yumurta kasa 1.5 gls kapı acık ikaz lambası yanmiyor dha düne kadar sorunsuz yaniyodu bugun biraz dag yoluna cıktım aracla yollar cok bozuktu acaba sikorta atmiş ola bilirmi ama atmiş ise neden atmış olabilir. Eger sikortadansa nerde bulabilirim o atmiş sikortayı arabada
kapıları tek tek açıp kapatarak iç tavan lambasının yanıp yanmadığını kontrol et,eğer 4 kapıyıda açıp kapayınca iç lamba yanıp sönüyorsa göstergedeki ampül patlamıştır.gösterge panelini sökmek için https://www.hyundaiclubtr.com/konu/...erge-isiklarini-degistirme.26265/#post-501098 bu konuyu inceleyebilirsin.
Kapılardakı sıviclerı elimle acıp kapayarak yani pompolayarak 4 kapiyida deneyerek simdi sadece 2 arka kapi acıldıgında ikaz lambası yaniyor arka 2 kapı acıldıgında kapandigında sorun yok. Ama on 2 kapi acilip kapandıgında ikaz lambası yanmiyor. Ve tavan lanbası aracı aldıgımda yanmiyor ne kapi acildıginda nede elle ectıgında yanmiyor
o zaman gösterge ampülü sağlam,ön iki kapının müşürlerini söküp temizleyip soketlerini kontrol edin birde tavan lambasının ampülünü, muhtemelen patlaktır. işaretli yerden ince uçlu tornavida ile kastırıp camını çıkartabilirsiniz.
Konu hortlamış olacak ama yeni konu açmamak için buradan devam etmek istedim. Aracı ilk aldığımda Şoför kapısını açınca tavan lambası ve kapı açık ikaz lambası bazen yanıyor bazen yanmıyordu. Ama sonra komple gitti. Diğer üçünde sorun yok. Direkteki anahtarı söküp temizledim değişiklik olmadı kablolar da sağlam görünüyor. Hatta arka kapı ile ön kapının anahtarları değiştirdim bu sefer ne ön ne arka yandı Nasıl çözebilirim acaba bu sorunu? Yeni kablo çeksem nasıl yapılır bu iş?
Arkadaşlar acil yardım.kapıyı açınca ikaz lambası ve tavan lambası yanmıyor.diğer 3 kapıyı denedim sorunsuz çalışıyor.şöför kapısı sorunlu kabloyu ölçtüm 3 v elektrik var sorun ne olabilir
Sürücü kapısında yakıp/söndürmeyi yapan buton vardır , o zamanla oksitleniyor bir şekilde görevini yapamaz oluyor , onu çıkartıp bir temizle ve wd-40 sık düzelir.
Söküp temizlemiştim zaten ama 12v yerine 3volt var ölçü aleti ile ölçtüm diğer kapının butonunu söktüm onla denedim yine olmadı
Arkadaşlar sorunu çözdüm şöför kapısındaki orta direkteki buton ile direksiyon altında bulunan sigorta kutusunun bulunduğu o ara kısmında geçen hatta düğmenin kablosunu buldum o kablo sorunluymuş kestim ek yaparak tekrar onardım 12v elektrik geldi
Kapıları açtığımda tepe lambası yaniyo ve göstergede de yanıyordu sonra komple gitti tepe lambası ve gostergedeki lamba yanmıyor. Tepe lambası elle açtığımda yanıyor şase yaptıysa nasıl bulabilirim