Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

KIŞIN KLİMA KULLANIMI

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda 44 FERHAT 878 tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    bunu nasıl ögrenebiliriz...?

2. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hyundai_Era_06 çok haklı. Kışın haftada bir klimayı biraz çalıştırmakta çok fayda var.

3. Misafir

Misafir Guest

Hocam söyleyeceğim şey mantıklımı bilmiyorum ama şöyleki, camlar buğulu haldeyken çözmek için fanı sıcakta çalışıtırıyorum belli bir hızda buğunun çözüldüğünü görüyorum.Fakat bu durumda klimayı devreye alınca birkaç sn içinde buğu filan kalmıyor. Klima sıcakta açıkken buğu çok daha hızlı çözülüyor.

Coolwhisper bunu beğendi.
  4. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    klimayı açıp ister sıcağa al ister soğuya al üflediği hava yine aynı havaki.ben birden bire üşütmemesi için sıcağa alıp öle vurduruyorum ön cama çok faydası oluyo.belli bi zamandan snra işe yaramıyo.ozamanda klimayı kapatıp normal sıcakla devam ediyorum

5. macellan72

macellan72 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aynı şey bendede oluyor. Klima açıkken anında sıcak hava veriyor.

6. Misafir

Misafir Guest

Yapma hocam araba klimalarında geri çalışma olmaz, detayına girmek istemiyorum, eskiden bizim UPS (kesintisiz güç kaynağı) odalarında kullandığımız klimalarda rezistans vardı ancak yeni tip klima sistemlerinde üzerine basa basa söylüyorum gazı ters basarak soğuma yerine ısıtnma yapabilirsiniz ancak oto klimalarında bu mümkün değil, sebebine gelince klima kompresörü motordan aldığı tahrikle döner, bu durumda kompresörü nasıl ters döndüreceksiniz, insanların kafasını karıştırmayın, yani kısaca motor ısınmadan araç ısınmaz.............
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

7. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bidk bişeyi açıklığa kavuşturalım.arabanıza sabah biniyorsunuz,klimayı açıp sıcağa çeviriyorsunuz ve anında sıcak hava mı geliyorhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifbu imkansız bişey.reven arkadaşın sölediği klima soğk havayla buğu çok iyi açıyor demek istemesiydi.bi önceki sayfanın son msjnda bnde aynı şeyleri sölemiştim.ama klimayı açar açmaz hiç bi zaman sıcak hava esmez.

8. Misafir

Misafir Guest

Haklısınız. Sonuçta sıcak hava geliyor. Yalnız klima açıkken gelen sıcak hava insanı normal fanın üflediği sıcak havaya nazaran sanki sıkmıyor. Yalnız klimanın üflediği sıcak hava uzun süre kullanırsam bende baş ağrısı yapıyor. Sanırım nemi sıfıra düşürüyor. Buna bağlıyorum. Dijital kontrollü değil benimkisi. Belki dijital olsa onda nem sensörüde var. Bu durum olmuyordur o zaman...

9. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    önceki mesajımda bende bunu anlatmaya çalışıyorum,arada kaynadı gitti,kompresör tesrten çalışmaz dolayısı ile bu tez yanlıştır

10. Misafir

Misafir Guest

Elbette imkansız. Böyle birşey yazılmadı zaten...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

11. Misafir

Misafir Guest

Sebebi soğuk havanın buğuyu daha çabuk çözmesi..........

12. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ahanda iddaam,ben meslek lisesi motor mezunuyum ama böyle işleyen bir klima sistemi ne gördüm ne duydum....saygılar

13. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    buğu açan soğuk hava mı yoksa klimanın verdiği nem mi?çünkü klimayı açmadan soğuk havayla buğlarım hayatta gitmiyor coşkn abi.

14. Misafir

Misafir Guest

Doğrudur ben klimacı arkadaşın söylediğini yazdım. Haklısınız komp. araçta nasıl ters çalışıpta gazın ters akışını sağlayacak? Belki ben yanlış anladım. Kafa karıştırmak değildi amacım kusura bakmayın.
    Bu arada Tırlarda ve transporter da ve Mercedes te kullanılan ısıtma sistemi gerçekten çok kullanışlı bir sisteme benziyor. Sonradan donanıma dahil edilmesi mümkün müdür?

15. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    şuan için mümkün olduğunu zannetmiyorm.ama bizim türkler bununda üstesinden gelir zamanlahttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

16. Misafir

Misafir Guest

Tabi canım böyle bir şey olması mümkün'mü, kompresör'ü nasıl ters çevirip ev kliması gibi soğutma sağlayacaksın....

buğu açan soğuk hava mı yoksa klimanın verdiği nem mi?çünkü klimayı açmadan soğuk havayla buğlarım hayatta gitmiyor coşkn abi.

Bu konuda yorum yapamıyorumancak direk soğuk havayı verdiğimde buğu daha çabuk çözülüyor, hatta yıllar önce bi arkadaşım bi gün koşa koşa bana geldi "yahu bi şey keşfettim, klimayı açınca buğu daha çabuk kayboluyor" demişti. Mantıkyürütmek gerekirse buğu neden olur sıcaklık farkından, eğer içeriyi soğutarak bu farkı ortadan kaldırırsan buğu olayıda çözülmüş olur.
    Düzenleyen : Coşkun Uçar

17. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ben başka bi forum sitesinde karşılaşmıştım.çünkü getzde ön camın buğarını çözmek ölüm.klimanın nem verdğini 4-5 kişi sölemişti orda.nekadar doğru nekadar yanlş bilemem.

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    aracın kullanım klavuzunda ön cam bugusunu çözmek için klimada hava akışının cama verilmesini saglayan bir düğmeye basılması gerektiği yazıyordu..o düğmeye basınca klima otomatik olarak devreye giriyor..

19. Misafir

Misafir Guest

ben nem olayından daha çok dış hava sıcaklığı ile iç hava sıcaklığını eşitleme gibi düşünüyorum, normalde buğu siz araca bindikten sonra oluşur, zira siz içeri girdiğinizde vucut sıcaklığınız aracın içini ısıtır ve ortaya sıcaklık farkı doğar, klima bu farkı düşürerek buğuyu yok eder, soğuk havada hoh yaptığınızda neden ağzınızdan buhar çıkar..........https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif

20. Misafir

Misafir Guest

Buğunun daha kolay çözülmesi klimanın içerideki nemi anında almasından bence. Sıcak çalışsada soğuk çalışsada buğu normal fana göre çok çabuk çözülüyor. Bu durumda sistemin sıcak çalışmasını sağlayan heat pump var gibi geliyor...
    Birde yazın klimayı direk camlara verdiğimde ve en soğukta çalıştırdığımda camlar dışarıdan buğu yapıyor gıcık oluyorum...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Bu Sayfayı Paylaş