Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış Yaklaşıyor, KAR LASTİĞİ Önerilerniz

'Detaylı Temizlik' forumunda turan54 tarafından 1 Kasım 2012 tarihinde açılan konu

1. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    macera aramana gerek yok ben geçen kış petlas kullandım ondan önceki kış marangonı kullandım daha öncekinde goodyear v.s diye sayabilirim.Kullanmadığım lastik kalmadı...

Ama her işin bir profosyoneli vardır.

Petlas yaz lastiği iyidir ama kış lastiği yaramaz (çok kötü değil tabi)

marangoni çok berbat bir lastik keşke hiç denemeseydim.

hankook yaz lastiğide süper kış lastiğide mükemeldi.

good year yazı güzel ama kış lastiği beş para etmez,testlerle hareket etmeyin.

Ama kumhoyu hayatta bir kenara atamam yılbaşında eksi 20 derece buz kütlelerinin arasında yoğun kar yağışının içinde dumlupınar yokuşlarını tırmandım...bir kere zorlamadı ve araç savrulmadı.

Bu sebepten ben deneme macerasından vazgeçtim ve kumhoyu kolay kolay bırakmam artık.

Zaten şöyle bir bakınca lastik ben burdayım diyor...Hem hamuru hemde dişleri bakımından kumho kw 22 yi tek geçerim.Kararsızsan hiç düşünme dediğimi yap inanki sende vazçemeyeceksin.yokuşları çıkarken anlıyacaksın demek istediğimi...

2. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Sonuçta koreliler lastiktede bir numara hankook kumho......

3. turan54

turan54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    arkadaşım dediklerin doğru ise bu kadar lastiği hangi ara kaç yılda denediniz de bu kanıya vardınız?

benim bildiğim lastik 50 bin km yada 5 yıl ömrü vardır...

4. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    eyvallah abi dediğini yapacam...

5. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    daha yazmadıklarımda var kardeş,mıchelın toyo maxxis bırgstone devamı gelir yani...

senin hangi ara kullandım sorusuna gelince...Ben senin dediğin 50 bin kmyi 1 yılda veya daha az sürede yapıyorum zaten:D

6. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracımı yazın değiştirmeyi düşündüğüm için bugün Elazığdan çıkma lastik aradım. Lassa buldum 4 adet. Hayran kaldım. 1 ay kullanılmış kışın. 320 liraya aldım. Yenisi 500 lira idi. Bunlar da sıfırdan farksız. 200 km yol yaptım. Biraz ses yaptı. Ama güven verdi ilk etapta. Karda ne yapacak bakalım.

7. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ben de bugün 4 adet michelin alpin kış lastiği aldım,175/65/14 ebatlarında.4 tanesini 520 liraya aldım,bakalım karda kışta ne yapacak.aslında daha önce kullandığım,bildiğim lastik olan lassa snoways alacaktım ama böyle denk geldi umarım memnun bırakır.

8. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Michelin Alpin Güzel Lastiktir 2 Kış Evvel İstanbulda Girmediğimiz Yer Kalmadı

9. 06ömer06

06ömer06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar tamam kış lastiği markası ne olursa olsun kışın yaz lastiğinden çok daha ii yol tutuşu var ancak benim sorum şu 2 tane önlere alsak yeterli olmazmı illaki 4 mü almalıyız özellikle benim gibi düşünüp 2 lastik alıpda kullanan arkadşlardan cevap bekliyorum.bir kaç yere danıştım arkası tutunmaz savrulursun felan dediler aydınlatırsanız sevinirim bu arada afyonda yaşıyorum ayda ortalama 500-600 km yol yapıyorum ama yokuş rampa yok.

10. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Afyonun kışı bildiğim üzere serttir. Don olayıda çok olur. Ben şuna benzetiyorum bu durumu ; bir ayağına kundura diğer ayağına spor ayakkabı. Ne kadar rahat koşabilirsin? 4 adet alın kafanız rahat etsin.

11. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aceleye geldiğinden aklıma bakmak gelmedi. Yarın resimleri eklerim. Lassanın snoways II modeli. Ama lassanın sitesinde o modelde lastik göremedim. Tarihine bakayım dedim. Tarihde göremedim.

12. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Hankook lastiği asla ne para veririm nede arabama takarım. Bir önceki Getzimdeki Hankook marka lastikler başka hiç bir lastikte görmediğim birşey oluşmuştu. Lastiğin kalıptan birleşme yerinden komple açılmıştı. Böyle birşeyi ne duydum nede gördüm. Belki büyük araçlar için Hankook tercih edilir ama binek arabama asla bu markayı takmam. Lastik hamuru sert olabilir, zamanla sertleşebilir buna kabulum o markanın karekteristlik özelliği ama kalıpta birleşme yerinden ayrılması hatadır.
    Normal lastiklerde kullanacağım markalar bellidir ama ortaya kış lastiği dedimi işler farklılaşır. Kış lastiği ile alakalı çok tecrübem olmadığı için ne öneride bulunabilirim nede seçim yapabilirim, fakat bu lastikler devamlı kullanılmayacağı için hamuru ve özelliği farklıdır dişleri derin ve hamuruda yumuşaktır, normal lastikler gibi istediğiniz hızlara çıkmanıza müsadesi yoktur.

13. firster09

firster09 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    ilker ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    bir önceki aracım, 2009 model grande punto'ydu. michelin marka lastik vardı. eskişehir de geçen kış neredeyse hergün şehiriçi yollardaydım. kar lı günlerde birçok aracın çıkamadığı yokuşlara biraz patinajla çıkabildim. frenlemesi de iyiydi. pek anlamam lastiklerden ama ben de iyi bir izlenim bıraktı michelin...

14. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arabanın önü kaymasın diye kar lastiği takıyorsun peki arkası kayarsa ne olacak?

2 tane takmanın hiç bir mantığı yoktur.

heleki afyon gibi sert kışı olan bir yerdesin can güvenliğin için al 4 tane tak

15. ihsan

ihsan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    458
    Ad Soyad:
    ihsan
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    aynen öyle...Veya tek ayağa bot giymişsin diğerine kösele...

16. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bunun açıklaması şöyledir ; Genelde yumuşak hamurlu lastikler sert hamurlu lastiklere oranla zorlu koşullarda daha iyi tutunma sergilerler + lastiğin deseninde etkisi vardır. Örneğin Michelin değilde Pirelli P400 yada Bridgestone B250 lastikler olsaydı o anda arabanızda patinaj yapıp gidemeyecektinizde.

17. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Arkadaşlar konuya açıklık getirelim.

Kış lastiği takma zorunluluğu Tarihleri : 1 Aralık - 1 Nisan
    2012 için takma zorunlulu olanlar : Hafif ve ağır ticariler, Ticari TAKSİLER, Kamyonet , minibüs, kamyon, Otobüs, Treyler+dorse ler

2013 ve sonrası : Tüm Otolar

Kış lastiği adet zorunluluğu : ? Tüm araç gruplarında kapalı kutu.
    Taksiler 4 değil adet kullanıyor. Genelde İtici yada çekicilerine kullanıyor.
    Ticari kamyonetler 4 Tekerler 4 kullanırken 6 tekerler sadece arkaları kullanıyor

İşin iyi tarafına baktığımızda 4 kış lastiği tartışmasız olmazsa olmaz GEREK. Kalkış, duruş, kayma, risk minimum.

Kötü tarafı Şehirde yaşayanlar ayvayı yedi. Site yada apartmanda yaşayanlar deposu olmayanlar ,4 teker dışarı, eh yatağının yanına koyar artık.
    Kamyon ve TIR olanın vay haline yandı gülüm keten helva. 6 teker kamyonda. Küçükde değil cenına yandığım. Boyumca.
    Hele TIRcılar vay anam vay babam. Adam 14 lastiği nereye sokar be kardeşim.

HAdi bakalım çok bilinmeyenli denklem. Çıkın işin içinden. Herşey kapalı.

KIŞ LASTİĞİNİN KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU’NDAKİ YERİ

Karayolları Trafik Kanunu’nda “kış lastiği” yer almamaktadır, ancak 30. maddede yeralan;

"Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur"
    cümlesi ilgili Yönetmelikte yeterli bilgi olmadığı için Trafik Polisi ve Trafik Jandarmasına;
    "kışın bazı kaygan yollarda kış lastiği yeterlidir, zincir istenmeyebilir"
    şeklinde yorum yapma sorumluluğu yüklemektedir.

Sözkonusu Yönetmelikte;
    "Yol ve hava şartlarına uygun lastik kullanılması zorunludur"
    şeklinde bir açıklama yapılması kış lastiğinin kullanımı açısından yeterli olacaktır.

KARAYOLLARI TRAFİK KANUNU : http://www.siyamiozkan.org/mevzuat/20611.html

Kanun Numarası : 2918
    Kabul Tarihi :13.10.1983
    Yayım Tarihi ve Sayısı : 18.10.1983-18195
    En son Değişiklik Tarihi : (5265 Kanun-7.12.2004 tarih ve 25663)

Araçların teknik şartlara uygunluğu:
    MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.

RESMİ gazete:

08.11.2012 tarihli resmi gazete içeriği
    j) Yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların her yılın 1 aralık ile 1 nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur. Hava şartlarının gerektirmesi halinde söz konusu tarih aralığındaki süre Bakanlıkça 1 ay artırılabilir.
    (2) Birinci fıkranın (a), (b), (c), (ç), (d), (e), (f), (g), (ğ), (h), (ı) ve (i) bentlerinde belirtilen kurallara uymayanlar hakkında; 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 114 üncü maddesinin birinci fıkrasında belirtilen personel tarafından aynı Kanunun 65 inci maddesinde belirtilen miktarlarda trafik idari para cezası karar tutanakları düzenlenir.
    (3) Birinci fıkranın (j) bendine uymayan araçları denetlemeye, Bakanlığın yetkilendirdiği Bakanlık personeli ile 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin ikinci fıkrasının (c) bendi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri yetkilidir.
    (4) Birinci fıkranın (j) bendine uymayan aracın işletenine 655 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 28 inci maddesinin ikinci fıkrasının (b) bendinin Bakanlığa verdiği yetki çerçevesinde 500 Türk Lirası tutarında üçüncü fıkrada belirtilen görevlilerce idari para cezası karar tutanağı düzenlenir ve bu araçların lastiklerini uygun hale getirebilecekleri en yakın yerleşim birimine kadar gitmelerine denetimle görevli olanlar tarafından izin verilir.
    Yürürlük
    MADDE 9 – (1) Bu Yönetmelik 12/11/2012 tarihinde yürürlüğe girer.
    Yürütme
    MADDE 10 – (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yürütür.

18. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Hayırlı Olsun Demekten Başka Çagre Yok Sonuçta Kanun ...

19. geoteacher

geoteacher Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    17
    Ad Soyad:
    hf.gulte
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    keşke kanuna gerek kalmadan herkes trafik güvenliği için dayatma olmadan takmış olsaydı böyle kanunlarada gerek kalmaz dı

20. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

Katılıyorum. Büyük şehirleri televizyondan izliyoruz. Karşımızdakinin güvenliği için hemde kendi güvenliğimiz için mutlaka takmalıyız.

Bu Sayfayı Paylaş