Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima Temizliği Nasıl Yapılır

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda Ogun tarafından 29 Nisan 2010 tarihinde açılan konu

1. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Coşkun hocam link vermeyi unutmuşum yaa pardon
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/forum_posts.asp?TID=23837
    Hortumlu olan spreyler de iş yapıyor aslında ama teybin olduğu orta kısım riskli diye önermiyorlar. Zaten en çok kullanılan havalandırma orta kısım, yanlar o kadar aktif değil. Toz kokusu yine gitmez o halde ne anladım öyle spreyden...
    Bende toz sorunu yok şu an, olsaydı eğer biberon fırçasına sap takıp ön göğsü söker ve soba borusu temizler gibi temizlerdim. çıkan tozu da elek.süpürgeyle çektirdim mi tamamdır. polen filtresinin çiftini (1 takım) 9 tl ye aldım en son sanayiden, üzerine de sevdiğim kokuyu sıkıyorum miss gibi kokuyor klimayı açıncahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif
    Benim kullandığım üründen 2 arkadaşıma da kullandım (biri sigara içilen araç) ikisi de memnun kaldılar.

2. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Polen filtresinin koku kaynağı olmadığına eminim. Yalnızca havalandırma açıkken (Klima kapalı, dış dolaşım açık) koku olmuyor ama klimayı açtığım zaman iç veya dış dolaşım fark etmeksizino hafif ama keskin koku duyuluyor. Ayrıca içerde nem de oluyor. Bir de bu arabalarda polen filtresi dışında filtre olmuyor galiba.

3. lpgERA

lpgERA Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ayda bir polen filtresini çıkarıp yıkayın yada değiştirin. kanallara toz pek ulaşmaz o zaman. ben böyle yapıyorum

4. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Polen filtresini yıkamak filtre yapısını bozar gibime geliyor ama emin değilim. Yılda 2 kez değiştirmek bence yeterli hatta klimayı pek kullanmayanlar için yaza girerken 1 kez değiştirmek bile yeterli olur.

5. adnan20

adnan20 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    72
    Ad Soyad:
    ADNAN EĞDİR
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    Bence dehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
    Alt tabanı 10 tl lik bir filtreyi yıkamak pek mantıklı gelmez banahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

6. myüksel

myüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    polen filtresinin aralarına araç kokularını keserek yerleştirin uzun süre klima yada havalandırmayı çalıştırdığın anda aracınızın içi güzel kokacaktır
    arada bir kokuları yenileyin tamam

7. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    gecenlerde klimayı actıgımda keskin bi toz kokusu geldi polen filtesini soktum cok kotuydu ve yenisi ile degiştirdim ama hala toz kokusu gelmeye devam ediyor ne yapmam gerekli sizce

8. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    http://www.hepsiburada.com/Liste/so...x?productId=otson0001&categoryId=20035744

Bu ürün oldukça etktili. Aletin yaklaşık 50-60 cm uzunluğunda bir borusu
    var. Bu boruyu sonuna kadar sağ ve sol kapı kenarlarındaki
    havalandırmalardan sarkıtıp sıkar vaziyette yavaş yavaş geri çekiyorsun.
    Bu işlemde havalandırma kanallarındaki tozlar sıkılan köpüğun sıvıya
    dönüşmesiyle temizlenmiş oluyor.

Dikkat etmeniz gereken kısmı orta kısımdaki havalandırmalara bu işlemi yaptmayın, elektirik tesisatınıza zarar verebilirsiniz.

9. era 1.5 crdi

era 1.5 crdi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Klima tesisatının önemli parçalarından evaporatör,kondanser,genleşme valfi ve kompresörü işin erbabı değilseniz kesinlikle açmayın.Çünkü atmosfere açık bırakılacak bu parçaların veya bunları birbirine bağlayan boruların içine su buharı veya hatta su giderse kesinlikle derin vakuum veya üçlü vakum yapmak zorunda kalırsınız.....

10. mustafa golek

mustafa golek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar klima ve kalorifer sistemi içerinde elektrik tesisatına klima dezenfekte işlemini her ızgara deliğinden yapabilirsiniz.Klimanın veya kalorifer sisteminiz ister analog ister elektronik olsun bu sıvı hiç bir şekilde bu devrelere ve elektrik tesisatına ulaşamaz.Çünkü kalorifer ve klima sistemi borulardan oluşan bir sistemide ve hepsi birbirine bağlantılıdır.Sistem havalandırma tesisatı içinde be elektrik aksamı ve kablo demeti bulundurmaz.

Saygılarımla.

Düzenleyen : Serdar

11. fthysr

fthysr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Havalandırma tesisatının içinde tabi ki elektrik aksamı bulunmaz ama radyonun bulunduğu bölümün üstündeki havalandırmaların altında elektirik aksamı mevcuttur. Buradan dökülen bir sıvının sızarak elektirk aksamına geçmesi iltimali vardır. Bu konud dikkatli olmakta yarar var.

12. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">klimamdan gelen toz kokusundan kurtulmak için bi ustaya gittim ilk polen filtresini sordu usta yeni degiştigimi söledigimde arabanın klimasıyla ilgili bişilerin sokulup yıkanması gerektigini ancak yinede bunun devam edebilecigini bunun çözümünün olmadıgı söyledi gaz kontrolu ve bu işlem içinm bende 150 tl istedi ayrıca ustadan geldikten sonra polen filtresini cıkartıp hazzneye hava tutup temizlemeyi denedim tekrar calıstırdıgımda aynı sorun tekrarladı bende klimaya hava gelen yeri söküp bakmaya karar verdim ve silecekleri sokup altındaki ızgarayı cıkardım asagıda resimleri ekliyorum 3 tane delik var birinde filtreeye benzer bişi var ama tozu engellicek bi sunger tarzı bişi yok ve diger deliklerde ise acı bi sekilde eger soken arkadaslarım var sa sizde bu delikler kapalımı <div style="-: initial; -attachment: initial; -origin: initial; -clip: initial; : rgb(255, 255, 255); margin-left: 0px; margin-top: 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 0px; border-top-width: 0px; border-right-width: 0px; border-bottom-width: 0px; border-left-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; color: rgb(0, 0, 0); font-weight: normal; font-size: 12px; ">[​IMG][​IMG]

13. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    şu tarz bir ürün denemeyi düşünüdünüz mü?
    http://www.hepsiburada.com/Liste/superhelp-super-fresh-klima-dezenfekte-spreyi-anti-bakteriel-150-ml-made-in-italy-0460150/ProductDetails.aspx?productId=otev0460150&amp;categoryId=20035744#Gorseller

14. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Elektronik aksam yalnızca göğsün orta tarafında bulunmaz, aracın birçok yerinde vardır hatta çoğu hava yastığı ve sürüş denetimine bağlı elektronik donanımlardan dolayı ortadan çok kenarlarda daha çok elektronik eleman bulunabilir ve bunlar teybe göre daha hassastır. Ayrıca, kullanılan klima temizleyiciler buharlaşabildiği için, o bölgelere temas etse bile kolay kolay sorun çıkartmaz. Tabi yine de son karar sizindir.

15. Emin UZUN

Emin UZUN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    düşünüyorumda bu deliklerin acık olması benım kafamı kurcaladı acaba bunların onunde bi filtre tarzı bişi olması gerekiyomu

16. Enigmatics

Enigmatics Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Merhabalar. Geçen gün bu ürünün fiyatını beğenip 2 adet aldım. Birini kendi aracıma diğerini de Tipo ya uyguladık. Sonuç olarak hiçbir fark hissedemedim. Bende de klimayı kapatınca çok hafif bir koku oluyordu onu bile gideremedi. Kullanımı gerçekten basit ama bir işe yaramıyor. süre tutmadım ama tüplerin boşalması çok kısa sürdü. En azından 1-2 gün hoş bir koku vermesini beklerdim araca ama 1 gün bile sürmedi kokusu. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.. Bu tip ürünlerin kaliteli olanından almak (atas gibi) daha iyi sanırım..

17. lord35

lord35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    geçen hafta polen filitresini değiştirdim ve gözlerime inanamadım...allahım bu ne pislik bu ne mikrop yuvası böyle...arabamı alalı 8 ay falan oldu kışın aklıma hiç gelmedi ama yaz gelince değiştireyim dedim.aldığım kişi hiç değiştirmemiş,bence herkes polen filitrelerini kontrol edip değiştirmeli.önce sağlık için,sonrada klima performansı için,gerçektende klima performansı çok değişti.benimki resmen tıkalıymış:))

18. Enigmatics

Enigmatics Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Evet sağlık için çok onemli.. Bende yeni değiştirdim. Bazen saatlerce o havayı soluyoruz..

19. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  20. Enigmatics

Enigmatics Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hepsiburada dan aldığım ürünün kargosu 5 tl di zaten.Yan toplamda 10 Tl oluyor. Onun yerine Atas almak çok daha mantıklı..

Bu Sayfayı Paylaş