19 Mayıs Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Kalorifer & Klima

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda Suat EREN tarafından 29 Ekim 2011 tarihinde açılan konu

1. yasin2010

yasin2010 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  2. K4Yr4

K4Yr4 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabayı aldım alalı konunun başındaki sorun bende de vardı ama herkes farklı birşeyden bahsetmiş sanırım. şimdi tekrar ve net olarak şunu sormak istiyorum ki.
    -- dereceyi 1 den 2 ye ya da 2 den 3 e ya da 3 den 2 ye azaltıp artırdığımzda yada ayaktan cama yüzden ayağa gibi değişimlerde bu AC ışığı niye kendiliğinden yanıyor bunun böyle olmaması için yapmamız gereken birşey var mı

3. yalçın55

yalçın55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    YALÇIN EKREN
    Yaşadığınız Şehir:
    55-SAMSUN
    Konuyu bastan soan okudum ve benle hic bu durumun söz konusu olmadıgını gördüm.Bende 2011 getz var ben kalorifer dügmesini bütün kademelerinde ve cama ayaga ve diger seceneklere getirdigimde KLİMA HİC AKTİF OLMUYOR.klima tamamen benim kullanımımda ne zaman istersen o zaman acıyorm ve kapatıyom kaloriferimle hic baglantılı degilbu normalmi.

4. Ali Riza

Ali Riza Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    14
    ben de hepsini denedim bende de aynı şekilde ben basmadığım sürece aktif olmuyor.sıkıntı olacağını da sanmıyorum,gerekirse basarız biz AC tuşuna https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Bende bu araç içi ısıtma/soğutma sisteminde şunu merak ediyorum, Klasik ev tipi split veya salon tipi klimalarda, freon gazının soğutma ve ısıtma özelliği var. Acaba araç içi klimalarda, klimanın tek başına ısıtma sistemi de var mı? Varsa hangi araçlarda vardır?

6. brave

brave Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Sistem bu şekilde mi bilmiyorum ama Wv Transporter Thermal vardı bir zamanlar araç çalışmadan ısınıyordu.

7. vedatkanka

vedatkanka Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Transporter Thermal'i biliyorum o tamamen farklı bir sistem, araç motorundan bağımsız ısıtma teknolojisi var. Oysa ki klima sistemlerinde kompresörün tahrik edilmesi için araç motorunun çalışması şart. Ama Transporter Thermal'de motordan bağımsız, yakıt ile çalışan ve fan ile üfleme yapan bir sistem var.
    Aslında benim öğrenmek istediğim şey, klimanın ısıtma işleminide yapabiliyor olup olmadığını anlamak. Aracımdaki dijital klima panelinden, klima açıkken sıcaklığı yükseltiyorum ama, motor ısısını mı kullanıyor? yoksa klimadamı ısıtıyor onu çözemedim :) %99 ısıtma özelliği yok diyorum kendi kendimehttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley17.gif

8. bayramaldal

bayramaldal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bayram aldal
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.3 (2003-2005) LC
    s.a iyi günler aracım 2006 model admire camda çok buğulanma oluyor hava sirkilasyonunu da açıyorum klimayı cama verdiğim halde cama değl de her zaman yüze vuruyor neden acaba yardımcı olur musunuz?

9. srknylmz

srknylmz Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    27
    Ad Soyad:
    SERKAN YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Kia
    Arkadaşlar, normal araç klimalarında ısıtma sistemi yoktur. Soğuk havada kaloriferi sıcak konumuna alıp klimayı açsanız da motor ısınana kadar sıcak hala gelmeyecektir. Ancak soğuk havada siz üflemeyi ön cama verdiğinizde klimanın otomatik açılmasının sebebi klima ünitesine bağlı nem alma cihazı olmasındandır. Nem alma cihazı içerideki buharı alarak buğunun hızlı çözülmesini sağlar. Ayrıntılı bilgi videoda mevcuttur.

koreci ve Evren Arvas bunu beğendi.
  10. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,293
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Klima kontrol panelini bir elektrikçiye baktımanız gerekiyor. Normalde ayarı cama getirince ve klima (AC) devrede iken 5-10 sn içinde buğuyu alması gerekir. Ancak sizin araçta hava yön değiştirmede sıkıntı varmış.

11. duhangs

duhangs Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,351
    Ad Soyad:
    Duhan
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    bunun youtube de vıdeoları var cevabın hayır tek tıp sogutma klımalar.
    sebebı ıse ısıtmayı sıcak su ıle saglıyor olman arabalarda eger ev tıpı klıma gb dısarıdan alınan havayı gaz ıle ısıtma yada sogutma olsaydı yer acısından ve aracın sıcak suyla calısmasının zararını goz onune getırmezsek belkı mantıklı olabılırdı.

12. bayramaldal

bayramaldal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bayram aldal
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    teşekkürler hocam eyvAllah

ai_torcuk bunu beğendi.
  13. bayramaldal

bayramaldal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bayram aldal
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    iyi günler 2006 model admire aracım özellikle hızlanmadan sonra durunca ve daha çok devriyaja basınca gaz veriyor ve motor bağırıyor bazen de hafif0-1 arası gaz göstergesi artıyor başına gelen var mı acaba sorun nedir?

14. bayramaldal

bayramaldal Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    bayram aldal
    Yaşadığınız Şehir:
    27-GAZİANTEP
    Araç Modeli:
    iyi günler 2006 model admire aracım özellikle hızlanmadan sonra durunca ve daha çok devriyaja basınca gaz veriyor ve motor bağırıyor bazen de hafif0-1 arası gaz göstergesi artıyor başına gelen var mı acaba sorun nedir?

Bu Sayfayı Paylaş