Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Klima açıkken stop etme

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda yues tarafından 3 Haziran 2011 tarihinde açılan konu

1. canerhgg

canerhgg Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadşlar.. öncelikle aracı çalıştırırken klimanın kapalı konumda olması bir tedbirdir, böyle yapmak gerekli. Ancak unutulduğu zaman çok takmamak gerek sanırım. Çünkü marşa basarken otomatik olarak diğer yerlere giden elektrik (teyp, havalandırma, farlar vs.)kesiliyor. Tabi motor çalışır çalışmaz klimaın çalışmasının olumsuzllukları olabilir.. selametle..

2. al_alc

al_alc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba benim araba da 2006 1.4 era. bende de bahsettiğiniz problemlerin aynısı mevcut. ben arabayı biraz fazla inceledim ama kar etmedi. Arabam aynen bahsettiğiniz gibi durmaya yakınken debriyaja bastığınızda stop ediyor ve direksiyon çok ağırlaşıyor. Arabam LPG li bazı arkadaşların söylediği gibi soğuk çalışma versiyonu yüklettim kar etmedi. gaz kelebeğini temizlettim rölanti ayarını yükselttim serviste ama olmadı. Bu arada bütün LPG sistemi yenilendi, hortumlar kısaltıldı uzatıldı olmadı. ilginç olan nokta arabanın tam 1500 devir altına inerken debriyaja bastığınızda stop etmesi. Diğer devirlerde hiçbir problem yok. bu devirde debriyaja basarsanız stop ediyor. kafayı yedim ama artık bıraktım. diğer arkadaşlar bunlara dikkat ettiler mi bilemiyorum. serdar bey bir de sizin fikrinizi almak istiyorum. benzinle çalışırken hiçbir problem yok. Otomatik olarak LPG sistemini gösteriyor ancak lpg de de her şey değişerek kontrol edildi. bir araç neden sadece 1500 devir çizgisinin 1 mm altında debriyaja bastığınızda stop eder. 1300, 1200, 1600, 2000 devirde basınca hiçbirşey yok. ilginiz için teşekkürler.

3. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    son zamanlarda yaşadıgım sıkıntıyı çokca arkadaş yaşamış.konuyu hortlatayım sorunu çözen varsa banada yazsın ve dikkat ettiğim birşeyide sizle paylaşayım.
    kırmızı ışıga yaklaşırken debriyaja basmak suretiyle devrin aniden dibe düşmesi ve bunun sonucunda çogunlukla aracın stop etmesi sorunum var.
    gözlemlerim şu şekilde.
    1-hem lpg de hemde benzinde yapıyor.
    2-sadece klima açıkken yapıyor.
    boğaz keleği kirliydi sökmeden üstünde temizledim hala sorun devam ediyor.(adaptasyon gerekir diye 100 kmdir benzinde kullanıyorum haftasonu lpg ayarına gidicem)

yanlız birgün motor çalışırken birşey dikkatimi çekti.rolantide kaput açıkken arkadas klimayı açtı 1-2 sn içinde kompresor devreye girdi. buraya kadar sorun yok.ardından arkadasım gaza bastıgı esnada klima kavraması devreden çıktı ve araç rölantiye düşerken tekrar devreye girdi.tam sorunun kompiresör kavraması oldugunu düşünürken arkadaşımdaki 1.6 admire ile denedik aynı durum ondada var. ilginç olan kavramanın bu şekilde devreye girip çıkması en gec haftasonu bununla ilgili bir video çekmeyi düşünüyorum.o zamana kadar yardımlarınızı esirgemeyin :)

4. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kavrama devreye girip çıkmasını düşünürsek benim getz tede bu şekilde çalışıyor, kompresör kavrama kavradığı zaman soğutuyor sonra ara ara durup durup çalışıyor, ya bunun bir zaman ayarı var?, ya da belli bir soğuk derecesine gelince kavrama ayrılıp duruyor? ve sonra tekrar sıcaklığa yada zaman ayarına göre kavrama ile tekrar devreye giriyor yani kavrama sürekli kavramış halde durmuyor belli aralıklarla kavrayıp bırakıyor kavrayıp bırakıyor, yalnız bunu gaza basmaktan bağımsız yapıyor gaza basıp basmamakla klima kavramasının davranışı benim arabada farketmiyor yani. Hatta klimayı ilk açtığımda küt diye ses geliyor bazen kavrama kavradığı anki ses. Ürkütücü olabiliyor bazen

Klima çalışırken motor normal klimasız çalışmasından daha fazla yük altında oluyor kafadan birkaç beygir ve torku yiyor yani doğal olarak, bu sebeple klima açıkken rölantide çalışırsa biz rölantiyi sağlamak için fazladan gaza basmıyoruz ama araba kendi kendini gazlıyor ayarlıyor devri rölantide sabit tutmak için, ancak bunu ezbere olarak klima düğmesine bağlı bir gaz ayarı ile yaptığını sanmıyorum motor kendini ölçerek yapıyor, benim getz ve eski kullandığımız milenyum kasayı düşünürsek bu iki arabanında motoru rölanti devrinin altına düşmeye zorlandığı zaman kendi kendine erkenden gaz verip stop etmesini engellemek için kendi kendine gaz verirdi buraya kadar her araba aynı ama bunu çok idareli biçimde yapardı stop ettirmek için motoru debriyajla zorlarsanız biraz uğraştırıyordu motor hemen durmuyordu yani 500 devirlere kadar inebiliyor sonra motoru rahat bırakınca devir yine yükseliyordu eğer rölantide gaza basmadan debriyaj kavratarak çok zorlarsak debriyaja tekrar basıp motor yükü aniden pat diye boşa çıkınca birden 1300 lere kendi kendine fırlıyordu, yavaş yavaş yükü azaltırsak o rölanti kadar yukarı fırlamıyordu, tabi 1200-1300 devirde kalmıyor hepsinin sonunda tekrar normal devrine 800 devire iniyor.

Sizin bu konumda bir sıkıntı var gibi duruyor, motor devri yüksek iken gaz kesildiği zaman rölantiye düşene kadar içeriye benzin üflenmez rölanti devrine yaklaşırken devir saatinin rölantiye inme çabukluğuna göre enjektörlere yakıt üflettiriyor sizin enjektörler rölantiye inerken yakıtı zamanında ve miktarında üflemek için geç kalıyor ve stop ediyor gibi duruyor motorun yüküne kendini ayarlayamıyor gibi duruyor, klima açıkken gaz kesilirse devir normalden daha hızlı biçimde aşağı düşer, ama tabi bunun sebebi enjektörlerin kendisi değildir yani enjektörlerde bir problem olmayabilir, diğer sensörlerden birisi olabilir gaz kelebeği konum bilgisi ve motor devri düşme hızıyla rölantiye geçiş aralığını ayarlayıp yakıtı püskürtme zamanını ayarlayan yerde bir sıkıntı olmalı.

Benzinli Era larda dizellerdeki gibi debriyaj pedalında switch varsa ondaki bir problemden kaynaklı olabilir bu switch dizel olan modellerde vites değişimlerini daha pürüzsüz yapabilmek için motor gücünü debriyaja basıldığı anda debriyaj bırakılana kadar sınırlandırmak amacıyla var benzinlide yok sanırım, tam emin değilim

bunun debriyajla olan bir alakası varmı yokmu anlamak kolay, ışıklarda duracağınız zaman klima açıkken debriyajla durduğunuzda stop ettiğini söylüyorsunuz peki vitesi boşa alıp denediniz mi? vitesi boşa alıp devir rölantiye indirilince de yapıyormu bunu? orası merak konusu. O şekilde denenebilir ona göre tekrar geribildirim edinilebilir.

5. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    kompisör ile söyledikleriniz evlerde kullanılan inverter sistemli klimalara benzettim okuyunca.motorun yükü klimada fazla olduğu için rölanti dalgalanmasında bazen kurtarmayıp stop ediyor olabilir sanırım.klima işini elersek geriye bana göre boğaz kelebeği kalıyor.
    stop etmeyide şöyle tarif edeyim ışıklara yaklaşırken vitesi boşa atarak yavaşlamaya çalıştığımda ve aslında en çok aracı hızlandırıp vitesi boşa attığımda yasıyorum.o sırada devir çok hızlı düşüp stop edebiliyor yada 400-500 aralığına inip stop etmeden 1000-1100 aralığına çıkıp ikinci seferde normale geliyor.10 seferde yakalık 4 defa stop ediyor.
    rölanti dalgalanmasının en büyük sebebi boğaz kelebeğinden olduğunu söylüyorlar.sökmeden temizlediğim halde adaptasyon sorunumu yaşıyorum yoksa ordaki bir sensör arızası mı açıkçası anlam veremedim.

6. rundll32

rundll32 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    192
    Ad Soyad:
    OnuR
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Honda
    Bugun izinli olduğum için ancak fırsat bulabildi aracimi sanayiye götürmek için. Öncelikle klima.kompresörünu sordun uataya neden devreye girip çıkıyor diye yanıtı araca hızlanmakta için gaza baktığınız anda klima geçici sure devreden çıkarak klimanin motora olan yükünü azaltmak içinmiş. Bunu öğrenmiş olduk.
    Ondan sonra asıl sorun olan rölanti dalgalanması ile ilgili on taraftan ziyada kelebeğin arkasında kalan kısmınında.mutlaka temizlenmesi gerektiğini dökülmeden asla tam anlamıyla temizlenemeyecegini söyledi.ve temizleme işlemini 50 TL karşılı yaptı

Kelebeğin arka tarafı bu haldeydi
    Buda rölanti sensorunun bağlandığı yer buda çok kirliydi bunuda temizledi
    Temizlendikten sonra
    Sonuç şimdilik bir sorun yok sanırım hallettik. Bir dahaki sefere kendim yapabilirim çok zor bir işlem değil.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

<<bülent>> bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş