Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Şikayet Giderildi Konsol Çatama Sorunu Kronik Değilmiş

'Hyundai'den Şikayetler / Talepler / Teşekkürler' forumunda sur_ tarafından 30 Temmuz 2008 tarihinde açılan konu

1. veydel

veydel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    veysel
    Yaşadığınız Şehir:
    21-DİYARBAKIR
    Araç Modeli:
    PSA
    arkadaşlar en doğrusu güneşlik kullanmak. ben öyle yapıyorumhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

2. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    kesinlikle çatlağım yok, üstelik iki arkadaşımda daha var, onlarda da böyle bir şey yok, bence bazı üretim serilerinde kronik olabilir, benim aracım da güneşte uzun süre durdu, 97 model.

3. ilkercan

ilkercan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim eski aracım da 98 accent idi ve konsolda küçük bir çatlak vardı.

4. I3ARIS

I3ARIS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar aynı sorun bendede var.98 accent aracımın konsol felaket derecede kırıklar var.hatta kaorifer ızgaralarından bier tane bile yok.hepsi dökülmüş.alırkende hiç dikkat etmemişiz malesef:(.ama bi yer öğrendim.adam süper bi şekilde yapıp bide kaplamasınız çekiyoruz demiş.nerdeyse orjinaliyle birebir olduğunu söylemiş.yarın gidip bakıcam.duruma göre burdada paylaşırım.ankaradaki arkadaşlarda bilmeyen olursa isterlerse giderler

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    benim araç 96 model aldığımda bir yerden çatlak vardı yapıştırdım şimdi 2 çatlak daha oluştu.

6. konsolunuzda catlak varsa en iyi yolu yapıştırmaktır.(yada siyak kaplayıcı alıp koymak)catlamasını engellmek için ise kaliteli torpidosütü yada temizlik havlusu kullanıp güneşten korursanız catlmaz torpidonuz...

7. mehmet83

mehmet83 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    badem yağı veya bebekler için olan yağ hafif suslandırılarak uygulanabilir.

8. Hamza Başar

Hamza Başar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Hamza Başar
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    benim 99 accenttede çatlaklar zar.

9. klimur

klimur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bendede var çatlak muhtemelen güneşten.

10. awast1905

awast1905 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çözümü olan varsa dinliyorum şu çatlaklara...

11. fantom

fantom Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    97 Accent'imi ilk aldığımda konsolunda en ufak bir çatlak yoktu. Ne zaman parlatıcı sürmeye başladım çatlaklar başladı. Ben çatlakların parlatıcıdan olduğunu anlayıncaya kadar 3-4 tane oldular. Problem kesinlikle parlatıcı arkadaşlar. Yalnız benim öğrenmek istediğim _herkes yapıştırmaktan bahsediyor_ konsol yedek parça olarak bulunmuyor mu piyasada?

12. çok kullanımda elbette zaralıdır ama (sonax carpex miray oto temizlik havlsu) gibi ürünlerde arasıra kullaımda torpidoyu besler güneşten korur catlamasını engeller.ama kaliteli olacak güvenilir marka olacak.tabi nekadar güvenilir olursa olsun fazlasıda zarardır 2 ayda 1 filan yeter zaten...

13. dogdu42

dogdu42 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    çatlıyor kardeşim
    98 gls 3 yerde ufak da olsa çatlaklar var...
    sinir bozuyor

14. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yedek parça olarak internet sitelerinde var fiyat olarakta 500 600tl arasında..

15. emrihak

emrihak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim aracımda 2000 gls aldığımda solda bir tane çatlak vardı biraz büyümüş japonla yapıştırdık büyümüş yerini şimdide sağda oluşru oda yavaş yavaş gidiyo. :(

16. azizo

azizo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım dilimde tüy bitti yaklaşık 3 aydır ben de bu konsol çatlağından bahsediyorum. çözüm arıyorum. ama nafile. taa koreye kadar mail attım. ama nafile. paran yoksa üstüne kaymaz bez koyacan o kadar diyorlar. ya da yapıştırma kaplama malzemeler varmış. ondan yaptıracam.

17. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bence çatlamanın tek sebebi olabilir.Ani ısı değişimleri...

1.Yazın çok sıcakta araba bekler hamam gibi olur.Sürücü arabayı çalıştırır bide klima açar göğüs kılcal şekilde çatlamaya başlar.İlk başta farkedilmez.Çatlak büyür yavaş yavaş.

2.Kışın araba soğukta buz gibi olur.Heleki soğuk memleketlerde.Sürücü arabaya girer kaloriferi açar.Göğüs yine ani ısı değişimine maruz kalır.

Göğüs çatlamasını engellemenin en güzel yolu yukarda anlattığım 2 senaryoya dikkat etmektir arkadaşlar.

18. under

under Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Çatlamış bir göğüsü onarmanın da bir yolu yok.Tabi bu benim fikrim.

Çatlağı doldurmak,yapıştırmak vs. gibi işlemler hiç bir işe yaramaz çünkü çatlama içten içe başlamıştır bir kere.

Bence en iyi çözüm çatlağı göstermeyecek şekilde göğüs üzerini dekoratif olmasına özellikle dikkat ederek kaplamak.Yoksa pis durur gıcık eder.

Göğüs üzeri en hoş,şık ve göze batmayacak şekilde nasıl kaplanabilir bunun yollarını aramak lazım...

19. ekonturk

ekonturk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yumurta kasalarda konsol çatlaması sorun. Yaşamamış arkadaslar olabilir ama ben de de bugün çatlama var. Bu kronik sorun. Assan ilgilenmiyor. bu tür sorularla. Teknik Bilgi Hizmeti Hyundai de yok denecek akdar az. Bir de eski model aracınız varsa .........

20. I3ARIS

I3ARIS Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ARKADAŞLAR BEN BİYER BULDUM.GİDİP SORDUM YAPAN YERE.ADAM,200 TL ÇIKAR AMA BANA VERECEĞİN SADECE 60 TL DEDİ.YANİ ŞÖYLE.KONSOLUN TAMAMEN YERİNDEN ÇIKMASI GEREKİYOMUŞ.ONUDA ELEKTİRİKÇİ ÇIKARIP TAKIYO.50 60 ONA VERİRSİN.60 TL YE BEN ÇATLAKLARI YAPARIM.DAHA SONRADA BOYACI KAPLAYIP BOYAMASI VAR.DA 50 60 ALIR DEDİ.YANİ PAZARLIK FLN YAPARSAK 200 E HEPSİNİ HALLEDERİZ.AMA TABİ SENİN BAŞKA YERDE KONSOLU ÇIKATTIRIP GETİRME ŞANSIN VARSA O AYRI DEDİ.ANKARADAKİ ARKADAŞLAR HESABINA UYARLARSA YAPTIRSINLAR
    ADRES=OTO SANAYİ SİTESİ 1.CADDE 4.SOKAK NO:29 ŞAŞMAZ ŞENER OTO TAMPON DİYE BİRYER

Bu Sayfayı Paylaş