Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Jant ve lastik seçimini nasıl yaparım

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda miranguler tarafından 22 Şubat 2009 tarihinde açılan konu

1. wiesmann

wiesmann Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    jant hıjoın e benzıo ama sen ılla onun benzerı bısey arıosan 6kollusuda var "advan replıkası" dıe sorabılırsın

2. Misafir

Misafir Guest

Sorduğun soru şuna benzemiş "abimin eli benimkinden daha büyük"..... O araçların motorları çok güçlü ve lastik ölçüleri ona göre seçilmiş, ayrıca yol tutuşları bizim araçlardan çok daha gelişmiş sistemlerle desteklenmiş, hani hep diyorum ya "ne ka ekmek o ka küfte" misali.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

3. Misafir

Misafir Guest

Şöyle bir dezavantajı olur, daha dar yanak lastik takmak zorunda kalırsın, buda lastiğin çukurlarda daha çabuk deforme olmasına ve aracın süspansiyonunun sertleşmesine (içine basılan havanın daha az olması nedeniyle)sebep olur.

4. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bide bildiğim kadarı ile finlandiya vs gibi karla kaplı etaplarda ralli takımları ince tabanlı lastik kullanıyorlar,ancak asfalt etaplarda lastik öiçüsü daha geniş oluyor ...saol coşkun ağbi bilgiler için...

5. mdmrx

mdmrx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    temkinli kullanıyorum demişsin bence hiç gerek yok o zaman teker değiştirmeye. virajlarda savurması çok hafif oluyor o da 30 km yazan tabelanın olduğu yerde viraja 50 den hızlı girersen ve zemin tam düz asfalt değilse..

6. tatoo

tatoo Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    enkei olması lazım 1.jant ve 17" olması lazım..
    konfor istiyosanız imkansız :D ama 15" takıcam diyede jant almak mantıksız bence..

7. miranguler

miranguler Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hocam yorumunuz için çok teşekkür ederim.Konyalıyım bende keşke konyada yaşasaydım.Çok araba sürdüm orda.Ama ankara da oturuyorum.30km yazan yerde 50 değil minimum 80-90 ile gitmek zorundasınız.Sebepleri hayli fazla hadi beni geçin ben zaten hızlı kullanıyorum affedin.Ama 30yazan yerde 50yle giderseniz aksam 9da evde olurum arkadan korna basan selektör çakan trafik sıkışıklıkları vs vs birde sizin güzel memleketiniz gibi dümdüz degil burası oraya cık burdan in orayı çıkarken saga viraj buraya viraj.Bu trafik teröründe sizde evinize ulaşma gayretindeyseniz hayli trafikte o şerit senin bu şerit benim diye rant kavgasına tutuşuyorsunuz :) Ee hal böyle olunca ister istemez araba savruluyor.Ben inşaat mühendisiyim.Onlarca karayolu projeleri çiziyorum.Virajlardaki hissedilen devere kadar hesaplıyoruz 30km yazan yerler bu yüzden yani araba savrulur bak hızlı gitme demek için :) ama trafiğe çıktıkmı ne mühendislik kalıyor ne insanlık.Canavarlık dizboyu.Kim eve daha önce gitmece oynuyoruz :)

Jantlara gelince hepiniz harikasınız bilgilendim bu konuda.Kararımıda verdim.10bin 15bine kadar jant ve lastiklere dokunmayacağım.Ondan sonra lastik değiştirmem an meselesi jant belli olmaz ama lastikleri 195/55/15 yapcağım kesin :)

Saygılar.

Düzenleyen : miranguler

8. WEBBEE

WEBBEE Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bu araca kullanacagın en ıyı donanımı yazıyorum
    ucuz ama guvenlı syron uzun yol lastıgı sessız
    alman dezent jant
    195 55 15 sapması yakması hatası orjınele an uygun lastık ve jant secımı olacaktır
    55 yanagın altına dusme sallanmadan kurtulamazsın

KAFKAS TÜRKÜ bunu beğendi.
  9. Misafir

Misafir Guest

KARDEŞ JANT İSTİYORSAN DJ WHEELTEN ŞAŞMAYACAKSIN

10. Misafir

Misafir Guest

forumda büyük harf kullanımı yasaktır..daha dikkatli olalım..

11. Misafir

Misafir Guest

okk bende yeni üyeyim pek fazla bilmiyorum ama çok harika bi forum ee sonuçta hyundai adı geçiyor

12. ketcap98

ketcap98 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    kemal saner
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.5 CRDI (2006-2012) MC
    hortlatmış olacağım ama adam yazmış lastik tabanı geniş olursa yol tutuşu az olurmuş :D ya yemin ediyorum ne cahil insanlar varya bırak digerleride buna inanmış bide acıklama yapmış işte kilonun lastik genişliğine göre cm başına düşen metereküp ağırlık filan :D ozaman sen bisiklet lastiği tak yol tutusun süper olsun eğitim şart

KAFKAS TÜRKÜ bunu beğendi.
  13. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kışın geniş taban dezavantajdır. Özelliklede kar da...

Bu Sayfayı Paylaş