Merhaba, 2013 model 1.4 crdi i20 aracım var. Arabamı sağlam bir şekilde park ettim ancak kar yağdıktan sonra arabamı çalıştırdığımda arabanın ısnmasını beklerken (10. Dakikadan sonra) iki plastiğin birbirine sürtmesi gibi bir ses gelmeye başladı. Kardan önce bir sorun yoktu. İlk çalıştırdığımda 5-10 dakika ses normal geliyor ancak sonrasında belirttiğim ses başlıyor. Sebebi ne olabilir bilen var mı? Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.
Ustaya götürdüm şimdi baskı balata bilyasından kaynaklıymış. Debriyaja basınca ses kesiyor bırakınca başlıyor.
Allah kimseyi öyle ustaların eline düşürmesin hocam. Şanzımana bakacak prizdrek bilyası olma ihtimali de varmış bu arada
Debriyaj baskı balata ve debriyaj bilyası değişti. Ancak ses halâ devam ediyor. Debriyaja basınca kesiliyor. Prizdrek bilyasında da sıkıntı olmadığını söyledi usta. Sorun neyden kaynaklı olabilir? Belki şanzıman dişlilerinden olabilir dedi usta ama emin olmadan da yaptırmak istemedim.
Aynı ses benim araçta da da var. Debriyaj körüğü sonradan değişti ses başladı . Yaptırmadım da . Şanzıman incecek bunun için dedim kaldı
Debriyaj alt merkezi ucu debriyaj çatalına sürtüyor olabilir. Normalde dip dibeler ses çıkmamalı ama nedense buradan ses yapıyor.
Baskı balata, debriyaj bilyası, debriyaj çatalı değişti aslında. Eğer öyle bi sürtme olsa farkedilmez miydi?