Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kapı içi izolasyon

'Starex Forum - Club' forumunda Beemer tarafından 1 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Selam,
    Piyasada çok malzeme var.İçlerinden işime yarayacak olanları seçtim.Malzemeleride aldım.Küçük bir sağlık sorunum vardı.İlgilenemedik konuyla kusura bakmayın.
    Düzenleyen : Beemer

2. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Geçmiş Olsun..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley18.gif
    Projenizi Bitirmeniz Merakla Bekliyorum :)https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Bende Uygulamak İstiyorum Sizden Sonra

Düzenleyen : Ersin Cerrah

3. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gifO halde malzemelerden bahs edelim kısaca:İzolasyon için camyünü düşünmüştüm.Bu gün koçtaş firmasına ürünleri incelemeye gittim.8cm kalınlık ve 10 metre uzunlukta olan cam yününden yapılmış malzemelerin adet fiyatı 30 tl.Hani şu çatı izolasyonlarında kullanılan sarı malzemeler.Kullanım kılavuzuna baktığımda biraz sorun yaratabileceiğini düşündüm.Kesme sırasında çok fazla partikül ortalığa çıkıyor.Montaj sırasında bunlar temizlenir ama günlük kullanım sırasında bu minik partiküller burnumuzdan ve ağzımızdan içeri girerse bize sağlık sorunları yaşatabilir.O yüzden daha ince olan bir ürün buldum.Bu ürün,sobaların yada kalorifer peteği ile duvar arasına konulan bir tarafı aliminyum kaplı ürün.Kalınlığı 15mm.Isı yalıtımı için yeterli.Ama en başta belirttiğimkurşun geçirmeme özelliğini taşımıyor pek https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif
    Bir de bu ses stüdyolarında kullanılan ses izolasyon süngerlerinden buldum.En alta Aliminyum kaplı malzemeyi,üzerinede ses izolasyon süngerini kullanmayı düşünüyorum.

4. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Kolay gelsin. Cam yününü o parçacıklar (Kısa vadede insanı kaşındıran, rahatsız eden, uzun vadede solunum yolu hastalıklarına yol açabilecek parçacıklar) ve yanıcı olmasından dolayı önermemiştim. Aslında taş yünü, cam yününe daha iyi bir seçim olabilirdi ama artık almışsınız.

O süngerlerin yine bir miktar faydası olacaktır ama konik/piramit süngerler esas görevini açıkta yaparlar. Şekilleri itibariyle sesin yankı yapmasını engeller ve küçük gözenekleriyle sesi emerek yayılmalarını engellerler. Ses yalıtımı için tek başına, aldığınız o levhalar da yeterli olacaktır.

5. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Evet önermiştiniz.Ancak gittiğim markette bulamadım.Bende bu bahsettiğim yalıtım malzemesini aldım.Belki ikisini beraber kullanırsam daha iyi bir sonuç alırım.Sonuç iyi olursa kalan yerlerede bu uygulamayı yapmayı düşünüyorum.(yan paneller,sürgülü kapı,arka kapı gibi)

6. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Anladım, kolay gelsin. Yapım aşamasını da fotoğraflandırırsanız güzel olur.

7. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Selamlar.
    Önce gerekli olanameliyat takımlarımı hazırladım.Silikon ve tamir bantı izolasyon malzemelerini yapıştırmak için lazım olacak...Nescafe'de hazır bu arada...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

Süngeri depodan buldum.Piyasada m2'si 9 TL civarı....

Kullandığım malzeme İzopan adıyla satılıyor.Yapı marketlerden bulabilirsiniz.90*15*60mm Ön tarafı alüminyum kaplı.Arka yüzünde her hangi birşey kaplı değil.2 adetinin fiyatı 12TL.

Bu da arka yüzeyi.Sarı olan yüzeyi kapının içine metal yüzeye gelecek şekilde yapıştıracağız.Böylece kışın yada yazın kabin içinde ısımızı muhafaza edebildiğimiz gibi birazda ses yalıtımı yapmış olacağız...

Uygun tornavida kullanarak yan yüzeyde olan 3,önde görünen 2,kapı tutamağının içinde mevcut olan 1 adet vidayı söküyoruz.Bir tane vida kapı kolunun hemen arkasında duruyor.Yalnız onu sökmek için öndeki minik kapağı ince bir tornavida ile sökmeniz gerek.Bakalit parçayı çıkardıktan sonra iki tane daha vida göreceksiniz.Siz siyah renkli küçük olanını sökün.Diğer büyük olanı kapı açma kolunu tutuyor. Onu sökmeyin.Ben vidaların yerlerini kırmızı nokta ile işaretledim.

Vidaları söktükten sonra kapının altına eğildiğinizde kapı döşemesinin alt ortasında bir tane dörtgen delik göreceksiniz.İster elinizle ,ister tornavida ile buradan yavaş yavaş kanırtarak bakalit parçayı geriye çekin.İçeride 10 adete yakın pim mevcut.Birden çekerseniz kırılabilirler.Zaten bir tanesini kurtardığınızda gerisinide yavaş yavaş halledersiniz.Siyah ve gri olan parçalar ayrı gibi görünsede arka taraftan birleştirilmişler.Ayrı ayrı sökmeye çalışmayın...

Söktükten sonra karşımıza böyle tozlu bir tablo çıkıyor.Boşta sallanan beyaz soket otomatik camın soketidir.Bu tozlu ortamı temizlemek gerek.
    İnce naylon malzemeyi kenarlarındaki yapışma yerlerinden dikkatlice söküyoruz.Tabii kapı tutamak demirinide sökmeyi unutmayın.Naylonu dikkatlice sıyırdıktan sonra (hepsini sökmenize gerek yok) karşımıza kapının içi çıkıyor.Görüldüğü gibi standart ve izolasyonu olmayan bir kapı içi.

8. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    devamını bekliyoruz. eğer olumlu sonuç alırsanız benzer bir uygulama bende yapabilirim.

9. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

Yukarıda ortada görünen siyah parça cam kaldırma tertibatının parçası.Bu parçayı sökmedende işimizi halledebiliriz.

Bu kırmızı noktalı yer çok işime yaradı kestiğim malzemelerin bu barın üzerinde sabitledim.
    Aşağıdaki resimde kırmızı okla gösterdiğim parça camın kılavuz rayı.Mavi ile gösterdiğim boşlukta bu ray ile kapı sacı arasındaki boşluk.Genişliği 15mm olan malzememizi bu boşluğa yerleştireceğiz.Aynı boşluktan diğer rayın olduğu ön taraftada var.Böylece silikon kullanmak zorunda kalmayacağız.

Kestiğimiz parçalardan bir tanesini ortadaki barın üzerinden sürükleyerek
    cam rayının arasına sıkıştırıp bırakıyoruz.Böylece ilk parçamız yerleşmiş oluyor.İkinci parçanın sağ üst köşesinden bir parça keserek alıyoruz.Kesmediğimiz takdirde kapı kilit mekanizmasına temas ediyorlar.

Cam rayı ile kapı sacının arasına malzememizi sıkıştırıyoruz..

Barın üst tarafının bitmiş hali.Alt tarafıda aynı şekilde yapacağız.Ancak önemli bir husus var.Camı aşağıya indirirken cam mekanizmasının izolasyon malzemesininin küçük bir kısmına temas ettiğini göreceksiniz.Bu temas eden bölümü kesmeyi unutmayın.

Barın altta kalan kısmı henüz boş...

Biraz bant yardımıyla son görüntü bu şekilde...

Naylonu dikkatlice yapıştırdıktan sonra üzerindeki tozları temizledim...

Kapı döşemesinin içi..Elimdeki süngerleri şu şekilde yerleştirdim.

Bundan sonra kapı döşemesini yerine dikkatlice sabitlemek kalıyor....

10. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Süper Olmuş....Detaylı Anlatım İçinde Teşekkürler..
    Peki Herkesin Muzdarip Oldugu Sıkıntı Bu Şekilde Halloldumu

11. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Aracımız hareket halindeyken cam ve ayna kumandalarından rüzgar gelir.Bunun sanıyorum iki tane nedeni var.Aşağıda ki resimde daire içindeki yerleri ince görünüz...Bu boşluklar kapı kolları ile kapı sacı arasındaki olmaması gereken boşluklardır.

Bir diğer nedende kapıyı açtığınızda kapının en altında bulunan içerideki 3 adet yatay havalandırmadır...

12. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sağolun.Daha denemeye çıkmadım ama içeriden gelen müzik sesini dışarıdan pek duyamıyorum.Daha önce kapıyı açmaya gerek olmadan kısık ses ile maç bile dinlemek mümkündü....

13. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    elinize sağlık..........

14. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    elinize sağlık bahsettiğiniz izopan malzemesini folyo kısmı motora bakacak şekilde kaputa monte etmek istiyorum uygunmudur,kaputumda izole yok.

15. sdiect

sdiect Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    32
    Ad Soyad:
    Hakan Yıldız
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araçlarımızda mevcut olacağından emin değilim fakat bu izole sistemini starex lerin arka camların alt kısımlarındaki duvarlara,sürgülü kapının ve arka kapının içinede uygulayabiliriz.
    Düzenleyen : sdiect

16. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Benimde bir sonra yapmak istediğim bu.Arka taraflarda izolasyon yok.Motor kaputu için yapabilirsiniz aslında çok da güzel olur.

17. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
    test edip sonuçlarıda yazarsanız iyi olur. bakalım ne kadar etki ediyor.

18. Coşkun Özcan

Coşkun Özcan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    67
    Ad Soyad:
    COŞKUN ÖZCAN
    Yaşadığınız Şehir:
    81- DÜZCE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    elinize sağlık, güzel bir çalışma olmuş, umarım uğraştığınıza değer

19. Beemer

Beemer Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bu kumandalardan gelen rüzgar %70 oranında azaldı.Daha da azaltmak mümkün.Dışarıdan gelen sesler nispeten azaldı.Isı konusunda bir şey diyemeyeceğim henüz.Ama mutlaka faydası olacaktır.Sonuçta 30TL maliyetli bir iş yaptık.....

20. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Abi O Hava Beni Deli Ediyor :) Ses Falan Önemli Degil

Bu Sayfayı Paylaş