Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kombi konusunda yardım.

'Sohbet-2' forumunda Önal tarafından 4 Eylül 2012 tarihinde açılan konu

1. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Arkadaşlar,

bir satış sonrası hizmetler uzmanı olarak ilk önce servis ve ulaşılabilirliği olan bir ürünü alın. misal bir bayii yerine paraknede satış yapan ve her markanın olduğu bir rayona sahip yerlere gidin ve fikir alın.

Kombide yerli malı tercih edilebilir.

beko-arçelik yeni kombi klima işinde ve gerçekten güzel kampanyalar yapıyorlar. ( beyaz eşya servisi de gayet başarılı idi)
    demirdöküm de tercih edilebilir, zira üretim ve satış sonrası hala kendi bünyesinde
    Baymakdan uzak durulmalı.. servislerini taşere etmiş durumdalar.

petekleri kesinlikle dd plus alın. iç sacı aşağı kadar uzanıyor, baymak yada eca ile alttan iç saca bakarsanız farkı görebilirsiniz.

vanaları kesinlikle termostatilk alın. ilk maliyeti pahalıdır ama uzun vadede amorti eder zira enerji verimliliği için ilerleyen yıllarda zorunlu olacak

Yetklili servis& yedek parça& yasal süreçler& mantolama ve dopalgaz konusunda bilgi birikimimle yardımcı olmak isterim.

saygılar

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    beko-arçelik'ten artık bişey alınmaz, eskidendi müşteri memnuniyeti. Bi çay makinesi aldım tövbe ettirdiler, bir daha hiç bişey almam.

3. Halil Altunay

Halil Altunay Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    109
    Ad Soyad:
    Halil ALTUNAY
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Fiat
    Serdar Bey detay verebilirmisiniz ö.mesaj ile rica etsem.

4. Ayberk A.

Ayberk A. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    150
    Ad Soyad:
    Ayberk AYDIN
    Yaşadığınız Şehir:
    77-YALOVA
    Araç Modeli:
    Fiat
    wiesmann veya vaillant derim.

5. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Özet geçeyim hızlıca :)

K3286 Çay Makinesi aldım, 300TL ödedim. Makine saat problemi nedeni ile alındığının 10. iş günü servise gitti, 17. iş günü bu modelin böyle olduğu elektrik ile irtibatı kesilince saatinin ilerlemediği eğer bir üst modeli alırsam bu sıkıntının olmadığını söylediler. Bende 340 lira olan üst model için 40 lira fark verebileceğimi söyledim. 1-2 saat sonra arayan servis yetkilisi arçeliğin ani bir kampanya ile almış olduğum makinenin fiyatını 250'ye indirdiğini, bu nedenle 90 TL fark ödemem gerektiğini söylediler. Bende kabul etmedim ve para iadesi için ürünü media markt'a götürdüm. Media markt danışmanı ilk önce iadeyi kabul etti, sonra başka bir müşteri danışmanı gelip iadenin olmayacağını, servis raporunu o şekilde yorumladığını belirtti. Tabii yorum farkı olabiliyor, kendisinin gerizekalı olduğunu söyleyip (servisin iade almayı kabul ettiği rapor ürünün kusurlu olduğunun kanıtı ama beyin lazım yorumlayabilmek için) garanti kağıdını yırtıp masasına yapıştırıp ufak bir kıyamet koparttıktan sonra media markt bakkalınada tekrar uğramama kararı alarak evde makinenin içini açtım, kendi göbeğimi kendim kestim :)

Sorun arçeliğin 1diyot, 1pil yuvası ve pili takmaması. Sattığı üründe de hafıza olayını belirtmemesi.

Taktığım hali;

daha yazarımda yazmaya gerek yok. Parayla rezil olmak istemiyorsanız arçelik ve medi markt'tan uzak durun.

6. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    şu an piyasada hem yerli malı hem tutulan hem servisi bol yedek parçası ucuz ve çok sağlam marka demirdökümdür arkadaşlar...

eviniz 150 metrekareye geçmiyorsa demirdöküm atron modelini alın 150 metrekareye geçiyorsa demirdöküm nitron modelini alın...

Ben geçen yıl 2 adet atron aldım adet fiyatı 1100 tl ye....ekonomik cihaz..

Eski cihazlarım ferroli idi eskiden çok iyi bir markaydı ama yeni modellerinde hem kaliteyi düşürdü hemde fiyatı yükseltti ve ayrıca servis maliyetleride çok yüksek bir marka oldu...

bu sebeple ankarada şu an en çok satılan marka demirdökümdür...

bilgisi olmayan ve karar veremeyen arkadaşlara öneririm

7. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    wiesmann vaillant buderus gibi markaların servis anlayışı pek yok ve hem alırken pahalı hemde servisi pahalı

8. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Bilgi veren bu işlerden anlayan arkadaşlarla, tecrübelerini paylaşan arkadaşlara tşk ler fakat burada da aynı şey oluyor: Kafa Karışıklığı!

Dikkat ederseniz birisi D.Döküm iyidir derken diğeri uzak dur diyebiliyor...Birisi Bosch u överken diğeri tavsiye etmiyor vb..

Elbette herkesin bakıs acısı,zevki,kullanımı,begenisi farklıdır ama yorumlarda bu kadar farklılık ben gibi bu işe yabancı ve kazık yemeden,baş agrımadan her yönüyle kullanışlı bir kombi almak isteyenler için kafa karışıklığı meydana getiriyor...

Mesela bir arkadaş BAYMAK tan uzak durun demiş...(Peki neden? Sebebi nedir? Kısada olsa bilgi verilse..)

Bir arkadaş Valliantın yoğuşmalısını tavsiye etmiş model yazarak..Teşekkürler ama mesela aynı markanın yoğuşmasız Kombisini almak istesem hangi modeli önerir yazsa mesela..

Şimdi ben YOĞUŞMASIZ Kombi alacağım....
    150 Metrekarelik Mersinde ki ev için;

1---D.Dökümün Hangi modelini almalıyım?
    2---ECA nın hangi modelini almalıyım?
    3---BOSCH un hangi modelini almalıyım?

Soru gayet acık ve net...

Teşekkürler

9. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    o zaman bu soruyu kombi konusunda uzman birisine sormanız gerekir, yanlış yerde yanlış şey soruyorsunuz. Buradaki kullanıcıların birden çok kombiyi deneyip test etme gibi bir durumu genellikle yok. Herkes kendi sınırlı bilgisi ile cevap vermeye çalışırken profesyonel yorum beklemek hata.

10. eradizel

eradizel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    cenk karacaoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Kombi konusunda Uzman birinin bu forum sitesine üye olmadıgını/olamayacağını mı kastediyorsunuz?

Ya da Kombi konusunda uzman birinin misafir üye olarak bu acılmıs baslığa tesadüfen denk gelip ilgilenmeyeceğini mi,yazamayacağını mı söylüyorsunuz?

Bırakında (Elbette kurallara uymak kaydı ile) isteyen ne istiyorsa onu yazabilsin..Cevap alır ya da almaz ayrı konu..

11. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,955
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz

Bu Sayfayı Paylaş