Herkese Merhaba Accent Era kullanıcısıyım, malûm kış ayları sıcak fan çok önemli.. Benim sorum şöyle: sıcak fanları açtığım gibi klima devreye giriyor bu normalmidir? Bu olay rahatsız edici motor sıcakken bile klima devrede unutup sonradan fark ettiğim anlar oluyor ve boşuna onca yolu klimada gidiyorum.. Olmaması için öneriniz varmıdır.
bende düğmeyi çevirince klima ışığı yanıyor tuşa basıp kapatıyorum motorun o muhteşem ısısı ile yol alıyorum ama bu dediğim tek yolculuk yaparken hanım sevmiyor motor ve egsoz kokusunu
aslında her ne kadar can sıkıcı bir durum olsa da bazen buğıulanmayı sadece klima yardımıyla çözebiliyoruz.birde yeni model araçların bir çoğunda bu özellik var. özellik diyorum çünkü bunu mühendisler bilinçli olarak yapıyor. klimayı kışın hiç kullanmıyoruz. yazında bazen çok nadiren kullanıldığı durumlar oluyor. (yörelere ve isteğe bağlı tercih etmeme gibi) bu sefer de klima çalışmadığı için içeride ki gaz özelliğini yitiriyor. klima gazı kaçak olmadığı müddetçe bitmez ama özelliğini kaybeder. çalışan demir paslanmaz hesabı. ben yine de derim ki nadiren de olsa klimayı çalıştırmaktan çekinmeyin.
Bunlarla alakası yok ağabey. o düğme dikkatini çekerim sadece ön cama filan verildiğinde çalışır. bundaki amaç ise araç içerisindeki nemi almak cam buğulanmasını önlemektir.
Bazı durumlarda ön cam buğusunu klimasız çözemezsiniz, motor ısınmamıştır arabaya 5 kişi binersiniz herkes hoh hoh yaptıkça camlar full buğu yapar işte şimdi dış sirkülasyondur, camlara hava üfletmektir falan yetmez o buğuyu çözmeye birde araba ufaksa varya of yani o biçim motorda soğukken kalorifer içeri sıcak üflemediği için buğuyu tek başına kaloriferle kurutamazsınız, eh haliyle açacaksınız o klimayı yada arabadaki diğer dört kişiye hohlamayın diyeceksiniz Kaloriferi de ısıtmak amaçlı çalıştırıyorsanız yüz yada alt kısıma doğru üfleterek kullanmak doğrusudur çünki bazı araçlarda hem kaloriferi açayım hemde yüzüme sıcak vurmasın diye ön cama çevirirseniz klima hop diye otomatik olarak devreye giriverir arabada sizden başka hohlayan kimse yoksa camlar buğu yapmayacağı için klimanın nem almasına ihtiyaç olmaz, bu durumda ilgili konuları arattırarak otomatik klimanın iptali gibi işlemleri izlemek ve yapabiliyorsanız yapmak idealdir.
Arkadaşlar klima olayı Murat arkadaşın verdiği klinikteki açıklama sayesinde çözülmüştür, artık kendi kafasına göre hareket etmiyor, ihtiyaç duyulduğunda devreye manuel alıyorum.. Teşekkürler
Ben ön cam düğmesine basarak açıyorum klima devreye girmiyor, tabi önceki konumda da klima devrede değil, bir de kitapçıkta yazar kış dahi olsa 10 dk. klimayı çalıştırp yağlamasını yapması sistem ömrü için faydalıdır.