Arkadaşlar merhaba şehir içi bölünmüş yolda önümde yolu ortalamış halde seyreden kamyonet yeşil ışıktan geçtikten yaklaşık 30 metre sonra birden benim şeridime geçerek sağda bulunan site otoparkına giriş yaptı bende arkadan vurdum. Kamyonetin tamamı benim seridimde değildi genisten almam lazım diye bahane sundu bu durumda kusur kimde olur ışıktan sonra takip mesafesi açacak kadarda fırsat olmadi maalesef
Geçmiş olsun , her arkadan vuran kusurlu demekte doğru değil , arkadan çarpmanın oluştuğu şartlara da bakarlar , mesela ani fren yaparak arkadaki aracın çarpmasına veya ani sinyalsiz sağa veya sola dönüş hamlesi gibi şeyleri polis raporuna yazıyor. Sizin fren izinizin ne kadar olduğuna da bakarlar ama aleyhinize 75/25 gibi bir durum da olabilir. Öndeki kamyonetin sinyalinin yanıp yanmadığı , dönüş yaparken ki ne kadar geniş aldığı gibi durumlar kameranız var da kayda girdiyse onu da sunabilirsiniz. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Aracım kamera yoktu bir gün once arkadaşlar arasında konusu geçti kamera şart sipariş verelim dedik kamera yetismeden kaza yaptık faka yolda mobese mevcut
Kusur oranı belli olunca paylaşır mısınız hocam , tekrar geçmiş olsun. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok geçmiş olsun, Allah beterinden esirgesin. Büyük ihtimal siz kusurlu çıkarsınız. Umarım istisnai durum olurda tam kusurlu bulunmazsınız.