Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kar Yağdıktan Sonra Motordan Gelen Sürtme Sesi

'Arıza Tespit Bölümü' forumunda HüseyinT tarafından 27 Kasım 2024 tarihinde açılan konu

1. HüseyinT

HüseyinT Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Hüseyin TAŞDELER
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 CRDİ (2008-2014)
    Merhabalar, ustanın ses artana kadar kullanmaya devam et demesine istinaden şanzumana işlem yaptırmamıştım. Maddi sebeplerden ötürü biraz da erteledim açıkçası. Şimdi farklı bir sorun ile karılaştım. Arabayı ilk çalıştırdığımda 30 sn kadar direksiyonda aşırı bir titreme hissettim. Sonrasında düzeldi ama 100- 110 km hızlarda ayağımı gazdan çektiğimde de bu titreme(sarsıntı şeklinde) yeniden başladı ve araba tamamen durdurana kadar devam etti. Sonra yeniden hareket ettiğimde titreme kesildi. Bu olayı birkaç defa yaşadım. Şehir içinde düşük hızlarla kullandığımda ses dışında sorun yaşamadım ama uzun yolda bu şekilde bir durumla karşılaştım. Bu durum acaba sorun şanzımandan değil de volandan mı kaynaklanıyor diye beni düşündürdü. 2013 1.4 dizel i20'lerde oynar volan mı var? ve şüphelendiğim arıza hakkında yorumunuz ne olur acaba?
    (Rot-balans ayarını 3-4 ay önce yaptırmıştım ama baskı balata değiştirdikten sonra bir ayar yaptırmadım)

Bu Sayfayı Paylaş