Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Ix35 Cruise Controller (hız Sabitleyici) Taktırmak Isteyenler

'İX35 Forum - Club' forumunda ihsangunes tarafından 22 Haziran 2018 tarihinde açılan konu

1. SuatY

SuatY Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Suat YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Panel değişimiyle ilgili, şöyle bir videoya denk geldim.

MAERKEK bunu beğendi.
  2. ylmzer

ylmzer Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Parçaları bulsak takması kolay.

3. SuatY

SuatY Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Suat YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Aliexpres'te epeyi bir seçenek var aslında.

4. ylmzer

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Var ama daha önce tpms sensörlerini aldım elimde patladı. O yüzden biraz endişeliyim.

5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,199
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam 5 yıl önce ali.. den harici tpms almıştım hala sorunsuz kullanıyorum. Siz nasıl bir sorun yaşadınız acaba ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6. ylmzer

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Hocam aldım. Parça kodu şu bu Hersey uyumlu ama maalesef hiçbir cihazla tanıtamadım. Ix35 için farklı şeyler varmış. Sonradan aldığım oldu ama 2-3 sensör elimde kaldı. Uyumlu biri varsa satarım artık. Gelen sensör 3 numara benim araç 5 numaradakini tanıdı. Ix35 9 ay sonrası çıkan 2013 model. [​IMG]

7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,199
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam benim aldığım external ( harici) tpms idi , sizinki gömülü dahili tpms galiba. Uyumsuzluk yaşamışsınız.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8. ylmzer

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Aynen gömülü aldım hata ettim. Boş universal alsaydım daha iyiydi ama işte tecrübe diyelim :)

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. SuatY

SuatY Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Suat YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bu mesajdaki ürün kodlarının birebir aynısını ben de Aliexpres'te bulamadım.

Çok yakın olanlar var ama emin olmak lazım. Mesala şu;
    2011-2015 Hyundai IX35 Tucson için çok fonksiyonlu direksiyon kontrol düğmesi sabit hız cruise düğmesi ile tel - AliExpress 34
    Bizdeki 2 menü tuşunun olduğu yerde, bu üründe tek tuş var. Bu ürünü alıp, bu tek tuşun soketini arkadan vidalarını sökerek ayırıp, yerine bizim çıkan parçadaki 2 düğmenin soketini buraya takmak iş görür mü ve buraya ölçü olarak uyar mı, bilemedim. Bilen varsa paylaşırsa memnun olurum.

Ya da iki tarafın aynı renk olduğundan emin olmak için, şöyle bir ürün buldum mesela;
    Hyundai ix35 Tucson için araç seyir düğmeleri çok fonksiyonlu direksiyon ses hacmi müzik Cruise düğmeler - AliExpress 34

Son düzenleme: 22 Mart 2025
  10. SuatY

SuatY Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Suat YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Bu arada, bu ürünü ne için ve nasıl kullanıyorsunuz?

11. ylmzer

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Orjinal Lastik basınç sensörü bozuldu. Sürekli ekranda uyarısı vardı. O yüzden değiştirdim. sorun düzeldi.

12. ylmzer

Alınan Beğeniler:
    50
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Aynı durum benim de dikkatimi çekti. Bizde çiftli alt düğme var. Orada satilanlarin hepsi neredeyse tekli. Büyük ihtimalle kablo demeti de tekli olana göredir.

13. SuatY

SuatY Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Suat YILDIZ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Merhabalar,

Ben bu süreci tamamlayarak, hız sabitleme panelini takıp kullanmaya başladım. Başından sonuna her aşamasını kendim hallettiğim için gönül rahatlığıyla herkes yapabilir diyebilirim.
    Benim işlemim 2 aşamalıydı, 1. aşama herkeste olmayabilir. Onlar doğrudan 2. Aşamayı uygulayabilirler.
    1. Aşama Zemberek Değişimi:
    Bende ix35’in 2013 Elite modeli var. Bir süre önce sağ alttaki menü tuşları çalışmaz olmuştu, ardından airbag ışığı yandı, sonra da sol taraftaki radyo tuşları çalışmamaya başladı. Biraz araştırınca bunun zemberekten kaynaklandığını öğrendim. Youtube’da seyrettiğim birkaç videodan sonra, zemberek değişimini kendim yapabileceğime kanaat getirdim. İlk iş birkaç araştırmadan sonra benim araçla uyumlu olduğunu, satıcı firmanın whatsapp numarasından yazışarak teyit ettikten sonra, şu adresten zemberek siparişi verdim;
    https://www.ucuzotoparcacisi.com/hyundai-ix35-airbag-zemberegi-3-soketli-2010-2015
    Zemberek değişimiyle ilgili olarak aşağıda linkini bıraktığım video faydalı olabilir. Araştırırsanız başka da bir dolu video var.

Zemberek değişimini yapıp tüm tuşların çalıştığını gördükten sonra, esas işlem olan hız sabitleme panelinin montaj aşamasına geçtim.

2. Aşama Hız Sabitleme Panelinin Takılması:
    Epeyi bir inceleme sonrası Aliexpres’ten panel siparişi verdim. Siparişi verdiğim linki aşağı bırakıyorum.
    https://tr.aliexpress.com/item/1005...st_main.4.66a83d12XD1jqK&gatewayAdapt=glo2tur

Resimdeki gibi kablosuyla birlikte geliyor fakat mevcut kabloyu çıkarıp gelen kabloyu takarak kullanamıyorsunuz. Bir iki işlem gerekiyor, ondan da bahsedeceğim. Panel renginin “Dark Gray” (Koyu Gri) olmasına dikkat etmekte fayda var, gümüş gri daha açık çünkü. Gelen paneldeki tek tuş kafanızı karıştırmasın. Bu tuş modülünü arkadaki 2 vidayı sökerek çıkarıp, sizin aracınızdaki mevcut 2 tuşlu modülü söküp aynı yere takabiliyorsunuz, ölçüler birebir aynı. Sağdaki mevcut panelin sökülerek yerine yeni panelin takılması konusunda da Youtube’de çok video var. Ben ikisini aşağıya bırakıyorum;

Gelelim Aliexpres’ten gelen kablonun nasıl kullanılacağına. Bu noktadan sonra işlemi bazı fotoğraflarla anlatmayı düşünüyordum ama platforma foto ekleyemediğim için mecburen yazarak anlatacağım.
    Bizim asıl ihtiyacımız olan, gelen kablo setinde, üzerinde 5 adet kablonun olduğu sağ taraftaki geniş siyah-beyaz soket. Bu sokete bağlı olan kabloların, zembereğe bağlanan soketteki uçlarını çıkarıp, kablo setinden ayırmak gerekiyor.
    Kabloların uçlarının soketten çıkarılması, benim gibi ilk defa yapıyorsanız, biraz uğraştırıcı ama Youtube sağ olsun, onunla ilgili de bir dolu video var.

https://www.youtube.com/shorts/oBQ7I4Um0g0
    Bundan sonra yapılması gereken, bu kabloların doğru yuvalara takılması. Benimkinde koyu ve açık yeşil kablolar tuş aydınlatma kabloları, diğer 3 kablo (kahverengi, beyaz, pembe) ise hız sabitleme kabloları. Buradaki kritik nokta, gelen kablo setinde zembereğe takılan sokette kablo bağlantıları hangi sırada ise, sizin aracınızın zembereğe bağlanan soketine de, o sırayla takmanız gerekiyor. Gelen soketteki bağlantı sırası, soldan sağa kahverengi-beyaz-pembe şeklinde. Kendi zemberek soketinize de bu sırayla takmalısınız.
    2 adet tuş aydınlatma kablosunun hangi kablolara bağlanacağını ise, hiç işlem yapmadığınız diğer 3 soketin hepsinde bulunan aydınlatma kablolarını tespit ederek bağlamak gerekecek. O iki kablo diğer 3 soketin hepsinde ortak kablolar, dolayısıyla kolay tespit edersiniz. Bu kablo renklerinin araçtan araca değişeceğini sanmıyorum dolayısıyla benim tespit ettiğim renkler şöyle; cizgisiz yeşil kablo ile koyu ve mat sarı renkte olan kablo.
    Fotolarla anlatabilsem daha anlaşılır olacaktı ama foto yüklemeyi başaramadım. sanırım kısıt var. İşlemleri aşama aşama yaparsanız, sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. Soru olursa, cevaplamaya çalışırım.
    Kolay gelsin.

14. Roadrunners

Roadrunners Moderatör

Alınan Beğeniler:
    17,262
    Ad Soyad:
    Hakan...
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Tucson (2015–20XX) TL
    Elinize sağlık