Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış Yaklaşıyor, KAR LASTİĞİ Önerilerniz

'Detaylı Temizlik' forumunda turan54 tarafından 1 Kasım 2012 tarihinde açılan konu

1. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    geçmiş mesajlarımda arkadaşlara hep goodyear ultragrip7+ önermiştim..artık desen bitti ve ug8 çıktı..
    ilk aldığım 4 lastiği bana 5 yıl kullanabileceğim söylendi. ug7+ nın ilk aldığım sene buzda tutunmasına hayran kalmıştım. abs neredeyse devreye girmeden duruyordu buzlu düz yolda. her kış bu performans zayıfladı, lastik bayatlayıp sertleşti anlaşılan..4 kış kullandıktan sonra 3 hafta önce gittim 2 adet yeni ug8 aldım önlere taktırdım. 2 adet eskisi ise arkada. bundan böyle taze lastik taktırma adına ve aracımın buz performansını arttırmak için 2 yılda bir 2 kış lastiği alacağım her aldığım yeniyide öne taktıracağım. planım bu şekilde..
    era için 185-65-14 ug8 nakit 130 tl..aynı şekilde anladım ki hiç bir lastiğin ömrü 5 yıl falan değil max 2-3 yıl km dolsun dolmasın. bayatlıyor ve sert vrajlarda cayırtı koparıyor. geçen martta da 4 adet yaz lastiği alarak (pirelli P1 cinturato) aracımla gelen pirelli p6000 leri değiştirdim.

yılda 11.000 km biniyorum benzinli yani 3500 tl veriyorum 4 yılda 14.000 tl eder, bu sürede alacağımız 4 yaz 4 kış lastiği 1200 tl tutsa toplam benzin masrafı içersindeki payı %10 bile değil. herkesin 2 takım lastiği olmalı... keyif için harcanan para güvenliğin önüne geçmemeli

2. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    arkadaşlar aranızda michelin alpin akış lastiği kullanan var mı?

3. ebayir

ebayir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    michelin kış lastiği kullandım performansından oldukca memnun kalmıstım.

4. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    teşekkürler yorumunuz için pekala başka marka kış lastiği kullanıpta michelin ile karşılaştırma yapabilir misiniz?

5. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    İlk arabamdan bugüne kadar her kış kış lastiği kullandım. Hep tercih ettiğim marka goodyear oldu. Hiçbir zaman yolda kalmadım, en kötü koşullarda yoluma devam ettim.
    Bugüne kadar hiç 4 lastik kullanmadım. Hep sadece önlerde kış lastiği takılı idi. Arkalarda normal yaz lastiği yada 4 mevsim lastik oldu. Mesela 1 haftaya aracıma kışlıkları takarım. Önler Goodyear UltraGrip Extream, arkalar aracımın üstünde gelen pirelli P6000 olucak. 2 senedirde bu şekilde kullanıyorum. Ne savrulma, ne tutmama, ne yoldan çıkma herhangi bişey yaşamadım.

Ama şu bir gerçekki, özellikle buz üstünde araba dururken el frenini çekip freni bırakınca araç yerinde durmuyor :)
    Diyeceğim şu ki 4 lastik tabi ki daha güvenilir olur. Ama 2 lastikte işi kurtarıyor...

6. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    az kullandığın için sana yeter tabiki ama o karlı buzlu havalarda günde 100-150 km yol yapanlar için 4 lastik olması şart.

7. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    geçenlerde arkadaşıma 205x55x16 kış lastiği bakmaya gittik. ankarayı bilenler için kazımkarabekir caddesindeki lastikçileri gezdik. bi kaç lastik marka ve modeline baktık. bilgi ve tecrübelerime göre izlenimlerim;
    michelin alpin A4 çok yumuşak ve desenleri güzel. haliyle konforlu bir lastik. yalnız şöyle bir durum var, yanakları çok yumuşak, yanağı elle kolayce dışa doğru bükülebiliyor. bu demektirki ülkemizin bozuk yollarında dikkatli kullanmak lazım. yani yanakları balon yapmaya çok müsait.
    Continental ts850 orta yumuşaklıkta ve desenleri güzel. yanakları michelin gibi çok yumuşak değil. şahsen beğendim, alacak olsam bunu alırdım.
    goodyear ug8 orta yumuşaklıkta ve desenleri güzel. yanakları michelin gibi çok yumuşak değil. fiyatıda michelin ve contiye göre uygun. zaten testlerde öne çıkıyor. fiyat/performans lastiği diyebilirim.
    kendim 3 yıldır yokohama yaz ve kış lastiği kullanıyorum. her yönden memnunum. michelinve conti ayarında, fiyatıda bunlara göre uygun. tam bir fiyat/performans lastiği. reklamı olmadığından fiyatı uygun.
    bu arada nokian, cooper lastikleride çok kalitelidir.

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Sıfır Michelinleri 3 Sene Kış Mevsiminde Kullandılar Sonra Çöp
    Günlük Yolu Esenler - Esenyurt Saat Gece 12 00
    Esenyurt - Esenler Saat Öglen 14 00

9. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    bu arada kış lastiği önlere veya arkaya (aracın önden veya arkadan çekişli olmasına göre) 2 tane kışlık lastik takmak, özellikle karlı, sulukarlı ve gevşek zeminde frenlemede sıkıntı oluşturur. aracın arkası kayar veya savrulur. ayrıca kış lastiği hamuru yumuşak olduğundan 7 derece altında kullanılması tavsiye edilir. yaz lastiği hamurundan dolayı 7 derece altında sertleşir ve yere tutunma zayıflar. bu nedenle yaz veya kış her zaman 4 lastiğinde aynı özellikte olması tavsiye edilir.

10. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    bende en son yokohama lastik buldum ama daha almadım, 195*60-15 v902 serisi tanesi 170 tl dedi, kısaca adam aklımı çeldi, michelin alpin t serisi 200 tl h serisi ise 220 tl istediler, eğer made in japan yazan yokohama bulursam bende denemek istiyorum..

bu arada tavsiye yorumlarınız için teşekkürler.

11. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Az kullandığın derken, ben geçen sene hergün 50-60 km yol yapıyordum. Ve oturduğum yer İstanbulun en yüksek tepelerinden biridir... Karda buzda sürekli kullanırım aracımı.
    4 lastiğe gerek yok demiyorum. Ama 2 lastik te işi kurtarıyor diyorum.

12. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    akıl çelecek bir durum yok, adam doğruyu söylemiş. millet sırf isminden dolayı bilindik markalara fazla para veriyor. michelin çok iyi bir lastik ama ülkemizin bozuk yollarına uygun değil, otoban ve düzgün asfalt lastiği. yokohamay denemeni tavsiye edrim. kalite olarak michlin ve conti ayarında, fiyat olarak daha uygun.

13. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    :RpS_thumbup:

sadece 2 lastik takmak yokuş çıkarken iyi olabilir ama birde o yokuşu inmeyi düşünmek lazım ne kadarda olsa aracın önü tutunurken arkası boşta gibi olur.Dediğin gibi yaz lastiği 7 derecenin altında kaya gibi sertleşir ve tutunma özelliğini kaybeder.Ve her an arka kısmının savrulma riski var heleki uzun yolda bu risk gerçekten tehlike yaratır

bahar aylarında hava 7 dereceyi geçtiği zamanda tam tersi kışlıklar sertleşiyor kaymaya başlıyor

14. ftamirci

ftamirci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    45
    Ad Soyad:
    Faruk Tamirci
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
  15. 06ömer06

06ömer06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugün erama 4 tane 185-65-14 lassa snoways era marka kışlık lastik aldım bir kaç yere baktım goodyear için ellerinde yok muş bende lassa aldım merak ettiğim daha önce bu lasstiği kullanan varmı ve varsa lastik hakkındaki yorumunedir teşekkür edrim.

16. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    bugün itibariyle yoğun kar yağışına bağlı olarak 1 ay önce taktırmış olduğum kış lastiklerimi test etme imkanı buldum,lastiklerim michelin alpin a4 serisi,frenlemede çok çok iyi kalkışlarda ve virajlarda da sıkıntı yaşamadım,köy yollarında kullandım aracı okula gidip geldim ve beni hiç zorlamadı.geniş bir alanda da kalkış ve 360 derece dönüşler yaptım ve memnun kaldım.tek sıkıntı çok kar olan bir yerde araç tamponun önüne kar yığınca epey zorlandı ama o da normal sanırım.izlenimlerim bu şekilde.

17. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hayirlisi, gule gule kullanin

18. sfzb67

sfzb67 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    20
    Ad Soyad:
    Serkan BOZKAYA
    Yaşadığınız Şehir:
    3-AFYONKARAHİSAR
    Ben geçen yıl almıştım lassa snoways eralarımı gayet memnun kaldım.
    :RpS_thumbup:

19. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    hayırlı olsun birader, bende 1 ay lastik aradım, ama maalesef boluya pek lastik gelmedğinden normalde yokohoma winter serisi alacaktım ama ksımet michelin aldım, baya pazarlık ile tanesi 195 tl ye aldım, 195*60*15...

kısmetse bende kar bekliyorum, o zaman göreceğim verdiğim parayı hak ediyor mu:))

20. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    teşekkür ederim sizin lastikleriniz de hayırlı olsun.şu an doğuda da kış lastiği sıkıntısı var,ben erken almıştım,175/65/14 ebatlarda 130 liraya almıştım.inşallah memnun kalırsınız.

Bu Sayfayı Paylaş