Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kendi İmkanlarıyla Murat 131 den Tır Yapan Adam

'Türkiyeden / Dünyadan Güncel Haberler' forumunda koray2907 tarafından 29 Haziran 2014 tarihinde açılan konu

1. Hakan G.

Hakan G. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    491
    Ad Soyad:
    Hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Adamın canı sıkılmış bişeyler yapmış. Kendi çapında güzel bişey olmuş bence. Plaka ya da isminden dolayı seri üretime geçecek değil sonuçta. Adam için hobi. O da biliyo yaptığı şeyin sınırlarını. Herkes herşeyi eleştirir ama kimse daha iyisini yapmaya kalkmadıktan sonra boş bence. Bazen belgesellerde denk geliyo Amerika'da falan adamlar garajlarında değişik makineler yapıyo insan özeniyo :D
    Bu şekilde insanları küstürceğimize tebrik edip daha iyisini beklesek daha iyi imkanlar sunsak belki başkalarıda farklı şeyler yapar. Daha iyi şeyler.
    Ama her sağlam kafası çalışan beşeri sermayemiz yurtdışına kaçıp duruyoki bence haklılar. Önce onlara hak ettikleri imkanları sağlamalıyız sonra yerli teknolojiler kendiliğinden çıkmaya başlar.

MEKANSIZ60 bunu beğendi.
  2. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Gerçekten güzel özetlemişsiniz Ogun bey. Bir ülke eğitim öğretim sistemine önem vermiyorken, mesleki eğitimi desteklemek adına herhangi bir girişim yapmıyorken, insanları bilgi ve teknolojiye ulaşma yönünde değil de, farklı amaçlara yönelik yönlendirme yapıyorken, "ülkemizde neden üretim yapılmıyor" diyerek, hatalı milli eğitim politikasını ört bas etmek, sonrasında bu tür amatör çalışmaları "aha bak yapan yapıyor" diyerek ülkeyi eleştirmek abesle iştigalden başka birşey değildir.

Genel anlamda sormak isterim, kaç kişi ortaokuldan sonra başarılı çocuklarını meslek lisesine gönderir? SBS ABS her neyse yüksek puan almış bir çocuğu neden eğitim sistemi, meslek lisesine değil de anadolu yada fen lisesine gönderir? Çünkü toplum olarak en başta biz mesleki eğitimin önünde engel bir düşüncedeyiz. Okulda zayıf alan çocuklarımızı "seni tamirciye veririm yazın görürsün" diyerek cezalandıran bizleriz. Okumazsan meslek lisesine gönderelim diye veliyi yönlendiren düz lise öğretmenleri yada yöneticileri bizleriz. Düz yada eğri lise olsun 5 zayıfla okulda kalmanın olmadığı tek eğitim sistemi bizde. 45 gün....dile kolay 45 gün devamsızlık hakkının olduğu bir sistemin, üretim ve teknolojiye dayalı hangi mantık ve politikası olabilir ki?

bu tür bir çalışması olan arkadaşı elbette kötülemiyorum. Ama bu arkadaş bile "ben ne eğitim alacağım...ben daha iyisini yaparım...al bak..131 motoru 124 tekeri..biraz sac biraz profil tamam" şeklinde yaklaşıyorsa olaya...Türkiye'de bu tür çalışmaların altında yatan siyasi beceriksizliği görmezden gelmekten başka yapacak bir şeyimiz kalmaz. Gerçekten ülkemizde üretim istiyorsak, helikopter, tank, gemi uçak araba neyse...mesleki eğitime kesinlikle önem verilmeli, ülkemizin seçkin öğrencilerinin bu okullarda eğitim almasına izin verilmelidir. ayrıca, mühendislik fakültelerinin ilgili alanlarına da kesinlikle bu eğitimleri almış çocuklarımızı yerleştirmeliyiz. Ülkemizde neler yapılıyor...o zaman görün siz...

MehmetHan bunu beğendi.
  3. Göksenin Arda

Göksenin Arda Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    277
    Ad Soyad:
    Göksenin Arda Keser
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Sene artık 2014 ve bu tür saçma sapan hiç bir araştırma geliştirmenin ürünü olmayan otomobil üretimlerinin önümüze bir haltmış gibi konması halka bu şekilde lanse edilmesi ayıptır insanları salak yerine koymaktır neymiş bide ilk yerli tırmış hadi ordan adam gitmiş 6 milyara hurdacıdan aldığı parçalarla taksi çıkması 131 motoruyla tır yapmış tamam kısıtlı bütçeyle hayal ettiği şeye ulaşması takdire şayan birşey fakat bu konuda takdire şayan tek şey budur onun dışında ben burda takdir edilecek birşey bulamıyorum o yaptığı araç bir kere benzinli ilkel tork fakiri tofaş motorudur ondan yük çekmesi beklenebilir mi? kasa desen zaten allaha emanet artık tamamen yerli parçalarla üretilen bi aracın yapılması şarttır ki bunun için de devletin acilen gerekli yatırımları yapması ve gerekli kaliteli eğitimi mühendisinden işçisine kadar vermesi gerekmektedir. hala sırf yalakalık ve siyaset kokan plakasından ve model isminden dolayı bu aracı beğenenlere -evet inkar etmeyin beğenme sebebiniz budur- tek bir sorum var acaba ismi şah 1453 olmayıp da MKA 1923 olsaydı yada CHP 1923 falan olsaydı da aynı beğeniyi gösterecekmiydiniz?

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  4. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,093
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bu arkadaş kesin yılın ''Babayiğidi'' olur , devletimiz arıyordu bir babayiğit , ama olmuş altı şişehane üst kaval diyorlar ya , şuna hyret ettim , kardeşim yapmışsin benzetmişsin anladım , ama insan hiç olmazsa bir disel pikap motoru atar , diyelim ki hükümetimiz bu yalakalığını boş geçmedi ve dediler yürüt bakalım şu Şahı , e aracın yürümezse ne olacak , biraz benzetmek lazım.

5. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
  6. getz34

getz34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    389
    Ad Soyad:
    ferhat keskin
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
  7. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,942
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
  8. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Tır'a benzeyen tek kornası :D

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    Giresun sanayi sitesinde gördüğüm lombardini motorlu kasalı kamyonetler geldi aklıma.

Emeğine gereksiz yere siyaset bulaştırmış. Bunu yaptın diye devlet hemen fabrika açar sana.

10. mustafa11

mustafa11 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    13
    Ad Soyad:
    mustafa ünal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Tamam kardeşim bir emek harcamışsın kısıtlı bütçeyle eyvallah.Şundan kesinlikle eminim yalakalıkta son nokta.Ayrıca yine emin olduğum kesin bir konu var o aracın plakası AKP yerine CHP olsaydı konu Mustafa Kemal Atatürk'e kadar giderdi.Ve ayrıca plakası AKP olmasaydı haberlere'de çıkmazdı.Böyle kendi imkanlarımla bir şey yapıp yalakalık peşinde koşacağımı otururum ekmeğimin peşinden koşarım eşşek gibi daha iyi.

Asel Kaan Efe bunu beğendi.

Bu Sayfayı Paylaş