Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kasko fiyatları

'Kasko, Sigorta, Muayene ve Devir İşlemleri' forumunda çakırgöz tarafından 19 Mart 2010 tarihinde açılan konu

1. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu konu hakkında daha detaylı bilgi verirmisiniz ? Ağustosdan sonra düşünebilirim ?

2. eymirsigorta

eymirsigorta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Muafiyet indirimi: Aracınızın sigorta bedeli değerinin yüzde 1'i veya yüzde 2'si kadar olan küçük hasarları kendiniz ödemeyi kabul etmeniz durumunda kazandığınız bir indirimdir. Muafiyet indirimiyle kasko priminizden yüzde 60'a varan oranlarda bir indirim sağlayabilirsiniz! Seçtiğiniz muafiyet oranları ile birlikte sigorta şirketlerinin uygulayacağı asgari muafiyet tutarlarını da dikkate almalısınız. Asgari muafiyet oranı ve muafiyet oranının uygulaması ile bir örnek verelim. Aracınızın sigorta bedeli 10 milyar lira olsun. Muafiyet oranını da yüzde 1 olarak belirleyin. Kasko sigorta poliçenizi aldığınız şirketin yüzde 1 için belirlediği asgari muafiyet oranı 75 milyon lira olsun. Hasar tutarı da 500 milyon lira olsun. Muafiyet tutarı, 10 milyar x % 1 = 100 milyon liradır. Yani her hasarın 100 milyon lira tutarındaki kısmı ödenmez. Sigorta şirketinin uyguladığı asgari muafiyet oranı olan 75 milyon lira muafiyet tutarından küçük olduğu için sizin seçmiş olduğunuz muafiyet oranı geçerlidir. Bu hasar sonucunda sigortalıya 500 milyon -100 milyon = 400 milyon lira ödenir. Ancak aynı araç ve aynı muafiyet oranı için farklı şirketten kasko poliçesi aldıysanız ve bu şirkette uygulanan asgari muafiyet oranı 150 milyon lira ise örneğimiz şu şekilde olur. 10 milyar x % 1= 100 milyon lira muafiyet tutarıdır. Ancak asgari muafiyet tutarı 150 milyon lira olduğu için hasarın 150 milyon lira tutarındaki kısmı ödenmez. Bu hasar sonucunda sigortalıya 500 milyon-150 milyon = 350 milyon lira ödenir.

3. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Çok teşekkür ederim bilgi için peki bana daha önce verilen 1.400 Tl tutarındaki kasko ücreti % kaç inecektir atıyorum 800 Tl falan olur mu ?

4. eymirsigorta

eymirsigorta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hangi firma verdi 1400 TL yi, her şirketin % oranları aynı anadolu sigorta için söylüyorum. Ak sigorta %1 muafiyet %15 gibi.

5. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    daha önce aldığım tekliflerden ki sizden de almıştım 1400 falandı %40 indirimli olsa 560 tl indirim oluyor o zaman 1400-560 = 840 tl ye geliyor bunu öğrendiğim iyi oldu peki poliçe içeriği yine aynı mı mesela işte yılda bir kez atıyorum ön cam değişimi vs. gibi ağustosdan sonra sizle irtibata geçebilirim bilgileriniz için çok teşekkürler.

6. eymirsigorta

eymirsigorta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Maalesef hesaplama o şekilde değil. Sistem otomatik olarak hesaplıyor. Aynı haklarınız mevcut ama cam hasarında nasıl bir prosedür uygulanıyor ayrıntılı olarak bilmiyorum.

7. oqano

oqano Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    135
    Ad Soyad:
    Okan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Yok zaten örnek vermek istemiştim o zaman söyle bir durum var atıyorum 1400 full iken minimum 1000 e yapılıyorsa bir esprisi kalmıyor zaten taksit yapılacağı için kalan 400 ü de ödeyip kafamın rahat olması daha iyi olur diye düşünüyorum gerçi ağustosa kadar çok var ne olur ne olmaz

8. eymirsigorta

eymirsigorta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Orası öyle.

9. can02

can02 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    2011 Era. Aviva'ya full kasko. Muafiyetsiz. 820 tl.

10. bulent1874

bulent1874 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Bülent çıtak
    Bende kasko yaptırmayı düşünüyorum aracın şuan sigortası bitmek üzere hangi kasko şirketini önerirsiniz? şuan kapısında çizik ve vuruklar var onlarıda karşılarmı?

11. Supi

Supi Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    Metin Mustafa
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    bu sigorta fiyalar ortalama nedir ki?? ben online olarak fiyat aldım 1400 tl trafik sigortasına fiyat cıktı. nasıl birşey bu??

12. tnykrtlc

tnykrtlc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Ad Soyad:
    Tunay Kartalca
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
  13. eymirsigorta

eymirsigorta Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eski şirketiniz hangisi ve poliçeniz tam olarak ne zaman bitecek?

14. ÖĞRETMEN53

ÖĞRETMEN53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Ekrem Aykut BAL
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    2004 model Accent Admire 1.5 CRDI model aracımı geçen sene AXA, 1.270 TL'ye kasko yapmıştı.İlk kaskomdu.Bu sene aynı yerde Sompo Japan isimli bir firmaya 16.000 TL üzerinden 650 TL'ye kasko yaptırdım.Geçen sene hiç kazam yoktu.Meslek indirimi vs. derken bu fiyata geldi.Aracın modeline ve yaşına göre normal midir?

Bu Sayfayı Paylaş