Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kaza yaptım

'Sohbet' forumunda kadirkamboz tarafından 14 Temmuz 2015 tarihinde açılan konu

1. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    geçmiş olsun...

2. Hasan Tarık

Hasan Tarık Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,186
    Ad Soyad:
    Hasan Tarık
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Kia
    Geçmiş olsun.

Sent from my iPhone 5S using Tapatalk

3. Halil5759

Halil5759 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    747
    Ad Soyad:
    Halil KURŞUN
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    PSA
    buyuk geçmiş olsun

4. kemal27

kemal27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    Mustafa Kemal Bükülmez
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    abicim geçmiş olsun siz iyi olun sağlığınız iyi olsun gerisini pek önemsemeyin tabi siz haklısınızda bu ülkede haklı hakkını hemen alamıyor herşeyden önce bir güçlü bir dayı amca varsa iş kolay yoksa iş saçmasapan bir şekilde ilerler sen hakkımı kazanayım derken moral olarak çökertirler insanı siz herşeyden önce iyi olun kolay değil tabi ama önce sağlığımız önemli tekrardan geçmiş olsun . Adaleti, adaletsiz olan ülkede yaşıyoruz...
    inan ki içimden öyle küfürler ediyorumki bu durum için ama foruma yazamıyorum

5. Network

Network Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    119
    Ad Soyad:
    Uğur
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Öncelikle çok geçmiş olsun,

Şöyle bir mekanı düşündüm, olayın tam yerini ve saatini bilemiyorum ama farketmez gün içerisinde diyelim nereden gazlarım diye düşündüm, bir şeritte arabalar park ediyor geriye kalan bir şerit. Arabanın üstüne çıkacak hali yok. Biraz işte dönemece gelirken yol açılıyor anca orada bu durumda olduğu gibi yandan "kaçarsınız" ama dediğim gibi o kadar çok araç var ki, illaki birini yakalarsınız ki yakalamış da vatandaş. Zaten pek girmek istemeyeceğiniz yerler trafikten dolayı o yüzden bir taraf bulamadım.

O yüzden yola da atlasanız, yolun ortasında el frenini çekip bekleseniz de, araba stop edip yolda kalsa da normal hızda giden bir araç ile, çarpmaz ya hadi çarpsın, bu kadar ortalığı kırıp dağıtacak, sağa sola savuracak şiddette bir kaza olması bence ihtimal dahilinde değildir. Ayrıca alışveriş merkezi, cafeler, tiyatro, okul, mahalle insanı vs sürekli yollara taşan insanlar oluyor hızlı giderseniz araba olmazsa insana vurursunuz kaçarı yok bence.

Demekki çarpan kişi o derece süratliymiş, uçuyormuş ki bayıltacak, kırıp dökecek kadar almış yürümüş gitmiş, üstüne kaçmış. Bence çarpan kişi alkollü de olabilir, oraya gelen her yol üzerinde kamera var, şehir içindeki diğer kameralar da incelenebilir, o alışveriş merkezinin etrafındaki 1-2 şeritli yolda bu denli uçan zaten manyak gibi gidiyordur diye düşünüyorum...

Biri gidip ifade veriyorsa bunun bir karşılığı olmalı, hastane kayıtlarında kazaya bağlı yaralanma diye geçiyor, e birileri soruyor olmalı nerede kaza geçirdiniz diye. Bir kaza tutanağı vs olmadan veya diğer muhatabı görmeden polise "o suçlu" diye beyan verdiğimizde iş çözülüyorsa oh ne ala memleket.
    Asli suçludur diye tutanak tutup imzalayan polisler,
    O ifadeyi alıp durumun devamını sorgulamayan polisi de listeye yazmalısınız.

Ayrıca durum tespiti yapılır sonra kim kimi isterse mahkemeye verir, böyle tehdit havasında işte karşı taraf da sizi mahkemeye verirmiş tarzında size bir "bilgi" gelmesini de manidar buldum.

Bununla birlikte arastapark ın, yanındaki bankamatiklerin, tiyatronun, lisenin ve diğer lokantaların kameraları da olmak üzere ne varsa değerlendirilmeli ve kişinin adı sanı belli ise kesinlikle idari makamlar üzerinden direkt olarak hakkında şikayet başvurusunda bulunulmalıdır. Aklıma gelen bir diğer konu, genelde amire ulaşmadan memur iş yapmaya yanaşmaz bir tavrımız olduğu için, belediyenin orada akşamları iftar yemeğine veriliyor, belsanın orada zaten sesten hemen duyarsınız bir aktivite olduğunu, belediye başkanı vs de oralarda oluyor, hiçbirşey olmazsa orada konuşsun avukatınız en azından durumun ciddiyetini ön bilgi mahiyetinde anlatıp bir randevu falan ister bilemiyorum...

O dar ve yoğun yolda o kadar hızlı gidip, üstüne vurup kaçan bir insanın kamuda insanlara hizmet etmesini beklemenin bir anlamı yok, insanlık namına bir gelip yardım etmek gerekir nerede kaldı kaçıp gitmek, kamuda çalışıp çalışmama durumuna kadar durum sürdürülebilir.

Tüm masraflarınızı mutlaka belgeleyin doktor raporları ile birlikte, araç konusunda sigorta/kasko bir destek verir sanırım, sonuçta mahkeme bitmeden aracı otoparktan almak isteyeceksiniz doğal olarak, 2 yıl kalacak hali yok, dolayısıyla önce tüm masraflar yapılıp sonra bütün bunları faiziyle birlikte tahsil etmek gerekecektir ki mahkeme sonuçlanana kadar sizin cebinize yazık...

Umarım sizin ve ailenizin sağlığı en kısa sürede eski haline gelir, tekrar geçmiş olsun...

6. Suatt35

Suatt35 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    85
    Ad Soyad:
    Suat Yürük
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.5 (1994-2000) X3
    Çok geçmiş olsun. Size, eşinize ve yeğeninize Allah'tan acil şifalar diliyorum. Allah beterinden saklasın...

7. D@rk34

D@rk34 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    4,260
    Ad Soyad:
    Tansu Tansu
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin inş.

Sent from my iPad using Tapatalk

8. 38ACCENT

38ACCENT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    ÇAĞRI BOZKURT
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    çok geçmiş olsun. şu mübarek günde dehşetle okudum. adaleti bir şekilde yanıltarak kurtulmaya çalışıyorlar karşı taraf mağdur olmuş ölmüş hiç kimsenin umrunda değil , o an için kendilerini kurtarıp o sözüm ona mükemmel hayatlarına devam etmeyi düşünüyorlar. hak elbet yerini bulur amma bu dünyada amma ebedi dünyada.

9. karabocek23

karabocek23 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    ENGİN SAĞIROĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    Çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

10. Tamer52

Tamer52 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    729
    Ad Soyad:
    Tamer gürsoy
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    VW
    Geçmiş olsun

Lg G2 cihazımdan gönderildi

11. kadirkamboz

kadirkamboz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    salih yavuz
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    öncelikle tüm geçmiş olsun dileklerinize teşekkür ederim . şimdi hastaneden geldim. kontrol vardı evde tedaviye devam edeceğiz bir 10 gün kadar daha. kafadaki travma geçmemiş başım hala dönüyor. yattığım yerden yazıyorum. bize çarpan aracın şoförü kaçmayıp bizimle ilgilense idi allah şahidimdir şikayetçi olmayacaktım.ne kaza anında nede kazadan sonra bizi aramamış. biz ölebilirdik o kazada. aracın içerisinde 3 yetişkin 3 de çocuk vardı. çocukların koltuğunda kemerleri takılı idi o yüzden 2 sine hiçbirşey olmadı.(buradan tavsiyem çocuklarımuhakkak çocukkoltuğuna bağlayın.)ve gideceğiniz yer kısa veya uzun farketmez emniyet kemerlerinizi takın. çünkü benim gideceğim yer evime 500 metre mesafede idi. kazadan 1 gün sonra hastaneye zabıta müdürüyle kazayı yaptığını söyleyen zabıta komseri gelmişler. kardeşimden kazanın görüntüsünü resimlerini istemişler. kardeşimde madem sen kaza yaptın bizimkiler kazada pert oldular neredeyse sende sıyrık bile yok hemde kazada hangi arabaya çarptığını bilmiyor musun deyip terslemiş adamı. vermemiş görüntüleri. buradan anlaşılan kazayı adamın kendisinin yapmadığıdır. arabasını belki oğlu belki arkadaşı belki de bir yakını kullanıyordur. çünkü kazadan sonra bir kişi kaçabiliyorsa ya ehliyeti yoktur yada alkollüdür. ama nedense kaza tutanağı tutan polisler adamın kaçmadığını söylüyorlar. kaza yaparken polisleryanımızda değildi. neye göre kaza tutanağı tutup beni de asli kusurlu gösterdin.b enim ifademi almadın kazayı görmedin. ama benim kusurlu olduğumu tutanağa geçtin. bu işte çok şaibeler var. kazanın olduğu yerde mobese kameraları var ama kardeşim görüntüleri istediğinde kameralar kayıtta değilmiş o yüzden görüntü yok demişler. allahtan sitenin güvenlik kamerasında kaza anı çok net gözüküyor. şuan elimizde sadece o görüntü var. bugün kardeşim arabayı otoparktan alıp sanayiye çektirecekmiş otopark ve çekici masrafı 10 günlük 400 tl. şimdi avukat bilirkişi isteyip olay yerinde inceleme talep edecek. kaza tutanağını değiştirmek için. bilirkişi heyeti için 700 tl talep etti avukat. artı vekalet ücretleri artı harç paraları.içinde 800 tl. 3 kişi vekalet vereceğiz hepimizin adına ayrı ayrı dava açacak. birde tazminat davasından da yüzde 15 talep etti. daha avukata vekalet vermedim. bu işlerden anlayanların yardımını istiyorum. ne yapmalıyım. avukat çok önemli bu davada. hepininize tekrardan çok teşekkür ederim. allaha emanet olun.

12. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Geçmiş olsun. görüntüler de sizin haklı olduğunuz görünüyorsa geç de olsa sizin lehinize sonuçlanacaktır.

13. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Bugün işyerinde konuştuk bunu arkadaşlar ile bir arkadaş şöyle dedi; çarpan araba arkadan hızla gelirken sıyırıp geçtiği sağa dönmek için bekleyen arabanın plakası belliyse o arabanın sürücüsü şahitlik edebilir dedi.

14. joy_ride

joy_ride Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,470
    Ad Soyad:
    Murat GÜRBÜZ
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Çok geçmiş olsun

Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

15. mirkan

mirkan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    403
    Ad Soyad:
    Mirkan Şenol
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Geçmiş olsun, emniyet kemerinizi araca bindiğiniz anda takmayı unutmayın.

16. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Abi araba trafikte yolda ilerlemezken durduğu yerde arabanın içinde otururken bile kemer takılı dursun diyorlar birisi gelip çarparsa koruması için:)

17. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun Allah(c.c.) şifasını da verir inş.

18. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    çok geçmiş olsun. Allah korumuş.
    ben bu kaçma işini anlamıyorum arkadaş, kaçan adam asli kusurlu sayılmalı bence. adam alkollü oluyor kazayı yapıp kaçıyor, sabah etkisi geçince teslim oluyor, sorulunca da korktum diyor. ya da ehliyetsiz oluyor, başka birini gönderiyor.
    sürücüsünün o olmadığını düşünüyorsanız, aracın geldiği yollardaki mobese kayıtlarını isteyin orada hem daha önceki hızı hemde sürücüsünün kim olduğu görülebilir.
    kaçan kişi belediyeye, çalıştığı kuruma veya kiralama şirketine ait ise araç takip sistemi vardır büyük ihtimalle oradan da hızını öğrenebilirsiniz.
    benim merak ettiğim polisin tutanağında sizin kusurunuz ne olarak belirtilmiş.? tutanakta sola dönmek isteyen aracın varlığı belirtilmiş mi.?
    yolun durumuna göre değişir bu durum. kavşağa yaklaşan aracın yavaşlama zorunluluğu vardır, kavşağa ş.içinde 30 metre kala şerit değiştirmeme zorunluluğu vardır. araç sizin şeridinize girip yani karşı şeride geçip size çarptıysa kusurludur, eğer yol çift şerit ise çarpan araç en sağ şeritten sol şeride geçip o şerit üzerinde siz varsanız bu sefer yola sizin ne kadar girmiş olduğunuz sonucu değiştirir tabi bu durumda bile çarpan araç hızını azaltmadığı ve 30 metreden daha az kala şerit değiştirdiği için yine kusurludur.
    şöyle ki; olay yeri
    II. durumda ki gibi ise ve kaza C aracının sol şeridinde gerçekleşti ise kusurlu olan siz olursunuz.
    III.durum gibi kavşak mevcut ise her türlü geçiş önceliği kavşağın içinde olan araca yani size aittir, kusur karşı taraftadır.
    I.durumda ise (sola dönüş yasağının olmadığını sayıyoruz) eğer kaza sizin şeridiniz de olmuş ise asli kusur karşı tarafındır.
    Tekrar geçmiş olsun.

Not: caddenin sokağa, sokağın caddeye geçiş önceliği yoktur. ana yol tali yol tabelalar ile belirtilir, yalnızca bölünmüş yolun bölünmemiş yola geçiş üstünlüğü vardır.

19. clldll

clldll Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    120
    Ad Soyad:
    Yunus Can
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra (2015-20XX) AD
    Geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

20. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Slm lar geçmiş olsun ALLAH(cc) beterinden saklasın saygılar...

Bu Sayfayı Paylaş