Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima Çalışmıyor Yardım :/

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda EmreFirat tarafından 12 Nisan 2016 tarihinde açılan konu

1. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Abim şimdi klima radyatörünü bedavaya alsan tampon sökülüp takılacak ona para vericeksiniz , gaz basılacak 70 lira ona vericeksiniz yine 150 bulur gibi :/

2. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kardeşim en azından kaynak felan muhabbeti olmasın istiyorum. Bu arabaya en az 3 yıl binmek istiyorum. Benim arabada da tavan ve bagaj hariç komple boya var. Yürürü iyi sayılır. Sesler yok mu var :) ama deli gibi gidiyor maşallahı var. Sadece şu vites değiştirmelerde araba silkeleniyor. O da debriyaj switch ten kaynaklanır diye düşündüm. Bugün sanayi de onu da sordum ilk defa duyduklarını söyledir , ilginç:)

3. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Benim arabada komple boyalı abi , biri yan yatmıştır diyor biri tavan değişmiş diyor biri bilmem ne kafayı takmıyorum . Araba sonuç olarak düzgün mü düzgün aldığımdan beri ön takımdan jant lastiğine kadar değiştirdim . Silkeleme bendede vardı özellikle şehir içi 1 2 viteslerde . Swichden dedi herkes değiştim aynı sıkıntı ufak ufak başladı yine tekliyor araba onada ayağımı alıştırdım silkelemeye başladığı anda debriyaja basıp çektiğimde düzeliyor artık takmıyorum çünkü değişmedik yürüyen bırakmadım amortisörlerine kadar artık heralde hiç masraf etmesem 3 4 sene tık demez :)

4. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kardeşim bende de aynı şekilde. Ama şöyle mesala vites küçültürken de oluyor. Çok yavaş çekiyorum yine oluyor. Swich ten dir die birçok yorum okudum ama sende de aynıysa bu çözmez sorunu sanırım

5. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aynen mesela 3ten 2ye çekip normal seyrediyorum başlıyor teklemeye silkelemeye , 38 lira parça için işçilik dahi 100 lira fiyat ödedim ilk düzeldi gibiydi yapmıyordu ama çokta sevinmedim çünkü inanmadım hallolucağına sonra yavaş yavaş eski haline döndü bende fabrika ayarına getirmek için yaptığım masrafları düşününce dedim aman kalsın artık para ver aynı sorun devam ediyor bıktım . Klimada ortalama 170 lira felan yiyor , diğer aracımda klima bakımı yaptırıyodum 2 sene boyunca hiç kullanmadım ara sıra açmaktan başka , bundada şimdi yaptırsam zaten yazları karadenizdeyiz iklim aşırı sıcak değil , kışın istanbulda klima gerekmiyor . Eksik kalsın diyorum şimdilik :)

6. Knngks

Knngks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    607
    Ad Soyad:
    KENAN GÖKSU
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Bende bir fiyat araştırması yapayım. Bende çocuklar var olmasa ben de idare ederdim. Ama mecbur yaptıracağım. Vites konusuna gelince sürekli bir silkelenme yok atarken testen ayağımı yavaş ta çeksek hafiften bir sallanıyor o kadar. Ama bazen de kaymak gibi oluyor.

7. EmreFirat

EmreFirat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,085
    Ad Soyad:
    Emre Fırat BİLİCİ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Aynı durumları yaşıyormuşuz vallahi billahi :)

Knngks bunu beğendi.
  8. _Numan

_Numan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Numan
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Getz 1.6 (2003-2011)
    Aynı olay benim de başıma gelmişti, klimanın gazının bittiğini düşünmüştüm. Gaz bastırmaya gittiğimde delik olduğunu öğrendim. Ben Gebze 'deyim, Gebze Küçük Sanayi Sitesi 'nde Kale Oto Radyatörün gerçek şubesi var (Abdullah Usta), oraya gittim. Tampon sökmeye falan hiç gerek yok. Farların olduğu yerlerde vidalar var, onları söktü, birkaç yerde daha vida vardı, onları da söktü, önce radyatörü daha sonra klima radyatörünü çıkarttı. Delik küçükmüş, ufak bi kaynak yaptı, işçiliği de 10 numara. Herşey dahil 100 TL 'ye halletti sağolsun. Gazı da 70 TL 'ye başka bir yerde bastırdık. Toplamda 170 TL gibi bir masraf çıktı.

Bu arada, klimanın çalışıp çalışmadığını, rölantide bir değişiklik olmuyorsa şu şekilde de anlayabilirsiniz. Getz 'lerde 1 tane fan var. Radyatör fanı ve klima fanı aynı. Klima düğmesine bastıktan sonra, kaputu açıp fanın çalışıp çalışmadığına bakın. Fan çalışıyorsa klima da çalışıyordur.

Bu Sayfayı Paylaş