Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kapıya Motor Takmadan Alarm Bağlatma...

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda TuracENGIN tarafından 20 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    :) suan araactan uzaktayım malesef :((

2. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    bugun servise gittim arkadaşlar sorunumla ilgili baktılar ettiler beyinde bir sıkıntı yok sigortalarda bir sıkıntı yok kapı motorunda dediler.Soför tarafındaki kapının yüzünü cıkardılar ve icerde kücük bir parca var monteli kapı motoru imis otomatik kilitin onu degiştiler ve sorunum halloldu.direk kendi orjinalinde otomatik kiliti olanlarda bu moto olmazmıs fakat benim arac start model oldugu icin sonradan takıldıgından dolayı kapı motoru varmış.Şükür halloldu problemim.

3. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    turac merhaba sana bir sorum olacak burdaki merkeze + tetiklememi gönderiyoruz yoksa tamamen - tetikleme mi? biraz daha ayrıntı verebilir misin ? bu extra motora giden kabloları bu beyne yonlendirsek oluoyor mu?

4. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Accent Milenyum 1.5 (2000-2003) LC
    - tetik yolluyoruz abi... Yolladığım resimlerden 2 sine bakarsan en sağda 2 tane yeşil kablo var... Bunlardan biri kilitleme diğeri açma... Şimdi oraya gelen siyah bir kablo var... - kablo... Bu soketi MODÜLÜN ÜZERİNDEN SÖKMEDEN elinize bir kablo alıyorsunuz... Bu kablonun bir ucunu o modüle gelen siyah kabloya değdiriyorsun... Soketle kablonun bağlantı noktasındaki açıklıktan faydalanarak kabloyu değdirebilirsin... Daha sonra kablonun diğer ucunu bu yeşil kablolardan birine değdiriyorsun... Eğer herhangi bir hareket yoksa diğerine değdir... Hareket olmaması demek kapılar açıkken kapı açma kablosuna değdirdiğin anlamına geliyor... Diğer kabloya değdirdiğinde kapıları kilitlemesi lazım... Yalnız... Kapıyı kontrol etmekte fayda var diyebilirim... O kapıya extra motoru takan adam yeni kablo çekmek yerine orjinal kabloyu kesipte tofaş motorunu, kapının orjinalini devre dışı bırakarak takmış olabilir... Eğer böyle birşey yaptıysa yeniden o kesik kabloları birleştirmen gerekecektir... Önce modülü dene bir abi... Olmazsa kapıyı söküp kabloların durumuna bir bak... Kesilmişse birleştir... Eğer kesilmemiş ve olmuyorsa iki ihtimal vardır... Ya modülün diğer kabloları tetiklemedir, yada sizde olmuyordur... :) Sonucu bekliyorum abi... Takıldığın biryer olursa yaz yeniden beklerim... :)

5. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    anladım turac tesekkurler şimdi mesele cyclonenin montaj semasını bulabilmek https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif ben kaybettim ama sanırım bulabilirm ucları bakacağım artık bir kaç gün sonra aracın yanındayım bakalım :D
    extra motor takılırken extrada kablo cekildi orjinal kablolardan kesip biçme yapılmadı yani ki bı extra motora giden + ve - acma kapama sırasında yerdeğiştiriyor anladığım kadarıyla biz bu ucları kullanmayacağız.sadece - tetiklemelerdi vardı ancak bunları kullanmadığımıziçin sardık inş.kesmemişimdir https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif hala kafama takılan ise sendeki bu modulun birde olup olmadığı çünkü bizde orjinalinde uzaktan kilitleme vs bir sey yoktu ancak anahtarla açıp kapatabiliyorduk sonradan alrm taktırdık o da sürücü kapısından adam baglantı semasını cıkartamayınca extra motor cekti..mesle bu merkezi kilit modulunu bulmak bakalım bulabilecekmiyiz..son olarak anlamadığım bu siyah kabloyu neden yeşillere dokunduruyoruz devre yi tamamlama mı?- uc mu + uc mu?yeşilleracma kapama tetikleyicileri mi oluyor?

6. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    extra motorun bağlantısıyla bizim araçların dahili motorun çalışma mantığı biraz farklı abi... Extra motor iki uç arasında + - değişimiyle tetikleniyor... Örneğin yeşile + maviye - geldiğinde çekiyo, yeşile - maviye + geldiğinde de itekliyor... Ama bizim motorlarda, daha doğrusu modül üzerinde o siyah değdirilmesi olayı şundan ibaret... Siyah - uç... O iki yeşilde biri yeşil kahve biri yeşil siyah olması gerekiyo... Çift renkli kablo yani o yeşiller... Yeşil siyaha - geldiğinde kapıları kilitliyor, yeşil kahveye - geldiğinde ise kapıları açıyor... O siyahı yeşile değdirme olayıda bu işte... O uçlara - gönderiyorsun...

7. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    tesekkurler turac şimdi anladım..invels e ait bir kurulum seması da buldum bizimkine benzer tek soru işareti bu modul bizde var mı?onuda acınca göreceğim artık..

8. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Rica ederim abi... Bu sorunun cevabını merakla bekliyorum açıkcası... :)

9. moonwhite

moonwhite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    @turac hocam

sizin bu konuda konuştuğunuz şey tam benim aradığım şey sanırım. Affınıza sığınarak bi kaç soru da ben sormak istiyorum, sizin anlattığınız gibi paralel bağladığımda sinyallerde yanıp sönecek mi acaba merak ediyorum?

elimde BETAMAX diye bir markanın merkezi kilit seti var. kutu içinde 4 adet motor, beyin ve 2 adet kumanda mevcut.

Takacağım araba 2007 Hyundai Era, merkezi kilit motorları var dolayısıyla sadece kumandası yok. Yani betamax setin motorları kullanmayıp sadece beynini ve kumandalarını kullanmak istiyorum. Yani kapıları kumanda ile açıp kapamak için kullanıcam.

Aklıma takılan bi kaç soru var. Şemayı aşağıda zaten vericem. Sorularımı Sıralamaya başlıyayım :

1. Şemanın üst tarafındaki "Kırmızı" kablo yani üzerinde sigorta bağlı olanı artı uç. Yani direk aküden gelen bir kablodan alıcam ve devamlı elektrik olması lazım sonuçta di mi ?

2. Şemadaki arka kapılara ikili giden kablolardan "Mavi" ve "Yeşil" olan kabloları ise arabanın merkezi kilit tetiğine bağlıcam böylece kumandaya bastığımda açıp kapama işlemi yapılıyor olacak.

3. Asıl sormak istediğim benim şu andaki diğer aracımda da kumanda sistemi var ama aynı alarm gibi açıp kaparken sinyalleri yakıyor. Ben bu beyni bağladığımda kapılar açıldığında ve kapandığında sinyallerin yanması için nasıl bir bağlantı yapmam lazım ?

Şemayı ekliyorum :

Kısaca amacımı toparlamak gerekirse bu şemadaki beyni kullanarak 2007 model Hyundai Era model araca kumanda sistemi kazandırmak ve kapıları açtığımda ve kapattığımda sinyallerin yanmasını istiyorum...

Düzenleyen : moonwhite

10. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Estağfurullah... Dilim döndüğünce yardımcı olmaya çalışayım... 1) Evet aynen öyle... Sürekli olarak + olan bir kablodan almanız gerekiyor... Bunu kontağın altından bulabilirsiniz...
    2) Bu Mavi Yeşil e paralel olarak siyah ve kırmızıyıda kullanmanız gerekebilir şemanın en altında bulunan... Ben zamanında bağlantıyı yaparken birkaç kabloyu birbirine paralel bağlamıştım ama inanın hatırlayamıyorum şemayı internetten bulmuştum... Şimdi araştırdım ama bulamadım tekrar... Sanayide yada bir oto aksesuarcıda 'ben bu modül ile merkezi kilitleme yapacağım... Aç dediğimde - sinyal çıkışı yapan kablo ile, kapat dediğimde - çıkışı yapan kabloyu bana gösterebilirmisiniz?' derseniz yardımcı olacaklardır...
    3) Asıl sorunuzun cevabına gelirsek, modülünüzde sinyal işlevi yok... Birçok modülde (yalnızca sizinki gibi açma kapama olanlarda, ki benimkide sadece açma kapama) var ancak bu modüle koyulmamış... Bunu da şu şekilde aşabilirsiniz... Eğer biraz elektronik bilginiz var ise, modülde kullanılan tetikleme kablolarını kullanarak, röle yardımıyla birşeyler yapabilirsiniz... Eğer yapabilirim derseniz biraz daha ayrıntılı açıklama yapmaya çalışırım...

11. moonwhite

moonwhite Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler hocam.
    O zaman ilk iş şu anda haftasonunu beklemek kaldı. şu şekilde bağlayalım önce. çok da gerekli değil ama ileride de röle ile hallederiz sinyalleri.

12. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok

turac saatlerdir ugrasıyorum ama bir türlü bu modülü bulamadım bu modulun olmaması ise bana mantıksız geliyor merkezi kilit varken nasıl olmuyor anlamadım baska yerlerden çözemez miyiz?
    mesela sürücü kapısı merkezi kilit aktüvatöründen falan yapamazmıyız ki?
    merkezi kilit rölesinden falan veya bu modul önceden nerdeydi tam olarak tarif edebilir misin?

13. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    turac bu modul direksiyon milinin neresine düşüyor

14. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Abi şimdi bu modül BENDE direksiyon milinin kapı tarafına doğru düşüyor.. yani soluna... Bunu nereden bulabilirsin... :S o konuda pek bi fikrim yok ne yalan söyleyeyim...

15. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    röle kutusunun arka tarafında mı?

16. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Güzel soru.. Sanırım abi... :D Bak şimdi abi ben sana söyle anlatayım... Nasreddin hocanın eşeğe ters binmesi misali, şoför koltuğunun arkasını yatırıp ters bin koltuğa... Daha sonra ters bir biçimde(yüzün tavana, ayakların arka tarafa, saçların ise direksiyon tarafına yani arabanın önüne bakacak şekilde) koltuğa yat abi... Kendini direksiyondan destek alarak aşağı tarafa doğru çek yani kafan o direksiyon korumasının altındaki açıklıktan, direksiyonun arka tarafını görecek böylece... BU ŞEKİLDE YATTĞINDA sağ omzunun üzerinde bu bahsettiğim modülü görmen lazım abi... Eğer yine göremezsen o yattığında gördüğün yerin bol bol fotoğrafını çekerek bana yolla abi... Birde ben bakayım resimlerden... Daha da olmazsa zaten ben mersinden bir gönüllü bulup bakacağım artık :D

17. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yok turac yok bizde bu modul yok..bu gunde saatlarce ugrastım bulamadım eski sisteme devam.çünkü bizzde bu modul yok varsada baska bir yerde hem cok yoruldum hemde deneme yanılmayla bir iş cıkartacam diye cekindim acıkcası..neyse hersey için tesekkurler..yine de sevise ugradığımda soracağım bu modulu...meraklandım yine de..

18. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    :) tamam abi... bnde burada tanıdık bir getz bulursam bakacağım direk...

19. Halil ŞAHİN

Halil ŞAHİN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    162
    Ad Soyad:
    Halil ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    bence 2001den sonraki tüm araclarda olabilir bir ara serviste bir modulten bahsetmişlerdi tüm elektirik sistemini kontrol eden bir modulden ama bu modul bizde yokmuş 2001den sonraki araclarda olduğundan bahsedilmişti birazdan ondan vazgeçtim..

20. TuracENGIN

TuracENGIN Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    Ad Soyad:
    Turaç ENGİN
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    hmm... anladım abi... bakalım bakalım ya... :D

Bu Sayfayı Paylaş