içinde'ki etikette hemde kitabında kullanılan yada muadili yağ belirtilmiştir...

20. ottoman24

ottoman24 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracı Ankara'da yaz kış kullanıyorsanız 5/30 sizin işinizi çok iyi görür,ancak yazın sıcak ve nemli bölgelere gidiyorsanız ve aracı yer yer zorluyorsanız 5/40 daha iyi olur.Marka konusu size kalmış mobil/castrol ama şunu unutmayın ki yağınızı tam sentetik seçin,kutusunu inceleyin ve tam sentetik veya full sentetik ibaresini görün.

Turbo dizellerede TAM SENTETİK yağ kullanmak motor ve turbo ömrünü arttıracaktır.

Bu arada aracınızın km.sinin yüksek olduğundan bahsetmişsiniz bu yüzden tam sentetik yağa geçtikten sonra yağınızı sık aralıklarla kontrol ediniz,muhtemelen eksiltme yapabilir,aynı yağla takviye ediniz.Yağ filitrenizi her yağ değişiminde mutlaka değişiniz.

Bu arada yağ eksiltir dediğim için çekinmeyin,uzun km'ler sentetik veya mineral yağ kullanmış bir motorun tam sentetiğe geçmesiyle eksiltme yapması normaldir(eksiltme yapacak diye de kesin bir şey söyleyemeyiz sadece kontrol etmeniz yararlı olur,en kötü senaryodan bahsediyoruz)

Bu Sayfayı Paylaş