Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

klima çalıştırmak

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda serkanmaçat tarafından 8 Haziran 2009 tarihinde açılan konu

1. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    A/C tuşunu kapattığımızda sıcak hava gelmeye başlamaz mı ?

Ben fanı 0 yapıyom

2. getz2007

getz2007 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hemen gelmiyor ilk 1-1.5 dk.çok kuru bi hava geliyor zaten 20-30 sn. liğine kapatıyorum işimi görünce açıyorum tekrardan.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Fan kademesinin 1de veya 4de olması klimanın motora bindirdiği yükü artırmaz veya azaltmaz.Klima kapalıyken performans düşüşüde hissedilmez.
    Ayrıca yeni farkettim benim araçta klima kompresörü bazen devreden çıkıyor.Sanırım motora binen yükü azaltıp, yakıt tüketiminide biraz olsun azaltmak için yapılmış bir sistem var.

4. Tayanç_Top

Tayanç_Top Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    klimayı yüksek hızda giderken açmak motor için sakıncalı

burda yüksek hızdan kastınız nedir acaba????
    birde yol bilgisayarı olan arkadaşlardan klima açıkken ve kapalıyken yakıt tüketimini test eden varmı???

teşekkürler...

5. Ersin Balkan

Ersin Balkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Ersin Balkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Yüksek devirde kullanmak sanırım ben öyle anladım.

6. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Klima kapalıyken 6.7 olan tüketim klima açıkken 7.5 ila 8 arasına çıkıyor yol bilgisayarında. Sanırım 1lt artıyo tüketim

7. koyay

koyay Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Kısa bir araştırma yaptım zamanım kısıtlı olduğu için.

http://www.empa.ch/plugin/template/empa/*/39486

Bu linkte bir araştırma yapılmış. Ben aradan dikkatimi çeken bir metni alıyorum.

"A high percentage of cars sold today are equipped with air
    conditionings (A/C). In a separate test series the impact of the A/C
    systems on fuel consumption and exhaust emissions was modelled. The six
    vehicles chosen were tested at four temperatures, with A/C of, A/C on
    and A/C on plus sunlight. By comparing the test values it results that
    up to 25% of the fuel is needed to keep the interior of the vehicle
    cool in urban driving."
    Türkçesi: "Günümüzde satılan arabaların büyük bir kısmında klima bulunmaktadır (A/C). Yapılan bir dizi test ile A/C sistemlerinin yakıt tüketimi ve egzost gazı salınımları üzerindeki etkisi ortaya konmuştur. Bunun için altı adet araç seçilmiş ve dört ayrı ortam sıcaklığında klima kapalı, klima açık ve klima açık+güneş ışığı koşullarında test gerçekleştirilmiştir. Test ile ulaşılan değerler karşılaştırıldığında sonuçlar göstermektedir ki şehir içi kullanımda araç içinin serin tutulması için %25'e varan oranda daha fazla yakıta ihtiyaç duyulabilmektedir."

Yukarıdaki grafiklerde bu araştırmada elde edilen sonuçlara göre güneş ve gölgede hangi sıcaklıkta ne kadar yakıt tüketiminin artabildiği görülebilir.

8. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    bilgi için teşekkürler

9. SelahattinP

SelahattinP Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    özellikle şehiriçi kullanımda hava emişini içerden ayarlamak daha iyi.ışıklarda durunca klimayı kapatsak dahi içerdeki soğuk hava devirdaim yapıyor.klima kapalı kaldığı sürede iç ortam ısısı değişmiyor.hem daha fazla soğukluk elde ediliyor.tabi uzun yolda ara sıra dışardan taze oksijen alıp yeniden içerden dolaşıma devam etmek gerekiyor.

10. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    birde sıcak havada ilk klimayı açtığımızda 1 dk filan camları kapatmamak lazım içerideki sıcak havayı atıp yerine soğuk havanın yerleşmesi için yoksa içerdeki sıcak havayı soğutucam diye daha çok çalıştırmak gerekir klimayı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Do not turn on A/C immediately as soon as you enter the car!
    Arabaya biner binmez hemen klimayı açmayınız!

Please open the windows after you enter your car and do not turn ON the air-conditioning immediately. According to a research done, the car dashboard,
    sofa, air freshener emits Benzene, a Cancer causing toxin (carcinogen- take note of the heated plastic smell in your car). In addition to causing cancer, it poisons your bones, causes anemia, and reduces white blood cells. Prolonged exposure
    will cause Leukemia, increasing the risk of cancer may also cause miscarriage.

Arabanıza bindikten sonra lütfen camlarınzı açınız ve hemen klimayı açmayınız.Yapılan bir araştırmaya göre,arabanın gösterge paneli, koltuğu,Benzen yayan hava temizleyicileri (araba kokuları),Kansere rebep olan bir zehirdir (kanserojen-arabanız içinde ısınmış plastiklerin solunması olarak not alınmıştır). Kanser sebebine ilave olarak, kemiklerinizi zehirler,kansızlığa ve lösemiye sebep olur.Kanser riskinin artması ayrıca hamile bayanlarda düşüğe de neden olabilir.

Acceptable Benzene level indoors is 50 mg per sq. ft. A car parked indoors with the windows closed will contain 400-800 mg of Benzene. If parked outdoors under the sun at a temperature above 60 degrees F, the Benzene level goes up to 2000-4000 mg, 40 times the acceptable level... & the people inside the car will
    inevitably inhale an excess amount of the toxins.

İç mekanlarda (kapalı ortamda) kabul edilebilir Benzen seviyesi her (0,093m2) sq.ft'de 50mg dır. Pencereleri kapalı park etmiş bir arabanın içinde 400-800mg Benzen içermektedir.Fakat <?:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:eek:ffice:smarttags" /><st1:metricconverter ProductID="60 F" w:st="on">60 F</st1:metricconverter> (<st1:metricconverter ProductID="15,5 C" w:st="on">15,5 C</st1:metricconverter> derece) derece üzerinde bir sıcaklıkla güneşin altında park ettiyse Benzen seviyesi 2000-4000 mg üzerine çıkar.Bu da kabul edilebilir seviyenin 40 katıdır.Ve araba içine giren insanlar bu aşırı miktardaki zehiri çaresiz bir şekilde içine çekerler.

It is recommended that you open the windows and door to give time forthe interior to air out before you enter. Benzene is a toxin that affects your kidney and liver, and is very difficult for your body to expel this toxic stuff.

Arabanın içine girmeden önce camları açmanızı ve içerdeki havanın dışarıya çıkmasına zaman verilmesi önerilir.Benzen böbrek ve karaciğerinizi etkileyen bir zehirdir ve bu zehirli maddenin vücudunuz tarafından dışarı atılması çok zor

12. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    sevgili ferhat çok güzel bilgiler paylaşmışşın çok teşekkür ederim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

13. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Benimde aracımı ilk aldığım zamalar klima 2 dk çalışıp sonra devreden çıkıyordu bu bir özellik değilmiş klimanın termostatı bozukmuş oyüzden oluyormuş. Bu devreden çıkma durumu sıklaşınca içeriyide soğutamıyor bilginiz olsun!!!

14. 44 FERHAT 878

Alınan Beğeniler:
    2
    ben teşekkür ederim arkadaşım ne demek.. bilgiler paylaşıldıkça güzeldir...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. 44 FERHAT 878

Alınan Beğeniler:
    2

16. serkanmaçat

serkanmaçat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bilgine çok teşekkür ederim

17. bado6100

bado6100 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    ahmet sarı
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Yahu biriniz de klimanin rahatligindan bahsetmemis.

Izmir'li kimse yok galiba burada.

Araba alirken klimali mi diye sormasini bilirsiniz ama :)

18. 10numara

10numara Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    çok haklısınız..

bugün arabaya bir bindim içerisi en az 50 derece yuh dedim. camları açtım sadece, klimayı açmadım. çünkü 15 yol için klima açmaya kalksam içerisi tam soğumaya başladığında eve varmış olacam.
    ama eve gelene kadar nerdeyse bayılacaktım sıcaktan

19. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

Valla ben sürekli kullanıyorum yoksa bu sıcaklarda pişeriz arabanın içinde!

20. puslu

puslu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    klima aparatı kayışlamotora bağlı sen klımayı açtıgım an klıma apratına yük biner oda kayışla motora yük binmesine neden olur klıoman çalıştıgı sürede ne 1 kademe nede 2 kademede az yada fazla yakar sadece kademe hızına bağlı alarak elektirik yüküartar buda yakıtı etkılemez sadece aracın elektırık aksamınım gücünü düşürür bazen farlar kısılır felan ancak 1.6 eralar kesinlikle abartılı bir şekılde hissedilmez kalkışta istop edicek gibi boyle bir seyi olan arkadas lutfen servise gitsin tşk ederim

Bu Sayfayı Paylaş