Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış lastiği takmayana 500 lira ceza

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda Burak Çevik tarafından 8 Kasım 2012 tarihinde açılan konu

1. isa

isa Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    490
    Ad Soyad:
    İSA K.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    İŞTE BUNA KATILIYORUM :RpS_thumbsup::RpS_thumbsup::RpS_thumbsup::RpS_thumbsup:

2. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Kış lastiği bu yıl TİCARİ araçlara zorunludur.

HUSUSİ araçlar takabilir ancak ceza kesilemez !

"Kış aylarında kazaların artması ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesi üzerine, çıkarılan yeni yönetmelikle ticari araçlara 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildi.

Kış aylarında, kazaları aza indirmesi hedeflenen kış lastiği uygulması 12 Kasım'da yürürlüğe girecek. Yönetmeliğe göre ticari araçlara 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Yeni uygulamayla kazaların azaltılması ve tekerlek zincirlerinin yollara zarar vermesinin engellenmesi amaçlanıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eylül ayında yaptığı açıklamada, geçen kış yaşanan yoğun kar yağışını dikkat çekerek kış lastiğinin zorunlu hale getirilmesi önerisinde bulunmuştu. Bu öneri üzerine çıkan yönetmeliği değerlendiren Topbaş, “ Kazaları önleme adına önemli bir adım. Yeni uygulama sayesinde yollara zarar veren zincirler yerine daha medeni ve daha iyi sonuç veren kar lastiği kullanılacak. Kar lastiği, zincire göre daha medeni bir yaklaşım.” ifadelerini kullandı."

http://haber.stargazete.com/guncel/kis-lastigi-olmayan-ticari-araclara-yollar-kapandi/haber-702811

3. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Ogün Hocam bu demek oluyor ki önümüzdeki senelerde yani muhtemelen 1-2 sene içersinde tüm araçlara zorunlu olacak... Dolaylı olarak bu seneden itibaren lastik fiyatlarında artışlar olacak...

4. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Normalde 2 lastik kullanıyorum ben kışın. arkalar normal Pirelli P6000 kalıyordu. Gayette rahat gidiyordum heryere...
    Ama bu yasa kaç lastiği kapsıyor bilmiyorum.

5. Dimitri

Dimitri Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    190
    Ad Soyad:
    Özhan Tok
    Madem 1 Aralık 1 Nisanda Bu Zorunlu Uzun Süreli Aracı Olanlara 4 Lastik Almak Mantıklı Gelebilir

6. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    [h=5]Kış lastiğini polis nasıl ayırt edecek ? Kış lastiği desenden ziyade hamur özelliği ile kışın tutunabilen bir lastiktir ... Kış lastiği ayrı , kar lastiği ayrıdır ... ayrıca performans lastikleri , yağmurda , kar ve 4 mevsim lastiklere göre daha başarılıdır ... Yağmur lastiği dediğimiz şey performans lastiğinin ta kendisidir ... Hangi lastiğin ne lastiği olduğunu , cahil cüheyla toplama polisler bilemez ... Aracınızda yağmur lastiği olsa bile , marka ve modele göre yaz lastiği , performans lastiği ve kar lastiğine benzetebilirler ... Kar lastiği buzda ve derin olmayan karda iş görebilir sadece ... Islak zeminde yağmur/performans lastiği kadar başarılı olamazlar ... Biz Rusya veya İzlanda'da yaşamıyoruz ... çok saçma bir zorunluluk ... 2 gün yerde kalan kar için , insanları 2-3 ay kar lastikleri ile dolaştıracak bu denyolar ... Çevremde , kış lastiğinin , kar lastiği olmadığını bilen bir kaç kişi var sadece ...[/h]
    Facebook'daki yorumum ... ve altına atılan başka bir yorum ...

kış lastiği sadece karde işe yaramıyor Mirkan abi, bu yanlış bir algı. performans kış lastikleri de var, yağmurda da gayet performans verebilecek durumda olan, yanlış mı biliyorum?

kauçuğun içindeki polimerler çalışacakları sıcaklık aralıklarına göre seçiliyor ve hava belli bir sıcaklığın altına düşünce işlevlerini yitiriyorlar ve sertleşiyorlar. kış lastiği bu mantıktan dolayı şart bence.

Almanya'da da böyle bir şart var mesela ve orada da sürekli kar olmayan bir sürü yer var :)[​IMG] bizim dezavantajımız kışın ortasında bir anda sıcaklığın çok artabilmesi olabilir bir tek..

Yanlış anlaşılmışım ... Aynısı burda da olmasın diye cevabımıda kopyalıyorum ...

Sina , ben kış lastiği karda iş yarıyor demedimki :D[​IMG] ... Polisin bizden beklediği kar lastiği olacak ... bunu ima ettim ... ve performans/yağmur lastiklerinin , ıslak zeminde en başarılı lastik olduğunu belirttim ... ama hiç bir polis , v desen bir yağmur lastiğine kış lastiği gözü ile bakmayacak ... Adamlar tip olarak kar lastiği arayacaklar ...

7. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    HErşey mümkün.

Alıp kenara koymakta fayda var.

Ama Her satış pazarının bir doyma noktası mevcut.

TAvsiyem bu yaz Binekler, kendine 2 yada 4 adet alsıp taksın/Depoya koysun.

Şuan fiyatlar uçtu !

8. i20 Troy

i20 Troy Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    125
    Aynı fikirdeyiz Ogün hocam... Yaz sıcağında almak mantıklı... Birde herkes böyle düşünürse fiyatlar yaz kış tavan yapar :D

Bu Sayfayı Paylaş