Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Köpeğe Çarptım

'Sohbet' forumunda koreci tarafından 9 Ekim 2013 tarihinde açılan konu

1. Sebozzy

Sebozzy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hocam o köpeğe tekme atarken vicdanına da çarpıp öldürmüşsün...

Geçmiş olsun.. ama ölen ya da sakat kalan hayvanlar eminim tampondan çok daha değerli bir can taşıyor...

2. tufandeniz

tufandeniz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    120
    Ad Soyad:
    Ersin KARABULUT
    Yaşadığınız Şehir:
    45-MANİSA
    Araç Modeli:
    Honda
    geçmiş olsun

3. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    cok gecmis olsun.
    gecen yil eskisehirden gecerken gece benimde onume cikti yavasladim am duramdim 30-40 la carptim sola attim soldan gelen arac hayvani ezdi :(
    moralim alt ust oldu.
    bende pilakaligim kirirdi.
    ana hayvan bilerek intahar etti gore gore onume geldi...

4. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.

5. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Biraz önce aracımı servisten aldım.

Tampon tamir olmuş... Değişmemiş...

Dıştan herşey normal gibi...

Onarım olması iyi mi kötü mü bilemedim..

6. tyler

tyler Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Aytaç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Fi tarihinde Broadway aracımla ben de çarpmıştım bir köpeğe. Hızım 50 filandı, düşüktü. Lakin köpek fena yaralanmıştı. Arabada da bir far dışında kırılan dökülen bir şey olmamıştı. İyi bir şey değil ama o sinirle inip köpeğe bir tekme de ben atmıştım. Sonradan öğrendim ki: Böylesi kazalarda trafik sigortamız yaralı hayvanın tüm tedavi masraflarını karşılıyormuş. Bilgi olsun.​
    sözüm sana MuratbanK

Şu hayvanlara eziyet edenleri görünce kaşını gözünü patlatacaksın.Sanki onlara farklı birisi can veriyor. Madem çarpıyorsun bir in bak belki hayvanı kurtaracaksın. Bide gelmiş burada arabamın yok tamponu kırıldı yok bilmem nesi yamuldu nası bir araba sevdası varsa ALLAH'ın verdiği canı umursamıyorsunuz ...

Grafiker ve KemalAkel bunu beğendi.
  7. Salvodorcu

Salvodorcu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    148
    Ad Soyad:
    Ata Öz.
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    ne kadar masrafı oldu?

8. blackswords

blackswords Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    hüseyin koç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Sen o köpeğe tekme atarken etrafta kimse yokmuydu?

Grafiker bunu beğendi.
  9. koreci

koreci Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,716
    Ad Soyad:
    ramiz seymen
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Tampon dediğim gibi onarıldı. Değişmedi..

998 tl fatura çıktı.

10. MuratbanK

MuratbanK Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Murat Olukcu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (1996-2001) RD
    Konu hortlatmak gibi olacak. Ancak yapılan yorumları yeni okudum. Birçok kişi haklı olarak çarptığım köpeğe o anki sinirle de olsa inip tekme atmamı haklı olarak eleştirmiş. Lakin başınıza gelmeden neyin ne olduğunu bilemeyeceğiniz için abartmışsınız. Sanki hava atarmışım gibi anlatmışım gibi bir hava oluşturmaya çalışmışsınız ki bu tamamen yanlış.
    O zamanlar çok gençtim, tecrübesizdim. serde gençlik ateşi vardı. Yaptığımdan hiçbir zaman gurur duymadım, özellikle de çarptığımız hayvanların tedavi masraflarını zorunlu trafik sigortamızın karşıladığını öğrendiğimden beri hep vicdan azabı duydum.

Her neyse. Bazen bir musibet bin nasihatten iyidir demişler ya işte ben de son 1 yıl içinde yaşadığım olayı anlatayım da haklı da olsalar beni itin bir tarafına sokmaya çalışanlara cevabımı vermiş olayım:

Geçen yıl bu zamanlarda bir yavru kedi bulmuştum. Kartal'da sahil yolunda giderken aniden önüme çıkınca arabayla çarpmıştım annesine. Hemen durdum ve kedi can havliyle kaçıyordu. Arabayı kenara çekip dörtlüleri yakıp bıraktım ve kedinin kaçtığı yere doğru gittim hemen. Çünkü böyle arabayla hayvanlara çarpınca o hayvanın tedavi masraflarını zorunlu trafik sigortası karşılıyor ki bunu da işte o köpeğe çarptıktan sonra öğrenmiştim maalesef. Neyse. Lakin kediyi bulduğumda ölmüştü ve yavrusu da başında annesini yalıyordu. Yavru da o kadar güzel bir yavruydu ki hem güzelliğinden hem de annesinin ölümüne sebep olduğumdan kıyamadım bırakmaya. Aldım ve bir güzel besledim. Normalde apartmanda oturuyoruz. Lakin yangın merdivenleri kedi beslemeye müsait ve başka da kedi besleyenler var. Oturduğumuz sitenin de oldukça güzel ve kedili köpekli uyum içinde yaşadıkları bir bahçesi var. Ayrıca insanları da hayvanları gayetle seviyorlar. Her neyse yaklaşık 1 yıl oldu ve adını Duman koyduğumuz kediyi ilk bulduğumuz hali ile şu anki halini resimliyorum. İlk zamanlar eşim hamileydi ve şu anda da kızımız var. Arada sırada oynamaları için eve de alıyoruz. Hem Duman hem de kızımız birbirlerini çok seviyorlar. Tabii burda Dumanın son derece sakin ve uysal bir kedi olmasının da etkisi var. Bugüne dek hiçbir mobilyamızı tırmalamaya çalışmadı. İşin tuhafı biz severken azıcık sıkıştırsak hemen tırmalayan kedi her ne hikmetse kızımız o kadar mıncıklıyor, kuyruğunu çekiyor, kediyi sıkıyor, sıkıştırıyor ama bebeğe en ufak bir olumsuz tepkimede bulunmuyor.

uzun lafın kısası: O köpeğe çarptığımda da bu durumu bilseydim kediye davrandığımdan farklı davranmazdım.

İşte de resimler:

https://www.hyundaiclubtr.com/members/36895-albums207-picture1613.jpg

https://www.hyundaiclubtr.com/members/36895-albums207-picture1612.jpg

https://www.hyundaiclubtr.com/members/36895-albums207-picture1614.jpg

salih_karali bunu beğendi.
  11. Grafiker

Grafiker Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Konuyu baştan sona okurken sizin ilk mesajınıza denk geldim ve 1-2 arkadaşın size verdiği tepkiyi haklı olarak değerlendirdim ve beğendirm bir hayvansever olarak. Tekme attığınız köpek size iyi bir hayvanseverlik duygusu aşılamış anlaşılan. Belki o köpeğe çarpmasaydınız bugün hayvanlara daha farklı davranırdınız.

Çok şükür ne babam ne de ben köpeğe veya herhangi bir hayvana çarpmadık bu güne kadar, ancak 1998'de babamın 280 S mercedesi varken kayseri'de virajlı bir şehirlerarası yolda, yolun ortasında ölmüş ve aniden viraj çıkışında gördüğü bir geyiğin üzerinden geçmiş, mercedes çarpışmanın ardından havalanmış, 4 teker yerden kesilmiş sonra da karter'in yere çarparak babam yoluna devam etmiş, ertesi gün ustaya aracı göstermiş ve hiçbir masrafının olmadığını öğrenmiş, arabanın taş gibi olduğunu öğrenmiş.

Böyle durumlarda inanın aracın aldığı hasar kaybedilen bir canın yanında önemsiz kalıyor, allah kimsenin başına vermesin, can hayvanın bile olsa cana geleceğine başka aracın tamponuna çamurluğuna gelsin daha iyi.

Bu Sayfayı Paylaş