Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

klima kullanımına dikkat

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda puslu tarafından 10 Ağustos 2009 tarihinde açılan konu

1. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    soğuk daha etkili... farkettiysenizkış aylarında ısınmak için kullandığımızdan dolayı dağıtıcı düğmehep sıcak kısımdadır...eğer karıştırıcı düğmemiz buğu çözme kısmında ise, ısınmak içinkaloriferi açsak dahiklima otamatik açılıyor...

2. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    klimanın içerdeki sıcak havayı sürekli içerde dolaştırması içeriyi daha da sıcak yapmaz mı? dışarısı soğuk içerisi de çok sıcak olursa buğulanma artar diye biliyorum..

3. ARME4

ARME4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    işte otamatik klimalı arabalarda autoya basıyorsunuz ortama göre nem sensörü çalışıp kafasına göre ayarlıyor siz hiç bişey yapmıyosunuz 22-23 dereceye ayarlayın gerisini hyundai yapsın. bide yakıtı artırmayan klima yapsalar cok süper olacak insallah ilerde yaparlar bizimde paramız yeter alırız. klima önemli gerçekten bide cocuklar varsa yada araba kalabalıksa

4. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD

zaten en sıcağa getirmeye gerek yok bi deneyin boş vaktinizde klima ile dışardan hava aldığınz gibi camlar buhar olur :)

5. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    yağışlı havada klima kapalı normal kalorifer açık direk sıcak kısımda camlara verdiğim halde buğuyu hiç çözmüyor AC düğmesine basıyom saniyeler içinde götürüyor buğuyu. neden böyle bence normal değil.klimasız araçlar napacak o halde.bezle mi silecek buğuyu..

6. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    soğuk hava üflediği için... dışarısıda soğuk çünki....
    Düzenleyen : erkancakan82

7. iyide AC düğmesi soğukta işe yaramıyormu sıcaktada işe yarıyormu?? ben sadece soğukta ona basıyorum sıcaktadamı basmak gerekiyor????

8. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    hayır doğan kardeşim... AC açıksa klima açık demek.. sadece buğuyu çözmek için... kısa bir süre için..

9. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    dışarsıda soğuk demişsiniz. ama bildiğim kadarıyla sıcak konumda klima kapalı normal kalorifer moturun sıcaklığını içeri verir.

10. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende böyle bir soruyu yazmayı düşünüyordum. Bir eklemede yapayım hatta kalorifer sıcaktayken klima açılırsa araç sıcak hava üflemeye devam ediyor da bu esnada klima kompresörü çalışıyormu? Bence çalışmıyor çünkü hem sesi gelmiyor hemde devir kaybı yaşanmıyor mesela. Soru mu sordum, cevap mı verdim hiçbişey de anlamadım ya hadi hayırlısıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif.

11. şimdi oldu çünkü yazın bende misal klimayı acmak için AC ye basıyorum ::)))

12. Bor34

Bor34 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kalorifer -- fan --- AC düğmesi

off çorba bir olay

13. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    dışarısı soğuk derken sistemdeki havayı kastedmedim... aracın dışarısı soğuk demek istedim..

14. onursumer

onursumer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,202
    Ad Soyad:
    Onur Sümer
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İ30 1.6 CRDİ (2007-2012) FD
    ac air condition demek zaten kışn klima kesinlikle tavsiye etmiyorum

boşu boşuna fazla benzin yakarsınız klimasız motor sıcaklığıyla hamam gibi oluyor araba hele yola çıktıktan bi yarım saat sonra acaip ısıtıyor

ve buhar almak için klima çok yetersiz direk klimayı kapatıp dışardan hava alıcak şekle getirin sıcağa ayarlayın direk buharı alır ::)

15. şincik AC ye basacağımız zaman nezaman olmalı yaz zamanı olmalı ynai klimayı acacağız zaman olmalı onun haricinde sıcakta basmaya gerek yok.:)))) sanırım acıklayıcı olduhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley11.gif

16. mehmetgs

mehmetgs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    anladım..
    demekki bu şekil bir sistem işliyor.zaten klima kapalıysa.düğmeyi camlara hava vermesi için çevirdiğimde otomatik AC tuşuna basılıyor.

17. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    ben bu soruyu servise yeni sordum... karıştırıcı sıcak konumda dağıtıcı buğu çözmede ise klima her halukarda açılıyor... ve soğuk üflüyor.. amaç buğuyu çözmek.. istenmiyorsa hemen AC'ye basılarak klima kapatılacak kalorifere devam... bana söylenen bu şekilde

18. erkancakan82

erkancakan82 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Erkan ÇAKAN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    bencede klima gereksiz ama adamlar sistemi öyle yapmışşş... dağıtıcı düğme buğu almada ise direkt klima açılıyor... ayrıca sizinkidepratik bir çözüm..

19. thehunturk

thehunturk Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benim bildiğim Camlardaki buğulanmasının ana nedeni arabanın içindeki nem oranıdır. Nem oranının fazla olması araç camlarının içten buğu yapmasına neden olur. Klima kapalı, kaloriferi cama verdiğimizde araç ısınana ve içeriyi ısıtana kadar camlardaki buğuyu çözmez. Ancak Aracın klimasını açtığımızda Klimada var olan Nem dengeleme sistemi sayesinde aracın içindeki nemi hemen dengelemeye başlayarak camlardaki buğuyu kaloriferden daha çabuk çözer.

Dipnot: Camlardaki buğudan şikayetçiyseniz mümkün olduğunca aracın içini kuru tutmaya çalışın.

20. buğuyu en güzel,,, 4 camı asağı bir indirirsiniz 2 dakika kalır öyle buğu muğu gider en iyi çözüm bu :))) ( yağmur yağıyorsa orasınıda siz düşünün hersyei devletten bekelemeyin:))))))https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

Bu Sayfayı Paylaş