Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şikayet Giderildi Konsol Çatama Sorunu Kronik Değilmiş

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda sur_ tarafından 30 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu

1. Suspect

Suspect Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    mustafa parlak
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ne tesadüf :))benimde '96 GLS aracımda tam ortada 3 cm kadar camda içe dogru bir çatlak vardı..Ne zaman ben aracı muayeneye götürdüm,nezaman onlar aldılar aracı teste tabi tuttular titrete titrete,sarsa sarsa o makinalarda.. ozamanda bizim küçük çatlak oldu büyük çatlak..Siz siz olun çatlak küçükse muayeneye gidince ikaz edin lütfen nazik olun aracıma diye :)))Benim merakım şu diğer resimleri videoyu atacak arkadaşlar nerdeler?

2. onderbaba

onderbaba Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar merhaba,
    bahs ettiğiniz çatlak bendede var, 2000 model lx aracım.
    dikkatli bakmadıkça fark edilmiyor, kronik değil diyene de gülerim...
    Hyundai'ın bu ayıbı kabullenmesini beklemiyoruma ama bu bir gizli ayıptır. kimse aracı alırken böyle bir çatlamanın olacağını bilemez, açılacak bir davada hyundai bana göre %100 hatalı bulunacaktır. ilk davanın kazanılmasının ardındantüketici hakem heyetine gönderilecek dilekçe sonrasında hyundai mecburen yaptıracaktır.
    Önemli olan ilk davanın açılması, benim zamanım olmadığından açamıyorum ancak dava edecek arkadaş var ise aracımdaki çatlak resimlerini dosya ekiolarak kullanması için gönderebilirim.
    Bazı arkadaşlar bu paraya alacağın araçbu kadar olur gibisinden yazmışlar, burda sorgulanan aracın değeri veya sorun değil Hyundai'ın markasının arkasında ne kadar durabildiğidir.
    maalesef sonuçda ortadır.

Saygılarımla

3. odogan

odogan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba,
    bende 98 model ls var bahsedilen çatlaklardan mevcut.
    hatta çatlak değil kırık diyebiliriz.
    geçen gün sanayide ön sol kapıyı açtırmıştım. kilitte problem vardı.

usta çatlakları görünce bunları da tamir edelim istersen dedi. hatta yeni bir tanesi tamir edildi göstereyim dedi.

baktık. güzel olmuş. söküp, yapıştırıp, kırılan yerleri alttan telle desteklemişler ve en son boyamışlar. yeni boya olduğu için rengi belli ediyor işlem gördüğünü. sanki göğüs parlatıcılardan sıkılmış gibi duruyor.

ücreti ise 250 tl imiş.
    ben 1 sene içinde arabayı satmayı düşündüğüm için yaptırmak istemedim. ancak görüşmek isteyenlere tel no ve adresi verebilirim.

herkese iyi çalışmalar.

4. yavuz1514

yavuz1514 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mesajınız üzerinden baya süre geçmiş amak ön göğüsü nasıl söktüğünüzü sormak sitedim zor mu?

5. FuNdai

FuNdai Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde direksiyon hizasında 2 tane yanyana çatlak var nazar boncuğu niyetine kullanıyoruz işte:D

6. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Konsol çatlağı tamiri ile ilgili bir yazı yazdığımı hatırlıyorum. Ama bulamadım.
    Dikkatli bir çalışma ile çatlak konsolları kaliteli bir japon ile sadece çatlağın parlakımsı yarımmilimlik izi haricinde birşey kalmıyor.
    Çıtırtılarda gidiyor.

Forumu bir aratırmısınız

7. justinyo

justinyo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar benim 99 accent 1.5 gls de de vardı japon yapıştırcısı ve karbonatla tamir ettim biraz belli oluyor ama çatlak kalmadı en azından

8. mac_tup

mac_tup Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    8
    Ad Soyad:
    EMRULLAH POLAT
    sizlere katılıyorum arkadaşlar bu bir genel sorun ve kroniktir.. aynı dertten muzdaripim yani... ya bide bende tik oldu bilmiyorum sizde de varmı, ne zaman yumurta kasa görsem gözlerim torpidoya kayıyor https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif ve değişmeyen sonuç ÇATLAK ya da resmen KIRIK..

ama ben kendim torpdomu söktüm bir pazar günü ve kaporta boyaya verdim
    hem çift renk boyandı hemde ciks oldu :) inşallah yeniden çatlamaz ama emin değilim yinede :)

ama şuanda baktıkça içim açılıyor.. resimlerde görmüşsünüzdür belki...

9. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bizim aracımızda yoktu garajda yatıyor araç zaten o kırık ve çatlaklar güneşte oluyor eminim garajda birtane daha lx var yağmur çamur görmemiş diyebilirim konsol çatlaması yok dediğim gibi benimde yoktu araca performans egzos taktık bayağı ilgi çekiyordu memlekete gitti ve döndüğünde 3 yerden birden çatlamış nazar değdi araca:(

10. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Ön ve arka camınızdan yaz kış güneşliği eksik etmeyin.

11. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    herkese selamlar.aranıza yeni katıldım..ilginizi çekecek şeyler paylaşacağım..2000 yumurta kasa LX sahibiyim. benim konsoldada çatlak, kırık, hatta "delinme" oldu..

KONSOL ÇATLAMA NEDENLERİ
    1-güneş ışığı
    2-tümseklere hızlı girme
    3-bakım yapmama
    4-konsolun malzemesi pek iyi değil..kabul edelim

En önemlisi güneş yanığı yüzünden oluşan çatlaklarda, tümsek yada çukurlara girerken, çatlamalarda ilerleme olur..bununla ilgili 2 çözüm yolu sunuyorum. konsolu sökemiyorsanız kaportacıda 20-30 kağıda söktürün..

Çözüm 1 : fiberglas balzamları bilirsiniz..sökülen konsolu fiberglas ile ince bi tabaka halinde kaplamak..ardından macun, zımpara ve boya ile sapasağlam bir göğüs elde etmiş olcaz..ister kendiniz yapın (maliyeti 50 tl), ister body kit yapan yerlerde yaptırın (maliyeti 300 tl..) fiber sağlam olur kırılmaz

Çözüm 2 : konsol söküldükten sonra, çatlaklar ve kırıklar macun ile doldurulur..hatta çatlak yere konsolun alt tarafından destek parçası yapıştırılarak çatlağın açılması durdurulabilir. çatlak ve krıkları onardıktan sonra, suni deri veya esnek kumaşlar ile kaplayabiliriz.. özellikle kaplamanın esnek olması lazım ki , kıvrım olan yerleri kesmemize gerek kalmaz..bombe de yapmaz..maliyet yine 50 TL civarı

fikirlerim böyle..görüşlerinizi alıyım..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

12. artur35

artur35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güzel yazmışsın zaten benimde araştırdığım kadarı ile başka bir çözümü yok veya yenisi ile değiştireceksiniz. bu sorunun hyundainin bir ayıbı olduğu fikrine sonuna kadar katılıyorum.

13. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    artur arkadaşım bi konu paylaştım istersen oraya bakabilirsinhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    yumurta kasa accent ön konsol resimleri koydum..koreden çekilmiş resimler...3. sıradaki resme dikkat edersen çözüm 1 de anlattığım gibi fiber malzemeden yapmışlar konsoluhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

14. muratco

muratco Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde bir önceki arabam 2000 lx yumurta kasa idi. iki yerden çatlak vardı konsolda.sol taraf ve sol tarafa yakın ayrı biyerden çatladı.direksiyonun altını söküp alt taraftan güçlü yapiştırıcılar kullanarak çatlağı durdurmaya çalıştım.muvaffak oldum mu? oldum.çatlama ilerlemedi.satarkende alıcı ilgilenmedi bile :)

15. ademdlby

ademdlby Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    bu konuya çözüm olarak karbon fiber kaplama yaptırmayı düşünüyorum arkadaşlar sizce nasıl olur?

16. ersin özbükey

ersin özbükey Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çatlak ayrıca ısıtma soğutma sistemindende kaynaklanıyor olabilir,
    ama kronik bir durum olduğu kesin.

17. uzmancozer

uzmancozer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yumurta kasaların hemen hemen hepsinde var.Sorun göğüsün sert plastikten yapılmış olması.Yollar malum kasis çok sarsıntı sonucu esneme yok onun için çatlıyor.Bende de km saatin üzeri çatlak boş zamanımda tamir edeceğim inşallah..

18. murat_dastan

murat_dastan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
  19. eskiyeni

eskiyeni Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Murat Hedef
    Yaşadığınız Şehir:
    51-NİĞDE
    Araç Modeli:
    Benim göğüstede 3 adet çatlak var; aralarını silikon ile yapıştırmayı çıkacak silikon kalıntılarını kazıyıp sonrasında plasti dip ugulamayı düşünüyordum, ama olurmu olmaz mı diye endişelerim vardı bugün Plasti Dip facebook sayfasında dolaşırken gördüm adamlar yapmış çokta başarılı olmuş gibi konsolu sökmeden, elimizde oyuncak etmeden umarım yapabiliriz.

20. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    resimleri görene kadar bende arabamda çatlak var sanıyordum. fakat eski yeni ( Murat Hedef ) arkadaşın yaptıgı uygulamada çok güzel sonuç vermiş.

Bu Sayfayı Paylaş