Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kış lastiği hangi illerde otomobillere de zorunlu oldu?

'Accent Blue Forum - Club RB' forumunda TurkSpace tarafından 17 Aralık 2013 tarihinde açılan konu

1. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Daha önce yasal olarak kamyon, otobüs ve minibüs gibi büyük araçlarda takılması zorunlu olan kış lastiği, genelgeyle kış şartlarının ağır geçtiği 54 ilde otomobiller için de zorunlu hale getirildi. İşte o iller.

1 Afyonkarahisar
    2 Ağrı
    3 Amasya
    4 Ankara
    5 Artvin
    6 Bilecik
    7 Bitlis
    8 Bolu
    9 Burdur
    10 Bursa
    11 Çankırı
    12 Çorum
    13 Denizli
    14 Edirne
    15 Elazığ
    16 Erzincan
    17 Erzurum
    18 Eskişehir
    19 Gümüşhüne
    20 Hakkari
    21 Isparta
    22 İstanbul
    23 Kars
    24 Kastamonu
    25 Kayseri
    26 Kırklareli
    27 Kırşehir
    28 Kocaeli
    29 Konya
    30 Kütahya
    31 Manisa
    32 Muş
    33 Nevşehir
    34 Niğde
    35 Sakarya
    36 Samsun
    37 Sivas
    38 Tekirdağ
    39 Tokat
    40 Tunceli
    41 Uşak
    42 Van
    43 Yozgat
    44 Zonguldak
    45 Aksaray
    46 Bayburt
    47 Karaman
    48 Kırıkkale
    49 Batman
    50 Şırnak
    51 Ardahan
    52 Iğdır
    53 Karabük
    54 Düzce

Tilki bunu beğendi.
  2. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bir araç kullanıcısı olarak; Kesinlikle şehrimde KONYA yani, zorunluluk olmaması lazım havalar iyi, soğuk olduğunda ise benim mesela gittiğim günde 5 km. Bana neden zorunlu olsun. Bu resmen ticari rant. Lastikciler birliğimi gazlıyor hüküneti acaba. Arada bir kullanan adamın suçu ne yahu... ?

Bir hukukçu olarak; Eğer bana bununla ilgili sıkıysa ceza yassınlar genelgesiz bi halt yapamazlar, iptal ettiririm.

gogo46 bunu beğendi.
  3. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Emniyet Genel Müdürlüğü 54 kente genelge göndererek, sıcaklığın 7 derecenin altına düştüğü durumlarda tüm araçlara kış lastiği kontrolü yapılması emri vermiş miş miş... Oldu canım..... Sıcaklığın 25 dereceyi geçen illerde de cam açma zorunluluğu gelecekmiş..... :D

4. TurkSpace

TurkSpace Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    220
    Ad Soyad:
    Serdar Kevzer
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Antalya'lılar rahat bu konuda yani ben :)

5. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Siz arada bir arabayi kullanirken bir kaza yaparsaniz eger arabanizda kusur oldugu icin muhtemel siz suclu olursunuz. Ben şu anda kis lastigi kullanmiyorum cunku alamadim hesapta olmayan masraflardan dolayi. Ama icim hic rahat degil bu sekilde binmekten ve genelde babamin era yi aliyorum onda kis lastigi var.

Bir hukukcu olarak siz yapmayin bari

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

6. Fırat Ö.

Fırat Ö. Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,193
    Ad Soyad:
    Fırat Ö.
    Yaşadığınız Şehir:
    32-ISPARTA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Talha bey kış lastiğini konyada takmayacaksanız nerede takacaksınız? Siz rant diye yorumlarsınız ben güvenlik diye yorumlarım. Sizin yüzünüzden insanların zarar görmesini istemezsiniz sanırım.

7. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller
    Daha önce açılan bir konu vardı zorunlu olmadığı halde zorunlu diye konu açmıştı bir arkadaş. hadi gözünüz aydın :) iki gün sonra araç muayeneleride 1 yıla düşürülür rahat ederiz.

gogo46, Önal ve edarguner bunu beğendi.
  8. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Değerli Arkadaşlar, Bu konuda duyarlılığınız için ayrıca sevindim ve teşekkür ederim. Lakin bakınız, Ben sabahları 2,5 Km akşamları 2,5 Km yapıyorum. İş-Ev arası.... Geçen konyada yoğun karda caddeler açıldı aracım kara basamadan gittim geldim. Şimdi havalar 8-9 derce ne kar ne kış... Polis durduracak eee ne var; "hava soğukl hani kar lastiğin paaat ceza !"
    Ben buna karşıyım. Lastikciye gidiyon 125-150 TL lik kış lastiğine dükkan giderlerinide katıp analarının nikahı kadar para istiyorlar. Devlet zorunluluk yerine bilinçlilik getirsin, Ben günde 20-30 Km yapsam tabiki takarım... ama gittiğim yer iki adım napıyım ben yada benim gibi kısa mesafe kullananlar, bu karsız ve 8-9 derece havalarda...

Önal bunu beğendi.
  9. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Ufak bir duzeltme yapalim kar lastigi degil kış lastigi dogrusu. Soguk havada yaz lastiklerinin sertlikleri bir kat daha artacak ve direk kizaklama yasanacak. Varsayim degil suan ben yazlik kullaniyorum malesef kuru asfaltta abs devreye giriyor cunku lastikler kemik gibi olmus.

Bir diger konu suan ben yaz lastigini mecburiyetten kullaniyorum. Ayni sizin gibi 2-3 km lik mesafelerde ama lastik almadim diye daha da zarardayim yaz lastigi kis sartlarinda sertlesip catlar. Oysa yas kis lastik degistirsem 4 er 5 er sene binerim lastiklere.

Hic ama hic kimse sizin 3 km yolda kaza yapmayacaginizin garantisini veremez. Hic bir seyde 600 tl lastik parasina degez.

Hatta bu mesaji yazdiktan sonra borc harc alip o kis lastiklerini takicam. Cok mecbur kalirsam binerim diyordum arabaya ama dusununce mecbur kalmam gereken durum kizimi hastahaneye goturmek olur ve eskisehirde cocuk hastahanesi 16 km uzakta bana. Siz once kendi caninizin ve sevdiklerinizin kiymetini bilin lutfen.

HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

10. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Murat bey dediğinizide katılıyorum.... İşte, belkide ben yakın zamanda 2-3 ay içinde araç değiştireceğimden dolayıda bu arabaya masraf yapmamak isteğimdende doğmuş olabilir düşüncelerim... Lakin dün gece beni ışıklarda bir araba sıkıştırdı, bende frene bastım kaydım ama kontrolsüz değil, toparladı araç (yeller yaş ve hava soğukdu) bende azcık buna güvendim, hani bi sıkıntı yok diye...

Bende mecbur kalırsam dediğiniz gibi borç harç taktırıcağız.

11. Uğur K

Uğur K Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,046
    Ad Soyad:
    Uğur Karagüzel
    Yaşadığınız Şehir:
    67-ZONGULDAK
    Araç Modeli:
    Fiat
    Bu listenin doğru olduğundan süphelerim var.Mesela Bartın yok o listede.Zonguldak Dün 8 dereceydi her yer kuru Bartın 3 derece halen daha kar var dı.Ve Bartın genelinde Zonguldak tan daha soğuk bir sehir ama listede yok.Enteresan.

12. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)
    Milyonlarca araç sürücüsü var, hemen hemen hepside kış ve yaz lastiğinin ne olduğunu bildiği halde, birçoğu daha düne kadar kullanmamış olduğu kış lastiklerini sanki senelerdir kullanıyormuş gibi söylemlerle insanlara ders veriyor. Madem çok önem veriyordunuzda bunca zaman neden takmadınız? ( Kanundan sonra takıp millete sövenlere sözüm ) .

Herşeyin bir zamanı vardır, yararlı olduğundan kimsenin şüphesi yok ama sanki yangından mal kaçırır gibi, kanunmuş, genelgeymiş daha hiç bir şeyi belli olmayan kararlar ile insanları mağdur ediyorlar. Kimisi ticari taksilere diyor, kimisi hususilere, kimisi şehirlerarası yolda gidenlere. Daha devletimiz doğru bilgilendirme bile yapamıyor , medya denen yalan dünyaya kalmış halkın işi.

Ticari araçlar için bile 2 senede hazırlık yaptırıldı ( Taktir ediyorum bu kararı,çünkü kimse zorlanmadı) Hususi araçlar için 1 günde alınacak bir karar değildir bu. İnsani boyutu var olmasına rağmen vicdani boyutuda vardır bu işin.

Şöyle yapılsa kimsenin sesi çıkmaz kimse zarar görmez. Milletim 2 sene içerisinde Herkes bu aylarda Kış lastiği kullanacak, Ama yarından itibaren karlı veya buzlu yollarda trafik kontrollerinde kış lastiği olmayana şu ceza kesilecek. Kar ve Buz yok ise isterse cant üzerinde gitsin ama 2 sene sonra şu gün kar -kış beklenmeden herkes takacak desin canımı yesinler.

Önal ve Tilki bunu beğendi.
  13. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Şehrinda kar yağan,
    Aracını bir şekilde kullanan,
    Az yada çok km yapan herkezin güvenlik sebepli Kar/Kış lastiği takması lazım.
    Az km yapıyorum diye takmamazlık yapmak hiç adil değil.
    Oldu ki acil bir durumla karşılaştınız ne yapacaksınız.
    15-25-35-45.. bin arabaya veriyoruzda 200-250 tl lastiğe vermek zor geliyor.
    Gidin 2. el alın. Ben 200 TL ye 4 tane lastik aldım bu sene. Yağan karda da hiçbir soun yaşamadan işime gittim geldim.
    Lütfen kendinizi düşünmeyin sadece, bencil olmayalım, etrafımızdakileride düşünelim.

14. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ediz abiye katılıyorum ve işte demek istediğim bu, ulen bir günde millet 4 mevsim lastik taktı diye ölüp geberdide mi böyle bir zorlama koyuyorsun ortaya...

Gürcan bey, iyide şehrimde kar yağdı bir kere sonra hep kuru soğuk, ben kullanırken dikkatli kullanıyor ve aracım kaymıyorsa, neden zorunlu oluyum ve başkalarını düşünmediğim için bencil oluyum ? Ben katılmıyorum, eğer kar yada buzda yerinden kalkmıyorsa aracın, ve frenlediğinde kayıyorsa değiştiririm. Ama aracım bi problem yaşatmıyorsa ne gerek var bqana kar lastiği ( Bu dediklerim günde benim gibi 3-5 km yapanlar heeee :) )

15. Önal

Önal Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    479
    Ad Soyad:
    Önal
    Yaşadığınız Şehir:
    39-KIRKLARELİ
    Araç Modeli:
    VW
    Eğer 77 lira cezası varsa taktırmam, karda buzda zaten çıkartmıyorum aracı garajdan kalan zamanda da hiç bir sıkıntı yaşamadım frenajda vs. tamamen boş masraf benim için , bir takım lastik 5,6 sene gidiyor zaten. Kazalarda kış lastiğinin payını merak ediyorum, hız sınırları içinde kurallara uygun gittiği halde kış lastiği olmadığı için kaza yapanlar yüzde kaçtır. Önce şu magandaları temizlemesi lazım devletin şahinciler vs. arabanın orasıyla burasıyla oynayanlar esas tehlike o tiplerde, herşey tamam olacak iş kış lastiğine kalacak o zaman en önde ben alırım.

16. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Talha Bey, ben biraz genelleyerek yazdım direk size değildi sözüm. Geçen hafta Perşembe günü sabah işe gelirken kış/kar lastiği kullanmayanlar yüzünden bir yığın zaman kaybı ve sıkıntı yaşadım. Tabii sadece ben değil trafikte bir çok kişi bunu yaşadı. Sadece geçen hafta kar yüzünden 40 üzerinde kaza olmuş. Bunların büyük kısmı lastik yüzünden. Kendilerine etseler sadece umrumda olmaz ama başkalarınada sorun yaşatıyorlar. Bu tip insanlar BENCİL dir. Hatta bana göre insan bile değildir. Siz kendinizi biliyor ve etrafınıza zarar vermiyorsanız yazdıklarımdan alınmanıza gerek yok.

17. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Kış/Kar lastiği kışın 7 derece altında işe yarar ve zaten bu maksatla üretilmiştir. Hamurundaki özelliklerden dolayı 7 derece altında yola daha iyi tutunabilir ve hem fren mesafesini, hem yol tutuşunu olumlu yönde etkiler. Kışın özellikle 7 derece altında 4 mevsim lastiğin dahi yola tutunamadığı yerlerde Kış/Kar lastiği ile çok rahat yol alabilirsiniz. Örnek olarak aşağıdaki resimde EZ 3169 plakalı araçta normal lastik vardı. Yeşil ışık yandıktan sonra ben arkasında 15-20 sn kadar bekledim, sonrasında sağından geçip gittim. O aracın bulunduğu yer düz hatta hafif bayır aşağı diyebilirim. Ben geçip gittikten sonra gözden kaybolana kadar olduğu yerde çabalamaya devam ediyordu. Bu tip insanlar yüzünden trafikte sıkıntılar yaşanıyor. Bu BENCİL ler yüzünden trafik tıkanıyor.

18. cgr

cgr Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Çağrı ÜNAL
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC

Arkadaşlar merhaba, videoyu izlerseniz kışın hangi lastiğin daha faydalı olacağını göreceksiniz. Burada kışlık lastiği olan takılmasını savunuyor ki bende taktırdım benim görüşümde bu şekilde yani,yaz lastiği kışın özelliğini yitiriyor Gürcan Bulut'un dediği gibi, kışlık lastiği olmayanda ne gerek varı savunuyor. örnek olarak da olaya bir de şöyle yaklaşın buzlu bir yolda sen hız kurallarına da uysan arkadan senin gibi kışlık lastiğe ne gerek var diyen bir araç sürücüsü duramayıp çarpsa sana ne olacak? Burada kışlık lastiği savunan arkadaşlar ve ben lastik satıcısı değiliz.Herkesin altındaki araba kaç bin tl değerinde en fazla 500-600 tl'lik (2.el 200-300) bir lastik masrafından kaçarken daha fazla masrafa girmeyin derim.

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
    gurcanbulut bunu beğendi.
  19. gurcanbulut

gurcanbulut Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    617
    Ad Soyad:
    Gürcan Bulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Oldukça açıklayıcı bir video. Teşekkürler Çağrı...

cgr bunu beğendi.
  20. edarguner

edarguner Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    49
    Ad Soyad:
    Ediz
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Starex CRDI(1997-2008)

Burda çoğu kişi Kışlık lastiğin gereksiz olduğunu savunmuyor. Sadece uygulama şekli yanlış, hiç yoktan ben öyle düşünüyorum.

Birkaç ay önce ben 800 TL Civarına yeni lastik aldım, belki 1 hafta önce alanda vardır, Şimdi pat diye Kışlıkda alacaksın diye bir zorlamayı kabul edemem. Verisin 1 sene , sonra takmayının boğazına sarıl. Karmı yağıyor çıkartmazsın Trafiğe kışlığı olmayanı bu süre zarfında kimse mağdur olmaz. Bugün şöyle bir baktım İstanbulda Kamu araçlarına ( Polis, Belediyeler ve Diğerleri) %70'nde Kış lastiği yok, Bu nasıl iş peki?

En son bir moderatör tarafından düzenlenmiş: 1 Şubat 2015
    Tilki bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş