Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kasko-Trafik Hasarları

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda wildrain tarafından 16 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    kasko sözleşmesine göre 3gün verdiler..bir dahaki sözleşmedee buna dikkat edicem 7 gün olması için..

Düzenleyen : 41 YSF 87

2. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sözleşmede 3 gün yazıyorsa, poliçenin arka sayfalarında yazar o kadar verebilirler. Aksigorta da bu 7 güne kadar çıkabiliyor

3. Yusuf

Yusuf Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,150
    Ad Soyad:
    yusuf
    Yaşadığınız Şehir:
    41-KOCAELİ
    Araç Modeli:
    VW
    sözleşmeye baktım 3gün..nisanda poliçe yenilenicek bakıcaz artık..

4. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu kuralı biliyorum fakat ben rampa çıkıyorum her zaman için rampa çıkan araça yol hakkı tanınmazmı ki ?

5. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bahsettiğin şey trafikte şoförler arası nezaket kuralı

rampa inen rampa çıkana yol vermesi bunlar trafik kuralları değilki.
    Düzenleyen : wildrain

6. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Benim bildiğim rampa çıkana yol verilmesi trafik kuralı olduğu. Gerçi olan oldu ve hasarı kendi cebimden yaptırdım. Dikkat ederseniz özelliklede şehirler arası yollarda rampa çıkışı inişten daha fazla şerittir, düz yola geldiğindede iki yönün şeritleri eşit olduğu.

7. GRAFTT

GRAFTT Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    761
    Ad Soyad:
    Erkan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracımı yeni aldığım için trafik sigortasınıda yeni yaptırmıştım. Eğer %50 hasarlık süprizi ekleyecekse verdiğimiz sigortaa bedeli ne içinki ?https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

8. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sizin araç kaza yaptımı

yaptığında trafik sigortasına Hasarlılık sürprimi eklendimi ?

baktığım bi araca %50 hasarlılık sürprimi eklenmiş bu ne demektir biliyormusunuz

bi cevap

9. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    kardeş senin baktıgın araç bazen trafik poliçesi gecikmeli yapılmış. Kasko poliçesi 3 kere yapılmış. 7-8 yaşında bi araba. poliçesi olmayan zamanlarda da hasarları olmus olabilir. Bence o arabayı al bi servise götür baktır. yada yanında sağlam birisi ile git arabayı incelettir.

10. Erhan Sarıtepe

Erhan Sarıtepe Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    en son sahibindeki trafik sigortsı kaydında plaka sadece 33 G yazılmış.

bunun manası nedir acaba ?

zaten yetkili servisidnen ekspertiz isteyecem. ama genede önbilgi almak istiyorum sizlerden bazı konularda

11. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    G demek geçici plaka demek adam istanbulda araba almış mersin plakası çıkartmış plakası belli olmadan poliçe yaptırmış şaseden .

herhang bi sorun yok o işte kafana takma

12. era2007ankara

era2007ankara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba arkadaşlar. ben bi konuda kararsız kaldım. siz olsanız ne yapardınız acaba?

hiç bir boya ve değişeni olmayan aracıma park halindeyken, bir başka araç çok şiddetli olamayan biçimde sürtünmüş. Aracın arka çamurluğunda ve ön kapıda biraz boya kazınmış. bu kısım alan olarak toplamda 5 santimetrekareyi geçmez. buna ek olarak aracın aynı taraftaki sacında da (çamurluklar ve kapılar) bükülme olmuş ancak boyada problem yok. Bu yamulan ancak boyasında sorun olmayan kısım ise toplamda 2-3 karışı geçmez.

şimdi bunu kasko ile tamir ettirmek mi uygun olur?

yoksa açılan kısımları rotüş yaptırıp bu şekilde kullanmak mı?(tabi bu durumda söz konusu hasarı gidermek için ileride kaskodan yararlanamayacağım.)

siz olsanız ne yapardınız?
    teşekkür ederim.

13. Misafir

Misafir Guest

Öncelikle geçmiş olsun....Sigorta firmalarının belirli bir rakama kadar "kaskoyu bozmadan" ödeme şartları var, firmanızdan bu konuda bilgi alabilirsiniz, eğer verdiği rakam masraflarınız için yeterli değilse daha sonraki indirimleri düşünerek ufak tefek rütuşlarla geçirmenizi tavsiye ederim...

14. era2007ankara

era2007ankara Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

kaskoyu bozmayı göze alıp gerekli parçaları boyattığım taktirde aracın değerinde önemli bir düşme olur mu acaba?

15. Misafir

Misafir Guest

Her ihtimale karşı tadilat yaptırmadan evvelresimlerini çekip dosyasına koyun, bu durumda böyle bir şeyin söz konusu olacağını düşünmüyorum...

16. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    aracın değerinde düşme şöyle olur, 
    benim yaptığım çok küçük bir kazada adamlar hiçbir kaporta hasarı yokken, çizik bile yok, yalnızca arka lastik çarpmıştı, ön kapıyı da boyadılar. kaskodan karşılanıyor diye herhalde.  şimdi aracı satarken alıcı ön kapının boyalı oldugunu anlar ve sen büyük bir kaza geçirmişsin diyebilir.
    yani sen yalnızca gerekli yerleri boyatırsan sorun olmaz. tabi coşkun abinin dediği gibi fotosunu çekersen iyi olur.
    bence gidip sanayiden kaportacıdan bir fiyat al, örneğin adamlar 100 tlye hasarını yapacaklarsa hiç kaskoyu bulaştırma, kasko delinirse %30 indirim gidiyor, yani en az 200 tl.

17. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracın kapı saclarındaki hasarlar o kadar önemli değil, aracın şasesini etkilemeyecek hasarlar olmadıkça, ( ön kısım)ciddi değer kayıpları olmaz bence.

Zaten böyle bir hasar araç sahibinin biraz hor kullandığınıda ima edebilir.
    Düzenleyen : wildrain

18. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Merhabalar.. Benim sorunum gecen hafta pazar günü ufak bir kaza yaptım aracımla seyir halinde cadde üzerinde giderken kontrolsüz sokak arasından bir arac cıktı ve aracıma sürttü.. olay 22/02/2009 tarihinde oldu.. kendi aramızda tutanak tuttuk ve olay yerinden ayrıldık.. 23ünde sanayiye braktım 26'snda exper gelmiş ve diğer aracı görmek istemiş.. diğer araç ank plaka olduğu için aracı değil resmlerini görebileceğini söylemiş doğrultmacı ve exper kabul etmiş ve gitmiş. ben resimleri 26snda götürdüm verdim..

26sında Tramer'in internet sitesine baktığımda

Durum: Sigorta Şirketleri Onayladı şeklinde ve kusuru %100 karsı tarafa vermiş..
    Benim sorum ayın 26sında onay verilmiş dosyaya experin tekrar görme gibi bir isteği olur mu? Yoksa exper görecek diyerek benimi oyalıyorlar?

Sigorta Şirketleri Onayladı demek ne anama gelmekte?

19. wildrain

wildrain Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    sanırım dosyanızı karşı tarafın poliçesinden açtırdınız yani trafik hasar dosyası açtırdınız.

Bu gibi hasarlarda, sigorta şirketleri eksperlerden kendi araçlarınıda görmelerini talep edebilir. Eksper de bunu tabiki talep edebilir.

Kaskoda da durum farksız artık sigorta şirketleri anlaşmalı tutanak nedeni ile daha detaylı incelemeler yapıyor ve kazaya karışan araçların resimlerini
    dosyasında görmek istiyor

20. ukalaboy

ukalaboy Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    anladım yani Sigorta şirketleri onayladı ifadesi olması işe başlanabileceğini göstermiyor.. Ben diğer aracın resimlerini gönderdim zaten sanırım yarn için onay gelir.. ilginize teşekkür ederim..

Bu Sayfayı Paylaş