Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şikayet Giderildi Konsol Çatama Sorunu Kronik Değilmiş

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda sur_ tarafından 30 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu

1. kentaur

kentaur Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    arkadaşlar yazın aracınızın camına güneşlik koymazsanız uzun vadede çatlama sorununu yaşayabilirsiniz.

2. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    hocam yanlarda da fılm olması lazım ozaman yada yıne guneslık falan

3. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Plastik konsollorda şiddetle tavsiyem.

1. Vazalin
    Ne kadar toz tutsada plastiğe hiç zarar vermiyor ahsine
    temizlenmesine yardımcı oluyor

2. Sütlü silikon dedikleri beyaz parlatıcı sıvı.
    Bu sıvı anı zamanda motor temizliğinde de kullanılıyor.

4. detay06

detay06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    benim2000 model eski kasalx vardı.onda da göstergelerin üst kısmında 3-4 cmlik bi çatlak vardı.bence de bu, kronik bi sorun_hatalı üretim_hatalı malzeme kullanımı.hyundai yetkililerinin bu konuda da birşey yapmayacagından eminim. çünkü hiç bir üretici 10 yaşındaki arabanızı getirin ben göğüsünüçok uygunfiyata değiştireyim demez.

yeni modellerde bildigim kadarı ile çok nadir var bu sorun.

5. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ağzına sağlık dostum, senin gibi ilk defa biri kronik diyor. dediğin gibi 10 yaşında arabayı hiçbir üretici sahiplenmez...

6. detay06

detay06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    yine bir tane accent aldım.98 model.ve bununda gögüs çatlak.
    :(

7. sargonnas

sargonnas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar bendede çatlak var bu hafta sonu çatlağı tamir edeceğim videoya çekip nasıl yaptığımı sizlere göstermek istiyorum umarım yardımcı olabilirim bu konuda...

8. 35emrah35

35emrah35 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    yumurta kasalarda gögüs çatlağı olmayan azınlıkta zanledersem ben ince kaydırmaz alıp gögüs ölçüsüne göre kesip yerleştirdim tavsiye ederim hem güneşten koruyor hem çatlağı görüpte moralim bozulmuyor hemde kaydırmaz olduğu için telefon bozuk para sigara çakmak koyduğum zaman kayma yapmıyor tavsiye ederim maliyeti de komik rakama yapabileceğiniz zevkli 1 uğraş olur size

9. sargonnas

sargonnas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim aracımda çatlak göğüsün camdan 5cm kadar içine giriyor eğer beklersem bu çatlak gidicek gibi gözüküyo tamamen kırıksa zaten göğüsü sökmekten başka çare yok. ama tamirle çatlamayı engelleyebilirim gibi geldi.

yani kaydırmaz sadece gözümden ve gönlümden ırak edecek ama içim rahat etmeyecek https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

10. erser

erser Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen bende kaydırmazla iç döşeme rengine uygun bi renkle kapladım çok şeker durdu kapattı çatlakları. Ama şimdi farkediyorum ki yeni çatlaklar meydana geliyor. Daha ne yapmam lazım hep bakıyorum temizliyorum siliyorum parlatıyorum :D yanlardan güneş yiyor sürekli çok üzücü bi durum konsolumu değiştirsem diye düşünüyorum bazen ...

Düzenleyen : erser

11. YurdaCooL

YurdaCooL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende 2 gün önce 99 accent 1.3 lx aldım, notere giderken farkettim çatlağı.. Şimdi yazılanları okuyorum da çatlak olmasaydıda birşey farketmeyecekti demekki, bende iken çatlayacaktı :) Benim çatlakta göstergelerin olduğu bombeli yerin üzerinde, camdan direksiyona doğru 15 cm lik bir çatlak var. Ben de siyah yapıştırıcı ile çatlağı kapatmayı düşünüyorum. Birçok kişi tamir edip resim vs. koyacağım demiş ama kimsede birşey yok! Ben bu hafta sonu halledip resimleyeceğim ve sizinle paylaşacağım.

Düzenleyen : YurdaCooL

12. erencngz

erencngz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    98 accenti çok temiz kullanmamıza rağmen bu çatlak bizdede var.Arabayı 98 yılında sıfır almıştık daha 110 binde ordan temizliğin hesplayın.

13. Kmlszr

Kmlszr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bulduğum çözüm bu.

bütün göğüsü vinneks kumaş ile kapladım

yaklaşık 1 günümü aldı fakat buna değer eski görüntüsünden kat ve kat

daha güzel oldu hatta yeni gibi oldu diyebilirim...

14. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam dostum, çok güzel olmuş. bu kumaşı nerede bulabiliriz, kaç metre gidiyor ve tabiiki fiyatı. Bir de havalandırma ızgaralarını sökerek mi yaptım, yapıştırma kullandınmı, inan çok heyecanlandım, çünkü bende 7-8 yerde anormal boyutlarda çatlaklar vardı. inşallah ben de yapabilirim. göğsü komple sökmeden yaptın herhalde. çok sordum ancak beni de anlarsın. güle güle kullan, hayırlı sürüşler.

15. Kmlszr

Kmlszr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Saolasın dostum

kumaşı tekstilci bi arkadaşımdan aldım ondan dolayı fiyatını tam bilmiyorum
    varsa öyle bildiğin yerler tekstil işi yapan olması gerek oralarda
    ama çok pahalı olcağını zannetmiyorum.
    tam bi ölçü almadım göğüs için sen garanti olsun istiyosan 2'ye 1 kumaş al çok fazla artmaz zaten
    havalandırma ızgaralarını sökmeden yaptım direk üstünden yapıştırdım ondan sonra havalandırma ızgaralarının olduğu yerleri üstten neşterle açtım ama sana tavsiyem öncelikle çatlakların olduğu yerleri silikonla doldurup ondan sonra bu kaplamayı yapman.
    ayıca dediğin gibi göğüsü sökmeden yaptım.

16. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    cevabına teşekkür ederim. ancak yine de tekrarlayayım dedim, bu kumaşın altına komple yapışıtırıcı sürdünüzmü, çatlaklara silikon çekersem içeri akar diye endişeleniyorum. bir de göstergelerin orayı yani bombeli yeri nasıl tek parça yapabildiniz yani biraz ipuçu desem...

17. Kmlszr

Kmlszr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rica ederim ne demek
    kumaşın altına komple yapıştırıcı sürerek yapıştırdım fakat kullandığım yapıştırıcı biraz güçlü bi yapıştırıcı.
    mimarlık öğrencilerinin maketlerini yaparken kullandığı bi yapıştırıcı.
    çatlaklara silikon çekme konusuna gelirsek benim 2 yerde çatlak mevcut
    birisine ben arabayı almadan önceki sahibi silikon çekmiş fakat diğer çatlakta silikon yoktu ben üstüne kumaşı yapıştırdığımda silikonsuz olan çatlağın üstünde küçük bi şişme meydana geliyo(sıcak havalarda muhtemelen üstüne yapıştırdığım kumaşta birazda olsa genleşiyo)
    eğer muntazam şekilde yapıştırabilirseniz pek bi sorun olacağını zannetmiyorum
    göstergelerin olduğu yerde ise mecburen kumaşın tam göstergelerin üstüne geldiği yerden bi kaç kesik atıp yapıtırarak çözüm bulabildim
    ayrıca ortadaki hava ızgaralarının olduğu yerdende bi kaç kesik atarak yapıştırdım.
    eğer sormak istediğiniz soru olursa seve seve cevaplayabilirim
    çünkü biliyorum ki bu konsol çatlağı arabayı sürerken insanın canını sıkan bi mevzu.

18. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu kadarı yeter çok çok teşekkür ederim. ilk pazar tatilimde bu işe bitireceğim inşallah. yardımlarınıza teşekkür ediyorum.

19. Kmlszr

Kmlszr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    rica ederim:)

20. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    selam, zaten assan konsol çatlağı kronik derse, bence o bütün üst yönetim personeli alaşağı ederler. hiç görülmüş 10 yaş civarı arabaya sahip çıkacakları!! :((

Bu Sayfayı Paylaş