Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

KIŞIN KLİMA KULLANIMI

'Isıtma & Soğutma & Klima Sistemleri Sorunları Ve Ç' forumunda 44 FERHAT 878 tarafından 15 Ekim 2008 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    aynen bunu soruyor...termal denen sistem galiba tırlarda olan sistemle aynı webosta mı bişey diyorlardı..motorun çalışmasına gerek kalmadan aracın içini ısıtmasını saglıyor..
    Düzenleyen : 41 YSF 87

2. lombak

lombak Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    peki gazın akışı ters yöne dönebilmesi için kompresöründe ters çalışması gerekmezmi ki bu kompresör V kayışından saat yönünde tahrik alıyorsa ki öyle,sistem nasıl işleyecek !!!!

3. Misafir

Misafir Guest

Doğrudur dostum. Bende eve klima taktırırken teknisyen arkadaşa sormuştum bana cevabı yazdığım gibi oldu. Bende içinde rezistans var diye düşünürdüm hep.
    Mesela klimanın dış ünitesi yazın soğukta çalışırken dışarı sıcak hava üfler. Kışın sıcakta çalışırkende bu sefer tam tersi dışarı soğuk hava üfler.
    Klimanın çalışma prensibi ile buzdolapları aynıdır...

4. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar buradaki bilgiler sanırım yeterince açıktır...

<a name="nasilsogutur">KLİMA CİHAZLARI NASIL
    SOĞUTUR?
    </a>

Klima cihazları R22 gazının buharlaşma ve yoğunlaşma
    özelliğinden faydalanarak ortamda bulunan ısıyı dışarı
    atarlar. Split klimalarda iç ünite içinden geçen gaz
    ortamdaki ısıyı emerek buharlaşır. Bu sayede ortam soğur.
    Buharlaşan R22 gazı dış üniteye geldiğinde yoğuşur ve
    emdiği ısıyı dışarı atar. Bu işlem gerçekleşirken yalnızca
    iç ve dış ünitedeki fan motorları ve gazın cihaz içindeki
    dolaşımını sağlayan kompresör elektrik enerjisi harcar.

<a name="nasilisitir">KLİMA CİHAZLARI NASIL ISITIR?</a>

Türkçe karşılığı ısı pompası anlamına gelen heat pump
    özellikli klimalar elektrik enerjisini direkt olarak ısıya
    çevirmek yerine dışarıdaki ısıyı içeriye taşıyarak ortamı
    ısıtırlar. Heat pump özelliği olan klimalar sogutmayı
    gerçekleştirdikleri gibi ısıtmayı da R22 gazını
    yoğuşturarak ve buharlaştırarak gerçekleştirirler.
    Isıtmanın yapılabilmesi için dış üniteden geçen gaz
    buharlaşarak dışarıdaki ısıyı emer ve iç üniteye
    geldiğinde yoğunlaşarak emdiği ısıyı ısıtılması istenilen
    ortama bırakarak ısıtmayı gerçekleştirir.

Klimaların ne kadar iyi ısıttığı veya soğuttuğu dış ve
    iç hava sıcaklığına bağlıdır. Dış hava sıcaklığı arttıkça
    klimaların soğutma performansları düşer. Dış hava
    sıcaklığı düştüğünde ise ısıtma performansları düşer.
    Heat pumplı klimalar dış hava sıcaklığının 7 C
    civarında olduğu durumda oldukça ekonomik ısıtıcılardır.
    Bu nedenle kışın ılık geçtiği dönemlerde, ilkbahar ve
    sonbaharda diğer ısıtıcıların yerine tercih edilebilirle

5. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşlar bu konuda bildiklerimi paylaşayım sizlerle, öncelikle evlerdeki klimalar ile otomobil klimalarını bir tutmayın, evlerdeki klima isteğe bağlı olarak içlerinde rezistans barındırır ısıtma ihtiyacı olduğu zaman rezistanslar devreye girer, ancak otomobil klimalarında böyle bir seçenek yoktur, amaçları soğuğu itmektir, yani sıcak hava üretemezler, bu durumda motor suyu ısınana kadar beklemek zorundasınız, zirakalorifer radyatörü ile klima radyatörü bile ayrı ayrıdır, aksi takdirde tek radyatörle bu iş halledilirdi...Bu konuda bildiklerim bunlar, birde büyük araçları ısıtmakiçin kullanılan Webosta vardır o da motordan ayrı olarak mazotla çalışır.

Klima radyatörü

Kalorifer radyatörü

Düzenleyen : Coşkun Uçar

6. KasımAliAytekin

KasımAliAytekin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    Ad Soyad:
    Kasım Ali AYTEKİN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)

evet coşkun abi bende böyle biliyorum otomobil kliması ısıtma için kullanılamaz ısıtmaz zaten öyle bir özelliği yok dediğin gibi verdiğin bilgiler için çok teşekkürler aklımızdaki soru işaretleri silindi https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

7. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    100 fazla gitsin kafan rahat olsun kardeşhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

8. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    ewet anında fırın gibi ediyordu.

9. 44 FERHAT 878

44 FERHAT 878 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Teşekkürler çoşkun abi .. vermiş olduğun bilgiler için...yani araçlarımızdaki klimayı sadece yazın kullanabilirmişiz........

10. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    arkadaşlar şuda aklınızda olsun.haftada bir yaz-kış farketmez klimayı açıp kapatın içindeki gaz devirdaim etsin.

11. burkks

burkks Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    abi sen niye kışınklimadan sıcak hava bekliyorsunki boşwer klimayı fan çalıştır o daha iyi ve hasaplı

12. Misafir

Misafir Guest

Araçlardaki klimayı kışında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Evlerdeki klima sistemi ile aralarında bir fark yoktur. Evlerdeki klimalarda ısıtma için rezistans bulunmaz. Isıtma veya soğutma tamamen basınç altında bulunan gazın sıvılaştırılıp tekrar gaz haline geçirilmesi ile ilgilidir. Rezistans olmadığı yukarıda yaptığım alıntıda açıktır...Herkese saygılar...

13. Misafir

Misafir Guest

Evet bunu yapmazsak gaz donuyormuş. Arada bir devirdaim yaptırmak çok faydalı...

Düzenleyen : raven

14. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    raven naptın corollayı aldınmı?

15. Misafir

Misafir Guest

Arkadaşla anlaştım era-06 dostum. Yalnız aracı satmak için 1 ay süre istedim. Tanıdığım galerici arkadaş, abi bırak satılırsa paranı veririm dedi. Durum fena. 22 ye satabilirsem çok iyi olacak gibi...Umarım 1 ay içinde hallederiz...

16. TRooper

TRooper Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Klima ısıtmasının mantığı şöyledir arkadaşlar, ünitelerin biri ortama sıcak hava verirken diğeri soğuk hava verir. Yazın dış ünite tabir edilen kondansatörün önünden geçtiğinizde 40 C civarında sıcak havayı dışarı üflediğini görürsünüz. Kışın ise bu olay 3 yollu vana ile tersine çevrilerek sıcak havanın içeri soğuk havanın dışarı üflenmesi sağlanır. Klimanın ünitelerinden bitisi sürekli olarak 7 derecede, diğeri de 40 derecede hava üfler. Siz sadece klimaya soğuk havayı nereye üfleyeceğinin komutunu verirsiniz. Sıcaklığı 24 dereceye ayarladığınız zaman ise iç ortam o sıcaklığa gelince çalışmasını durdurur. Dur-Çalış-Dur şeklinde davranarak sıcaklığı sabit tutmaya çalışır. Rezistans içermez, bu yüzden de verimleri yüksektir.

İlk olarak araçlarımızın klimalarında heat pump özelliği olup olmadığını öğrenmemiz gerekiyor. Bu özellik sadece basit bir manyetik kontollü 3 yollu vana ile sağlanır,kompresörün ters dönmesi diye bişey yoktur zira klima kompresörü de araç motorumuz gibi pistonludur. Piston doğrusal hareket yapar, dönen birşey değildir. Bu yüzden de eğer araçlarımıza heat pump özelliği sağlayan 3 yollu vana mevcut ise kışın 1-2 dakika içerisinde aracın içerisini ısıtmayı sağlayabiliriz.

Anında ısıtma sistemi dediğiniz olay ise Webasto olarak bilinir, kimadan farklıdır,webasto thermosystems olarak araştırırsanız firmanın ürünlerini görebilirsiniz. Bu cihaz basit bir mazotlu kalorifer mantığıyla çalışır. Mazotla anında ısınan ve büyük miktar ısı üretebilen 20x20x50 cm boyutlarında bir minyatür mazotlu kat kaloriferi gibi düşünebilirsiniz. Bu cihaz tırlarda, termal diye bahsedilen transporterlarda ve mercedes vaneo gibi lüks araçlarda bulunur. Uzaktan kumanda araca inmeden 2 dk önce çalıştırılır ve içerisini ısıtır. Bunu kullanmak için aracın motorunun çalışmasına gerek yoktur. Oysa klima için araç motorunun çalışması gerekmektedir.

17. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    raven alacagın corolla kaç model ve ne kadar fiyat isteniyor ayıp olmazsa sorabilrmiyim?

18. Misafir

Misafir Guest

Hocam orijinal 40.000 de üzerinde çizik dahi yok garajda duruyor. SOL modeli 2004 model. 21.000 fiyata bana verecek arkadaş. Piyasası 23-24 civarında

19. Serkan

Serkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    168
    Ad Soyad:
    Serkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    hayırlara vesile olur inşallah aracını istedigin rakama satıp alırsın alırsan güle güle binmek nasip etsin allah https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif

20. Cephun

Cephun Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu yazdıklarınız tamamen doğru arabaya ilk bindiğimde sıcak konumuna alıp klimayı aktif hale getiriyorum.neden mi soğuk üflemesin diye.gaz donuyor muhabbetini bende duydum.ama kima sıcaktayken daha çabk ve daha fazla ısıtır diye bişey yok.bunu nerdeyse her arabaya bindğimde deniyorum öle bi durum ortada yok.ev klimalarından bahsedilmiş.2 si tamamen farklı sistem,coşkun abide ztn gerekli açıklamayı yapmış.benim tavsiyem arabanıza ilk bindiğinizde aracı çalıştırdıktan snra AC ye basın sıcak konumuna alıp ön cama vurdurun havayı.hem siz üşümezsiniz.hemde klimanız çalşmş olr.ayrıca buharı daha çbk almanın yolu bu diye biliyorum.

Bu Sayfayı Paylaş