Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima Açınca Çekişten Çok Fazla Düşüyor.

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda alperz tarafından 8 Temmuz 2024 tarihinde açılan konu

1. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Elantra (2001-2006 ) XD-XD2
    2006 Elantra 1.6 LPG ile sürüyorum. Klima açınca çekişten biraz düşmesi normal biliyorum. Ama bu o kadar çok ki şöyle bir örnekle anlatayım:

Evin orada bir rampa var. Normalde 2. viteste gaza basmadan inerken arabanın devri 3000'e kadar çıkıyor. Klima açıkken yine 2. viteste bu rampayı inerken araba bırak hızlanmayı fren yapıyormuşum gibi yavaşlıyor.

Geçtiğimiz eylül ayında araca komple motor yapıldı. Kayışlar falan da değişti. Acaba kayışın ayarıyla ilgili bir sorun olabilir mi? Mesela gevşek ya da fazla gergin gibi?

Bilgi için: arabayı ilk çalıştırdığım viyyyk diye bir saniyelik bir kayış sesi geliyor sonra hemen kesiyor. Direksiyonu tam sağ tam sol yaptığımda da aynı sesi bazen duyuyorum. Yani direksiyon kayışı ile ilgili bir sorunum hali hazırda var. Klima kayışı ve direksiyon kayışı ayrı mıdır bilmediğimden bunu da yazayım dedim.

2. SynysterGates

SynysterGates Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    764
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    Kompressör bakımı gerekiyor olabilir, kompressörü araç rölantideyken test edin. Klimayı açtığınız zaman eğer gereğinden fazla yük biniyorsa aracın rölantiyi toplayamayıp stop etmesi gerekir. Eğer böyle bir problem yoksa, kompressörden garip sesler çıkmıyorsa ve soğutmada problem yoksa bence normal. Kayış sesi gelmemesi gerekiyor, yanlış ya da yıpranmış kayış, bozuk ya da gereğinden gevşek gergi buna neden oluyor olabilir.

Asel Kaan Efe ve alperz bunu beğendi.
  3. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,809
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    klima gazınızın miktarını kontrol ettirmelisiniz. kayış sesini kesmek için direksiyon pompası yerine şarj dinamosundan gerdirmelisiniz.

alperz bunu beğendi.
  4. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hocam geçen kışa girerken gaz bastırmıştım. Motor yapılırken tüm gaz boşaltıldığı için...

Araba modeline göre gaz miktarı değişir mi? Yani klimacı mesela bildiği miktarda basmıştır da bu elantra daha fazla gaza ihtiyaç duyuyor olabilir mi?

Yoksa bir yerlerde kaçak mı vardır sizce?

5. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Yarın Bursa'da daha önce gittiğim iyi bir servisten randevu aldım. Bakalım neler çıkacak.

6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    22,903
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Genelinde sağ farın az gerisinde klimaya basılcak gazın miktarı gram olarak yazar. Oralarda yoksa başka bir yerde mutlaka vardır bu değer , miktardan eksik ve fazla gaz sorun çıkartır.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

alperz bunu beğendi.
  7. MAERKEK

MAERKEK Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,137
    Ad Soyad:
    Mehmet Ali
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Yokuş çıkarken fan devrini düşürün . Kompresör sorun yoksa çok fazla güç çekmez.

Asıl çekişi zorlaştıran fan'ın çektiği elektrik akımıdır. Buji kablolarınız , bujileriniz iyi değilse fanı çektiği aşırı akım dolayısıyla kendilerine az miktarda elektrik akımı gideceğinden çekiş kaybına sebebiyet verebilir .Şarj dinamosu da sebebiyet verebilir

Ayrıntı gireyim akünüz ölüyse şarj dinamosu sürekli aküyü şarj etmeye çalışır ve diğer elektrik tüketicilerine daha az elektrik akımı verilir . Klimasız bile giderken çekiş düşüklüğü yaşatır.

8. alperz

alperz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    126
    Ad Soyad:
    alper zengintaş
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Akü kasım ayından. Varta. Ama iyi bir elektrikçiye şarj dinamosunu ve ve kompresörü göstermek istiyorum. Bugün gittiğim servisteki arkadaş "iyi abi bu" dedi geçti. Bence değil. Ayağımı gazdan çektiğimde sanki fren yapar gibi yavaşlıyorum.

MAERKEK bunu beğendi.
  9. hsmsrn

hsmsrn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    276
    Ad Soyad:
    Hasim Sirin
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.6 (2003-2005) LC
    Önce klima gazına baktırarak başlayın.Sonra akü ve şarj dinamosu kontrolü.Bunlar da sağlamsa en sonda klima kompresörüne kalır ihale.Aküm zayıfken klima devredeyken arabayı şaşkına çeviriyordu.Gaz mı bitti acaba diye kontrol ettirecekken baktım tamamen bitmiş akü.Değişim sonrası şu an klimanın devreye girdiği neredeyse anlaşılmıyor.Akü zayıf ise türlü hatalara neden olabiliyor.

MAERKEK, alperz ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş