Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kaza yaptık hasar nedir sizce görüşlerinizi alabilirmiyim ?

'İ20 Forum - Club' forumunda AhmtErtkn tarafından 11 Aralık 2015 tarihinde açılan konu

1. seyfi_34

seyfi_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    seyfi
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    geçmiş olsun allah beterinden korusun

2. erenuzel41

erenuzel41 Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,303
    Ad Soyad:
    Eren Uzel
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    Honda
    Kasko poliçesinde orjinal parça kullanılacak diye madde vardır kaskonuzu yaptırdığınız sigorta şirketi ile anlaşmalı bir yetkili hyundai servisine gidip orjinal parça ve garantili işçilik teminatı alarak aracınızı yaptırmanız durumunda kolay ve basit biçimde orjinale en yakın şekilde bu arabayı toparlarlar.

Öbür türlü 2500-3000 lira masraf çıkacak bu çok pahalıymış diyeceksiniz veya siz öyle demesenizde misal vereyim bu tipte bir kaza yaşayan başka bir sürücü bu kadar masraf çok diyerek dışarıda yaptırmaya kalkabilir:) bu durumda ucuza dışarıdan yan sanayi parça kullanmaya kalkılırsa bu otomobil zaten henüz çok yeni olduğundan pek çok parçası dışarıda yan sanayi yada orjinal muadili olarak bulunmayacak yada zor bulunacak hindistan dubai taraflarından parça gelsin diye bekleyeceğiniz yere direk servise vermek akıl karı bir durum çünki yetkili servis kazalarda ucundan ufak hasar görmüş hasarı şüpheli olan ne kadar parça varsa değiştirip yenisini takıyor. Birde garantiniz bozulmamış olur

Babam diyor ki, 12 senedir kasko kullanıyorum kaskoya ikinci el bir araba parası verdim benim ne kadar işime yaradı ? diyor bu durumda kaskolu arabanın kazası 500 liradan yüksek meblağ tutan durumlarda kaskodan yaptırmak iyi birşey öbür türlü her sene 750 lira para vermenin manası kalmıyor zaten, birde kazada kabahat sizin değilse hasarsızlık indiriminiz bozulmuyor trafik kaza tutanağı tutulmuş ise ve karşı taraf kazada kabahatli ise karşı tarafın bir sonraki sigorta poliçesine bir sonraki yenilemede zararı geçiriyorlar sizin poliçeniz yine ucuz kalıyor. Siz hatalı olsanız bu durumda üç dört sene hiç kaza yapmazsanız yine üç dört senelik bir zaman içinde poliçeye indirim gelir.

Geçmiş olsun eğer arabanız varsa bunlar başınıza gelir, kaza denen vukuat arabası olanın başına gelebilecek seyrek ama normal bir durumdur. Hepimiz olası bir kaza gerçeğini bir defa kabullendik ve yollarda otomobillerimizle dolaşıyoruz sonuçta:) her marşa basmamdan önce aklıma gelir bu, kazasız belasız evime dönmek isterim ama kaderdir kısmettir.

Settar_Han ve <<bülent>> bunu beğendi.
  3. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    Geçmiş olsun. eğer tanıdığınız ve işçiliğine güvendiğiniz bir usta varsa aracı ona yaptırabilirsiniz. şöyleki bu araç servise girdiği zaman ve servisten yapıldığı zaman yetkili servis ön tarafta ne var ne yok hepsini değiştirir. mesela sizin kaput tamir edilebilicek düzeydeyken hiç bir tamirat yapmadan direk değiştirirler. bu söylediklerim tampon tampon iç braketi ön panel vs tüm parçalar için geçerlidir. bundan dolayıda aracınızı servise yaptırdığınızda büyük bir meblağ tramer kaydına işler. bu da aracı satarken size zarar ettirir. eğer işçiliğine güvendiğiniz iyi bir ustanız varsa ona da yine kasko üzerinden aracı yaptırabilirsiniz. fakat ustanız tamir olabilecek parçaları tamir eder. ufak tefek düzeltmeleri yapar. değişecek orjinal parçaları da yine kaskodan karşılar. yani kesin değişmesi gerekli parçalar orjinal olarak değişir. tamir edilebilecek parçalar tamir görür ve büyük ihtimalle servisin yapacağından çok daha uygun bir fiyata hallolur. ve sizin cebinizden hiç bir şekilde para çıkmamış olur. burada yine belirtiyorumki işçiliğine güvenmediğiniz bir ustaya asla aracı teslim etmeyin.

AhmtErtkn ve <<bülent>> bunu beğendi.
  4. <<bülent>>

<<bülent>> Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,905
    Ad Soyad:
    Bülent Nur
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.6 (2006-2012) MC
    Geçmiş olsun, can gitmemiş dilerim ki karşı taraf kusurunu hatasını anlayıp ders alır başkasına azap çektirmez. Direk kaskoya başvur.

AhmtErtkn bunu beğendi.
  5. cenker_baba

cenker_baba Guest

Geçmiş olsun kasko dan yaptırın aracı bir yakininiz üzerine satın eşiniz kardesiniz babanız vs seneye kasko çok yukselmez en azından

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AhmtErtkn bunu beğendi.
  6. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,112
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam aracı direkt dışarıda yaptır karşının da ödemesi olursa daha hafif atlatabilirsiniz diyeceğim ama geçen ay aracınızın renginde sanayide bir araç yaptı tanıdığım bir kaportacı , 4 kapı komple macunluydu ancak bana söylediği , aracı bir türlü bitiremedik boyayı bilgisayarda tutturamadı boyacı ve olmazsa araç sahibi servisten kutu boya alıp gelecek diyordu , sizin için kayıtlara hasarın yansımaması iyi olurdu ama boyayı tutturamazlar , o nedenle servis diyorum ama serviste inciği boncuğu bayağı bir tutar çıkartır.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

AhmtErtkn bunu beğendi.
  7. redboy345

redboy345 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    Hasan huseyin
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    i20 GB 1.0 TGDI (2014-2020)
    Öncelikle servise bırakmadan önce detaylı fotoğraflarını çekin aracın.ileride satacağınız zaman kaza durumunu gösterirsiniz.serviste şişirilen kadar olmadığı kaza fotoğraflarından belli olur.her aracın bir alıcısı çıkar.

Asel Kaan Efe ve AhmtErtkn bunu beğendi.
  8. AhmtErtkn

AhmtErtkn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    16
    Ad Soyad:
    Ahmet Ertekin
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Polis benim yaptığım fren mesafisine ve hızıma hiç takılmadı arkadan vuran hatalı diyerek işin içinden çıktılar işin garibi önde vurduğumuz aracın trafik sigortası yok arabayı çektirdiler . Bakalım yarın emniyetten raporu alıcağız hayırlısı diyelim yaşamak gerekiyormuş tecrübe edinmiş olduk 50km hızla giderken önümdeki ile aramda 100 metre olması gerekiyormuş ankarada bu ne kadar mümkün 100 metre mesafe bıraksak arkamızdan korna manyağı ederler bizi ki kırmızı ışıkta yol boş neden geçmiyorsun diyerek korna çalanlar var . O kadar kurallara itina gösterdiğimiz ve dikkat ettiğimiz halde kaza kaçınılmaz oldu vardır bir hayır :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

9. Çaloğlu

Çaloğlu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,583
    Ad Soyad:
    İsmail Ç
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    Sizin kaputun tam ortası hasar görmüş. Çeki demirine çarpmış gibisiniz. Kaza fotosunu da atın. Merak ettim nasıl ortadan bükülmüş

10. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Bir akrabamın i20 side sizinki gibi,,,,,,,,tampon,Tampon bağlantı demiri,kaput,sağ far,sağ çamurluk,,,,,,değişimi,boya 3500 tl tuttu,,kaskodan yaptırdı.

11. mukitti

mukitti Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    mustafa karanebi
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    geçmiş olsun bencede servise götürün çünkü kaskoya bir ton para veriyorsun ve dğerleri kaskodaki ustanın yaptığından farklı bişi yapmıyor ama paraya gelince hemen hemen aynı parayı alıyorlar

12. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracı yakın zamanda satmayı düşünüyorsanız dışarıda tamir ettirin, yok ben 5 yıl binerim diyorsanız verin servise kasko halletsin.

maalesef ülkemizdeki ikinci el araç piyasası değişen parçalardan ve hasar kayıtlarından belirleniyor,

böyle bir hasar kaydının açılması durumunda hiç hasar kayıtsız bir araca göre aracın değeri %10 düşebiliyor.

bir de 50 km hızla giderken 100 metre mesafeyi kim söylemişse yanlış söylemiş, polisler mi söyledi?

gerçi ankarada 6 yıl araç kullanmış biri olarak söylüyorum, bazı trafik polisleri kuralları yanlış biliyor. ankarada bütün kırmızı ışıklarda sağa dönülebilir diye bir kural var, polisler bile böyle diyor. dönmeyince neden duruyorsun diye polisler korna çalıyor. türkiyenin hiçbir yerinde görmedim böyle saçmalık. ayrıca yine bizzat yaşadım ki "U" dönüşü yasak tabelası olmayan yerlerde bile U dönüşü yasak diyip işlem yapmaya kalkıyorlar.

neyse geçmiş olsun, hallolur işler.

13. Schekip

Schekip Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Serkan Kaya
    Yaşadığınız Şehir:
    72-BATMAN
    Araç Modeli:
    İ20 GB 1.2 MPI (2014-2020)
    Foruma geç uğradığım için biraz gecikti ama geçmiş olsun. Bende benzer bir kazayı geçenlerde yaşadım. Kaskoyu kullandım ancak karşı taraf %100 kusurlu olduğu için sigortadan tahsil edilecekmiş. Park halindeyken aracım sol arka taraftan hasar aldı. Kaldırıma da sürttüğü için sağ ön çamurluk, tamponlar, sol arka kapı ve çamurluk, bagaj kapağı ile beraber değişiyor. Halen yapılmasını bekliyorum.

14. MücoBaskan

MücoBaskan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    7
    Ad Soyad:
    Mücahit Akbulut
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın..

Bu Sayfayı Paylaş