Accent blue 2017 aracım var... Yeni lastik almak istiyorum. Kış lastiğini büyük boy(205/55/16) almışım sürtme yapıyor. Onu söktürüp ya eski yazlıkları taktıracağım(o da 205...). Ama orjinal boyutta yeni lastik almak istiyorum. Yazlık alıp kışın yeni almaktansa 4 mevsim alayım sürekli kullanayım diyorum. Ama kışın yeterli verim alır mıyım merak ediyorum...
Kaliteli bir 4 mevsim standart bir kullanıcının yaz kış lastik değiştirme işini kökten çözer. Sakin bir kullanıcıysanız, lastiğin 4 mevsim olduğunu unutmam diyorsanız Crossclimate 2 öneriyorum. Şu an sınıfının en iyisidir, evin ikinci aracına aldım Kartepe'ye kar yağarken çıktım bana mısın demedi, zaten 3pmsf onaylı nadir 4 mevsimlerden biri. Yazın da ortalama bir yaz lastiği kadar performans gösterebiliyor, ömrü de aşağı yukarı 50 bin km civarı deniyor. Bnun haricinde de Continental allseasoncontact 2 de oldukça kaliteli ve güzel bir lastiktir. Ebat konusuna gelince, Accent Blue'ya 205/55 takmaya çalışmayın. Orijinal ebatı 195/50 olan bir araç olduğu için tölerans payını aşıp sürtme yapıyor, bunun haricinde hem alt takımı yorar hem performansı düşürür hem yakıtı arttırır gerek yok. 16 inçte en konforlu seçeneğiniz 195/55/r16'dır, alacağınız lastik kesinlikle bu ebat olmalı.
Marka belirtmek istemiyorum lakin 10bin km kullandığım 4 mevsim lastiklerimin dişlerinde kopmalar meydana geldi. Bayisine gittim resimler çekildi, garantiye başvurdum hatta firma +1yil garanti dahi hediye etmişti, gelen sonuçta değişim talebim red edilmiş, lastiklerin sökülüp incelenmek için gönderilmesi gerekiyormus, öyle karar verilecekmis.
4 mevsim lastiğe göre mükemmel diyebilirim. Karda kar lastiği gibi gidiyor sıfır sorun, yazın daha denemedim ama ortalama bir yaz lastiğinden çokta kötü olacağını sanmam. Fiyat bakımından ise bu yaptıklarına şaşırmamak lazım ama yine iyi iş çıkarıyor bence. Ben ikinci el 2022 üretim olarak aldım ona rağmen hoşuma gitti. Yine de performans kaybı yaşamak istemeyen, depolama ve bütçe sorunu olmayan kimseler için 2 ayrı set almak daha iyi olur.
Kış lastiği almıyorum sadece yazlık lastik kullanıyorum ama İstanbula kırk yılda bir kar düşüyor, iki seferdir trafikte yakalanıyorum, eve gidene kadar akla karayı seçiyorum. Bir sonraki lastik değişiminde düşünebilirim.
Sadece bu şekilde düşünmeyin, örneğin bu sene 1 aydan fazla süre gündüz gece farkları çok fazla oldu hala da böyle devam ediyor, hava sıcaklığı 10 derece altına düştüğü zaman yaz lastikleri kar olsun olmasın performansları çok düşüyor. Dahası, lastikler çok daha hızlı şekilde çatlıyor özellikle kapalı otopark kullanmıyorsanız. Bir lastiğin ebata göre 6000 liralara çıktığı bu malum dönemde bu ciddi bir sorun olur bence.
Eskişehir de yaşıyorum. 2017 kasımdan beri araç sahibiyim. Yazlık kışlık degisimi icin lastikçide sıra beklemesi, taşıması, bagaja sığdırması, tozu toprağı pisliği. 2023 aralıkta sıfır aldigim aracima kış lastigi almadim. Zaten son 3 senedir falan her sene 1 kere kar yagiyor. En kotu durumda izin alirim ise gitmem diye dusundum. Bu sene ona da gerek kalmadi. Yagan kar tutanamiyor. Eriyip gidiyor. Forumda pinpirikli adam çok. Hatta bazilari benim de en sevdigim üyeler. Onlara bakarsan bu amelelige katlanirsin
Tucson için hiç kışlık almadim, hava kötü olunca pek kullanmıyoruz, c elysee aldim çocukları okula götürüp geliyorum, kışlık aldım fakat dün yazlıkları tekrar taktirdim
Kış lastiği kar yağdığında kullanılır mantığından vazgeçmemiz lazım. Özellikle hava sıcaklıklarının belli seviyelerin altına düştüğü şehirlerde. Ayrıca unutmamak gerekir ki her kış lastiği kar lastiği özelliği taşımıyor.
Ben de eskiden sizin gibi düşünüyordum fakat Eskişehir özelinde attığın taş ürküttüğün kuşa değmiyor. Küresel ısınmadan dolayı kışlar eskisi gibi değil. dolayısıyla çok soğuk da olmuyor aslında. olsa da kısa sürüyor.
Ben Samsun'da yaşıyorum ve muhtemelen sizin oraya göre çok daha yumuşak ve sıcaklık olarak da daha yüksek geçiyordur sonbahar ve kış mevsimleri. Ancak kış ve yazlık lastik kullanmaya çalışıyorum. Örneğin daha önceki aracıma ebatına göre en yüksek rakamı ödeyerek aldığım yazlık lastiklerde kış lastiği kullanmadığım için 1.5 senede çatlamalar görülmeye başladı. Ardından da sıcak havalardaki performansı daha hızlı şekilde düşmeye başladı. Lastik firmaları artık bu konuda hamurları ciddi şekilde farklı üretiyorlar ve birbirinin yerine kullanmaya izin vermiyorlar.
Haftaya inşallah tekrar kışlıklara dönmezsin abi https://www.mgm.gov.tr/tahmin/il-ve-ilceler.aspx?il=Ankara
Ben klasikçiyim. Kışın kış lastiği, yazın yaz lastiğim takarım. Yaşadığım yerde kar yağmış yağmamış ona bakmam. Evet kışın kar yağmadı gerek yok dedim ama acil bir durum oldu yola çıktım. Gittiğim yerde de kar var. Yolda kalma, kaza yapma korkusu yaşamam. Yağmazsa zarar eder miyim? Asla zarar edeceğimi düşünmedim.
10bin km ve 15-16 ay kadar onlerde bulunan lastiklerimin halı. Arkalar sağlamdı, arkaları öne geçirdim.