Herkese iyi günler. Bacanağa 2015 Kia Sportage aldık. Araç hava iyi iken sıkıntı yok çalışıyor ama bazen marş basıyoruz devir saati oynamıyor. Marş motoru çalışıyor. Akünün sesinde zayıflama olmuyor marş sırasında. Takviye yapınca araç anında marş alıyor. Devir saati oynamayınca krank sensörü mü dedim ama takviye ile hemen çalışıyor. Aküyü ölçtürdüm iyi diyorlar dedi ama eşi Aküde 2019 yazıyor dedi. Ben kaputu açmadım yola çıkacağım için.
merhaba, bu sorun sırasında obd ile motor beynine bağlanıp kaç volt okuduğunu görmek lazım. beyine akım veren ana röle, sigorta yada şase hattında problem olabilir.
Aracı yeni aldık. 15 tatilinin ilk günlerinde alındı. 2 ay anca oldu. Yakıtta Artışı falan tam bilmiyorum. Lambalara bakmak aklıma gelmedi. Direk devir saatine baktım kıpırdama yoktu. Serviste satılıktı servisten aldık. Araç bakımları sürekli tarafızca yapıldı demişlerdi. Orada da araç hiç sıkıntısız çalıştı. Hatta bir kez oldu aldıktan 1 hafta sonra. O bir haftada araç hiç çalıltırılmamış. Havanın çok soğuk olduğu dönemdi. 15 tatili içinde. Takviye yapılmış hemen marş almış. Dün akşama kadar da hiç olmadı. Dün Konya'dan memlekete geldiler. Bugün sabah marşa bi bastılar çalışmadı. Bende Aksaray'a çıkıyordum o sıra. Devir saatine baktım kıpırdamıyor. Akü canlı iken ki marş sesini bilmediğim için o anki sese karşı birşey diyemedim. Elektrikçiye gitmişler akü ve krank sensörü iyi demiş. Yarın Konya'ya dönecek. Dönünce orada bir daha baktıracak. Belki de araba sıkıntısız çalışacak. Bakalım yarın ne olur ne derler.
Akünün takribi kullanım ömrü 5 sene olduğunu varsayarsak 6.yılında olan bir akünün değiştirilmesini savunacağım. Anlık voltaj düşüklükleri yüzünden bazı röleler , entegreler vs vs çalışmayabilir. Bu düşüklüklükleri takip etmek mümkün olmayabilir . Ayrıca gereken voltaj üretilse bile marş esnasında çekilen akım + elektronik parçaların çektiği akımı sağlamayabilir. Aracınız 2015 modeli olması nedeniyle bir çok elektronik donanım içeriyor. Bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var. Servis benim ayranım ekşi demeyecek.
Bakalım usta ne diyecek? Bende akü diyorum. Akü çalışınca şarj oluyor ustaya gidince de muhtemelen şarj olduğu için çalıştırıyor gibime geliyor.
Pazartesi sabah sıkıntı çıkarmadan çalışmış. Elektrikçi akü küçük bunda 60'lık ufak kalır, 72 olması lazım demiş. Pazar gece böbrek taşı sebebi ile acile gitmiş. Tansiyon yükselmiş. Şimdilik öncelik sağlığa döndü. Kendisi iyi olsun önce arabaya öyle bakacak. Gelişme olunca yazarım inşallah.