19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

kalorifer

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda zaferbirgul tarafından 11 Kasım 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

1 - Motor ısındıktan sonra motorradyatör giriş çıkış hortumlarını ellekontrol et, hemen hemen aynı sıcaklıkta olmalı, eğer değilse termostad kapanmıyor ve su yeterli sıcaklığa ulaşmıyor

2 - Kalorifer radyatörü giriş çıkış hortumlarını elle kontrol et, hemen hemen aynı sıcaklıkta olmalı, eğer değilde radyatöre sıcak su gelmiyor

3 - Kalorifer radyatörü çıkış hortumunu diğer uçtan söküp suyun devir daim yapıp yapmadığını gözle kontrol et, yani kalorifer radyatöründen bol su gelip gelmediğini kontrol et, eğer su gelmiyorsa kalorifer radyatörün tıkalı

4 eğer su sıcaklığı uygunsa hava klapesi görev yapmıyor, yani dış havayı kesip sıcak hava dolaşmasını sağlıyamıyor...

2. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tamaman antifiriz derken sırf antifiriz demek isdemedin umarım içine su girmeden aktifleşmez antifiriz iletkenlik saglıyamaz zararlı olur derecesi fazla olabilir ama sırf antifiriz olmaz coşkun beyin bahseddigi delme işine gelince zayıf nokta varsa mutlaka deler bunun için sırf antifiriz olmasına gerek yok takip edin aracın içine işiyormu bakın yere işiyormu bakın umarım böyle bir sorunla karşılaşmassın olacaksa bundan kurtuluşun var ama yokişiyen yerleri yaptıracaksın kurtulacan en garantilisi bu

3. celal.oguz

celal.oguz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynen dogru tesbit ilk yapman gereken arızayı tesbit için yapman gerekenleri açıklamış çoşkun bey bunlar senin radyötörün durumunu sana söyler ondan sonrasonuca görebahsettigim uygulamaya karar verirsin aksi çıksa bile faydası olur bahsettiklerimin kirli ise

4. oguzhan06

oguzhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben size basit bir yöntem öneriyim başarılı olma ihtimalide bana göre yüksek kalorifere giden iki adet bağlantı hortumları var bu iki hortumuda söküyosunuz daha sonra kalorifere giden uçlardan birine evnizin musluğundan çektiğiniz (su ne kadar tazyikli olursa başarı şansınız artar) hortumu bağlıyorsunuz çeşmeyi açıyosunuz diğer uç boşta olduğundan içerideki zamanın yarattığı pislikler kısmende olsa temizleniyor. Bu işlemi yaptıktan sonra huni gibi bir şeyle kalorifer peteğine bir miktar matik deterjan ve bir çaydanlık kaynar su gönderip bir miktar bekliyosun bu da içerideki yağ vb. oluşan maddeleri bir miktar temizliyor. sonra tekrar ilk yaptığın şekilde tazyikli su yöntemiyle peteği duruluyorsun. Bu işlemi yaptıktan sonra kalorifer mükemmel olmasada işinizi görecektir diye tahmin ediyorum. iyi akşamlar.

5. zaferbirgul

zaferbirgul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    oğuz arkadaşımın dediği gibi bizde giriş ve çıkış borularunı çıkartıp içine biraz kireç sökücüyü akıtmayı düşündük başka bir problem çıkartırmı acaba

6. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,979
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kireç sökücü ile temizlerseniz bir süre sonra yeni radyatör almak zorunda kalırsınız. Tecrübe ile sabittir. Sadece buharlı yıkama tavsiye ederim.

7. zaferbirgul

zaferbirgul Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ileride bir şey olurmu bilmiyorum ama kaloriferim şu anda çok güzel oldu kalorifer peteğine giden boruları söktüm ağzımla üflayerek içerideki antifirizi boşalttım ardından bir huni yardımıyla kireç çözücülü su koydum 3-5 dakika sonra tekrar üfledim ve bunu 2 kez daha tekrarladıktan sonra bir ucuna çeşmeden çektiğim hortumu bağladım ve peteğin içini tazikli su ile güzelce temizledim bağlantılarımı tekrar yapıp test ettim ve sonuç çok güzel eli yatkın olan arkadaşlara öneririm ön göğüsü sökmeye gerek kalmaz.herkeze teşekkürler....

8. oguzhan06

oguzhan06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    güle güle kullanın ama arkadaşımızın dediği gibi kireç sökücü ile bu işlemi yapmak gerçekten ciddi bir risk ben matik deterjan ve sıcak suyu öneririm.

9. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Bu meseleyle ilgili olarak bir arkadasin basina gelen yeni bir durumdan bahsetmek isterim. Arkadasin Accent'inde de benzer isitma problemi varmis. Sokak arasi bir tamircinin onerisiylesogutma suyu yerine kirec cozucu Calgonlu sukoydurmus ve oyle biraz gezmis. Ardinda bu su bosaltilip yeniden Calgonlu su konulmus. Ne olduysa bundan sonra olmus zira arkadas seyir halindeyken Check Engine uyarisiyla kenara cekmis, ve hic sogutma suyu kalmadigini teshis etmis. Bir cekici vasitasiyla evinin onune cektirmis aracini, aracinin conta yaktigini soylemis cekicidekiler. Sizce ne olmus olabilir? Zannetmem ama sokak arasi tamircisiyle ilgili arkadasim bir hak arayabilir mi?

10. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    zannetmem https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

11. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL

Ilginc bir problem, teknik acidan sizce ne olmus olabilir? Acaba neden sogutma suyu kalmadi?Tamirci bir yeri sikmayi mi unuttu yoksa Calgon kireci cozdu ve bu parcalar gidip bir yeri mi tikadi? Ne dersiniz?

12. bayeko

bayeko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ekrem taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    geçen teyibi deyiştirmek için on konsolu soktum erı taktım kalorifer şimdı hep soguk ufluyor nenendır acaba onumu z kış malum teşk

13. Sekoc

Sekoc Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    492
    Ad Soyad:
    Emrah Topçuoğlu
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Araç Modeli:
    Diğer Modeller

sıcak soğuk halatı çıkmış olabilir mi. Direksiyonun alt sağ kısmında sanırım

14. mursel_balci

mursel_balci Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    6,786
    Ad Soyad:
    Mürsel
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata 2.4 (2006-2010) NF
  15. bayeko

bayeko Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    11
    Ad Soyad:
    ekrem taşkın
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    arızayı buldum on konsolu çıkarırken tam çıkamadım o arada fazlamı asıldık ne arkada fış gıbı bışey var çıkmış onu taktık olay çozuldu sag olun

Bu Sayfayı Paylaş