Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kapıya Motor Takmadan Alarm Bağlatma...

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda TuracENGIN tarafından 20 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    :D tamam ozaman sana kolay gelsin..

2. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    :D sağolasın...

3. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    1.3mpi admire aracıma dün alarm taktırdım. bu konuyu ele alarak böyle böyle dedim, tutturdu öyle şey olmaz diye; usta ile tartıştık, varsa böyle bir şey yapabilen oraya git yaptır dedi. Sanayide bu kafa nerden geliyor anlamıyorum, benim dediğimi yapmıyorsa varsa yapan ona git diyor. Bi dediğimi yap olmazsa motor tak :RpS_mad:

Sol ön kapıyı açtı, içinde motor var dedi 2dk kurcaladı, direksiyon altında motora giden kablonun boşta oldugunu söyledi. Eski sahibi alarmı söküp motoru da öyle bırakmış :mad: Motoru test ettik tabi bozuk. Yeni motor takarım dedi...

Ama bugün hastaneye gidecektim, alarmın açma tuşuna bastım sadece sol ön kapı açıldı. önceden anahtarı sokup çevirdiğimde aynı sorun oluyordu. sadece sürücü kapısı açılıyordu. 8-10 demeden sonra diğerleri açılıyordu ya da açılmıyor, yolda giderken denediğimde ise sorunsuz bir şekilde çalışıyor.

kapıdaki motor bozuksa; ***Yasaklı***'a baktım 75TL diyor, onun yerine alarmı ısrarla merkezi kilide konudaki gibi bağlatsam diğer 3 kapı da açılır mı? nasılsa alarmın motoru sürücüyü açıyor.

Yakında sanayiye tekrar ineceğim, beceriksiz usta hem soketi takmayı unutmuş eve geldim camlar kalkmadı, kendim taktım, bu sefer kapılar kilitlenmiyor, taktığı motorun demirini vidalamayı unutmuş. Bir de sürücü kapısının açma kapama butonunu alarma bağlamış. kilitledikten sonra arka kapılardan birini açınca alarm ötmüyor.

4. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Allah yardımcın olsun abi büyük sıkıntı ya.... :(

5. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    kapıyı elinle kilitlemeye çalışınca diğer kapılarda kilitleniyor mu? yani aracın orjinalinde bulunan merkezi kilit motoru çalışıyor mu? eğer o çalışıyorsa sonradan taktığı zaten bu işlemi yapıyor yani sen elinle kilitliyormuş gibi şöför kapısını kilitliyor bu sayede aracın orjinalinde bulunan merkezi kilit motoru da diğer kapıları da otomatik olarak kilitliyor. bir de merkezi kilit motorunun yani aracın orjinalinde bulunan motorun sigortası var. onu da kontrol edebilirsiniz.

6. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    kapıyı elimle kilitleme esnasında da diğer kapılar ne kilitleniyor, ne açılıyor.

Aracın orijinalinde bulunan motorda sıkıntı oldugunu düşünüyorum. alarm taktırmadan önce de aynı sıkıntı vardı. Sürücü kapısına anahtarı takıp çevirince diğer kapılarda herhangi bir değişiklik olmuyor. Sonradan takılan motorla da bu durum zaten değişmez.

Sigorta göremedim bir türlü, kapının içinde oldugu için yanlış bir şey yaparım diye fazla kurcalamadım motoru.
    Sigorta oldugunu düşünmüyorum çünkü bazen çalışıyor bazen çalışmıyor. bazı günler sıkıntı yokken bazı günler hemen sıkıntı nüksediyor. aracı çalıştırıp biraz yol aldıktan sonra içerden sürücü kapısının mandalını itince diğerleri kapanıyor. Bazen de kapanmıyor. sorun neyse o devam ettiği sürece çalışmıyor...

benim demek istediğim; konu sahibi arkadaşımız gibi alarmı beyne bağlasak, diğer kapılar açılır mı?
    Zaten alarm sürücü kapısını motor ile açıyor. Diğerlerini de alarmla beyne yollanan komut ile açabilir miyiz?

alarmın şeması:

7. ozelci55

ozelci55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    UĞUR
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Selamlar arkadaşlar kolay gelsin. Kusuruma bakmayın araya girdim, yeni konu açmayım diye. 2005 elantra kullanıyorum. Kapı açma ve kapama esnasında sesli uyarı için birşeyler yapılabilirmi, yapan varmı.

8. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ben o işi çözdüm ama biraz uzun çalıyor. yani sonradan takılan alarmlar gibi cik cik şeklinde değilde biraz daha uzun yani sinyal lambalarının yanıp sönmesi sırasında alarmada sinyal gidiyor. isterseniz bir ara video çekip yüklerim. sonuç olarak ben çok beğenmedim. onun için kullanmıyorum. ama siz isterseniz yapabilirsiniz. lazım olan tek şey bir tane röle. herhangi bir röle olabilir. etacs modülünden alarmın kablosunu bulup hırsızlık rölesinden de bir kablo çekiyorsunuz araya da röle takıyorsunuz. orjinal alarmla kilitleyince bir sefer açarken iki sefer alarm çalıyor. bu konu hakkında daha kısa süre çalması için araştırmalarım devam ediyor.

9. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    eğer elinle kilitlediğinde diğer kapılar kapanmıyorsa aracın orjinal merkezi kilit beyninde sorun vardır. bence yine de sigortasını kontrol et sigortanın yeri araç içindeki pedalların sol tarafında kalan sigorta panelinin oradaki sigortaların içinde sigorta panelinin kapağında yazması lazım. ayrıca merkezi kilit motoru sökülüp bakılabilirde belki ufak bir temassızlık ta olabilir.

10. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Sigorta kısmını filan biliyorum, kontrol ederim...

Merkezi kilit motorunu tam göremedim. kapı içinde olunca sıkıntı oluyor. biraz da mekanizma var. bozarsak daha da uğraşırız dedim... WD 40 filan alıp güzelce sürücü kapısındaki kilit bölüme sıksam mı acaba?

Bir de konudaki gibi siyah+yeşil kahve filan deneyip diğer kapıların açılmadığı durumda, merkezi kilidin çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirim.

11. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    merkezi kilit motoru kapı kilidinin tam arka kısmına biraz aşağıya doğru olması lazım. wd 40 etki edermi bilmiyorum istersen dene.

12. Kore

Kore Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    26
    Ad Soyad:
    Cem Tuncel
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    Hocam kapılar ses yapınca wd 40 sıkmıştık ses daha da arttı.WD40 pas sökücü oradaki olan yağı da komple söküyor galiba:D.Sonra kırmızı beyaz kutusu olan bi ürün denedik ama markasını hatırlamıyorum.

13. ozelci55

ozelci55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    UĞUR
    Yaşadığınız Şehir:
    60-TOKAT
    Teşekkürler mürsel, sinyalin yanma süresine oranla ses vereceğini tahmin ettim. Çok yüksek ses vermeyen birşey takılabilir, geri vites ikaz kornası gibi. Biraz uğraşayım bende.

14. mursel_balci

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    ben direk aracın orjinal sirenine takmıştım. belki başka sirende denenebilir. ya da özel bir röle yardımıyla yapılabilir belki. yakın zamanda el atarım bu işe.

ozelci55 bunu beğendi.
  15. kaan20

kaan20 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Kaan
    Yaşadığınız Şehir:
    20-DENİZLİ
    Soketini filan söktüm biliyorum. ama kilide 1-2 mekanizma bağlı oldugu ve tam göremediğim için sökemedim. Soketi 4fişli...
    ilk önce wd40 gibi paslayıcı ve yağlayacı bulmam lazım...

Sanayiye kapı sorununu çözmek için gidiyorum değişen bir şey yok. Servise de çok yüksek fiyat çektikleri için gitmiyorum.
    İlk önce merkezi kilidi deneyeceğim. Yardımlarınız için teşekkürler...

Bu Sayfayı Paylaş