LPG KABLO

Ix35 Birtakım Sorular(cam Ve Ayna Modülü, Cruise Control, Multimedya)

'İX35 Forum - Club' forumunda KontRadamus tarafından 12 Mayıs 2023 tarihinde açılan konu

1. KontRadamus

KontRadamus Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Kadir KOCAK
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Arkadaşlar merhaba. 2014 model Elite Otomatik ix35 sahibiyiz. Araçta birtakım eksiklikler hissettik. Araç Antalya'da ve daha önce Hyundai araç kullanmadığım için iyi bir Hyundai ustasına maalesef ulaşamadım. Bu yüzden sorunlarıma burada cevap bulmayı amaçlıyorum. Şimdiden herkese teşekkürler.

1.SORU= Önceki araçlarımızda bulunan anahtarla cam ve ayna kontrol özelliğini eklemek istiyoruz. Bunun için gerekli bir modül varmış sanırım. Araştırıp Aliexpress üzerinden 2 satıcıda istediğim modülü buldum. Hem cam hem ayna kontrol özelliği ayrıca camı sadece kapatma değil açma özelliğide mevcut modülde tam istediğim ürün açıkcası ancak bir problemle karşılaştım. Her iki satıcının elinde de 2 tip modül var. Bunlar sürücü camında Auto ve Auto DOWN yazan kontrol düğmeleriyle uyumlu. Örneğin bulduğum modül: https://a.aliexpress.com/_EvybM1X Ancak benim aracımda aşağıda fotografı eklediğim gibi düğmede herhangi bir yazı yazmıyor. Satıcıların ikisine de konuyla ilgili mesaj attım ''modüller araca uyumlu değil sadece otomatik ayna modülü uygun onu alabilirsiniz'' dediler. Düğmelerin olduğu bölümü de mi değiştirmem gerekiyor acaba bu modülü kullanabilmek için. Aliexpress üzerinden bulabildiğim için isteyeyim de deneyeyim en kötü iade ederim de diyemiyorum. Aliexpressin iade politikası hakkında bilgi sahibi değilim. Sorum şu ki bu modüller benim aracımda çalışır mı? Çalışırsa hangi modül nasıl çalışır? Çalışmaz ise aynı özelliklere sahip uyumlu modülü nereden nasıl temin edebilirim?
    Aracımın düğme bölümü;

Satıcılardaki görsel;

[​IMG] up link nedir

2. Soru= Araçta fabrika çıkışı Cruise Control yok buna oldukça şaşırdım aldıktan sonra. Araştırınca bu özelliğinde direksiyonun sağ tarafına eklenen parça ile etkinleştirilebildiğini okudum. Ancak bunula ilgili net bir bilgi yine bulamadım evet parçaya yine Aliexpess üzerinden ulaşılabiliyor ancak direksiyonun sağ tarafında bu parça için yuva göremedim. Sağ taraftaki bölümü komple değiştirmek gerekiyor sanırım ama bu seferde hem renk uyumsuz oluyor hemde sağ tarafta yol bilgisayarının kontrolünü sağlayan tuşlar yerine direksiyon sertliğini ayarlayan tuş alıyor gördüğüm parçalarda. Her iki tarafı da renk uyumu için değiştirip sertlik düğmesini söküp orjinalindeki yol bilgisayarı düğmelerini mi koymak gerekiyor yerine ama bu seferde soketler ve kablolar uyumlu olur mu? Ayrıca siyah yuvarlar bir parça var gerek var mı bu parçayı da almama? Örneğin https://a.aliexpress.com/_EJfDTGp buradaki 1045 tl olan ilk seçenekteki ürün benim ihtiyacımı karşılar mı?
    Aracımın Direksiyonu;

Ürün Fotoğrafı;

3. SORU= Araca güzel bir tesla ekran almayı planlıyoruz. Türkiyede fiyatları saçma derecede pahalı. Yine Aliexpress üzerinden çok güzel multimedya cihazları buldum ancak olurda arızalı yada kırık şekilde gelirse Aliexpress'in bu durumda politikası ne oluyor? Birde bu cihazların 4G versiyonları mevcut ve genelde en güçlü cihazlar hep bu 4G özelliği olan modeller. Almışken iyisi olsun diye bakıyorum ama sim kart takılan cihazların siparişi yasak ve çoğu 4G ürün zaten Türkiye'ye kargolanamaz diyor ama arada bazı ürünlerde 4G olmasına rağmen siparişe izin veriyor. Örneğin https://a.aliexpress.com/_EIVtPtF ürününde sadece s3 ve s4 modellerinin gönderimine izin varken s10 versiyonularına 4G model oldukları için izin verilmemiş ama 4G özellikli S10-A versiyonunda izin var görünüyor acaba sipariş versem gümrükten geçer mi? Daha önce alan arkadaşlar oldu mu herhangi bir problem ile karşılaşır mıyım? Araca uyumlu mudur?

2. KontRadamus

KontRadamus Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Kadir KOCAK
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
  3. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    22,749
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Hocam aracınız hayırlı olsun aramıza hoş geldiniz , yapmak istediğiniz değişiklikler hem bilgi birikim hem de asgari elektronik ve arabadan anlamayı gerektiriyor. Forumumuzda ix35 ciler organize biçimde arabaları ile ilgili paylaşım yapıyorlar. Usta tavsiyeleri ve yapılabilecek modifikasyonlarla ilgili , bir arkadaş mutlaka cevaplıyacaktır.

Tapatalk kullanarak telefon aracılığıyla gönderildi

KontRadamus bunu beğendi.
  4. KontRadamus

KontRadamus Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Kadir KOCAK
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Teşekkürler hocam. Şöyle böyle elektronik ve tamir bilgisine sahibim sadece bu işleri kurcalamadan forumdan bilgi almak istedim fazladan masrafa sebep olmamak için. Bakalım acelemiz yok bilgi aldıkça sipariş verip parçaları monte edeceğim. Hatta işlemleri hallettikten sonra diğer arkadaşlara da bilgi için işlemleri ve parçaları açıklayan bir rehber de hazırlamayı planlıyorum çünkü basit ama önemli eksiklikler bu özellikler ve bence bu seviyedeki bir araçda bulunması gereken özellikler.

onurforces ve Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  5. kutsayulu

kutsayulu Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    154
    Ad Soyad:
    Kutsay ulu
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Yeni İ10 (2013-201X)
    Direksiyon düğmeleri için direksiyon göbeğini söküp gerekli kablolamalar ile yeni tuş takımını yerleştirmeniz yeterli olacaktır. Cam modülü için açık konuşmak gerekirse sadece düğme takımı değiştirmek yetmez gibi duruyor. Camı otomatik tek tıkla indirme özelliği beyinde bitiyor bu nedenle sizin araçlarınızda auto down özelliği olan beyin var ancak tuş yoksa sıkıntı çıkmaz ama beyin de Farklı ise aldığınız modül çalışmayacaktır. Son olarak tesla ekran için 4g olayında gümrükte takılma yaşayabilirsiniz. Bazen satıcılar başka ürün ile birlikte gönderip bu sorunu aşabiliyorlar ancak yine de sim kart takımca cihaz imeli kayıtlı olmadığı için 3 ay içinde kilitlenecektir.

KontRadamus ve onurforces bunu beğendi.
  6. ylmzer

ylmzer Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Büyük ihtimalle oradaki yazı silinmiştir. Dün bendeki araçta kontrol ettim 2013 model elite. Onda sadece auto yazıyordu. Hız sabitleme için daha önce konu vardı oradan da bakmanda fayda var.

7. KontRadamus

KontRadamus Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Kadir KOCAK
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Evet büyük ihtimalle Auto yazması gereken buton benim araçdaki. Tespiti de şöyle yaptım. Sadece şoför camını hem kaldırır hem indirirken tek seferde yapabiliyorum. Diğer butonlarda basılı tutmam gerekiyor. Auto Down olsaydı şoför camının sadece indirme özelliğini tek tıkla kullanabilirdim diye düşünüyorum. Auto yazan modelden sipariş vereceğim bugün yarın.

8. ylmzer

ylmzer Kayıtlı Üye Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    44
    Ad Soyad:
    Yılmaz ER
    Yaşadığınız Şehir:
    8-ARTVİN
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Doğru tespit yapmışsın. auto olursa tek tıklama ile indirip kaldırıyor. Auto down olsa sadece indirir ama kaldırmaz.

9. KontRadamus

KontRadamus Yeni Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Kadir KOCAK
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Multimedya konusunu satıcı ile mesaj yoluyla konuştum. 4g olan bazı modellerde gönderilebilir görünmesinin sebebi bizdeki 150 Euro gümrük sınırıymış. Yüksek özellikli 4g modeller 150 Euro sınırını aştığı için gönderilemez görünüyor. Yani gönderilemez görünmesinin sim kart ile ilgisi yokmuş. 4g olan modellerden sipariş verirsem çok yüksek ihtimalle gümrüğe takılacak. 4g olmayan RDS Carplay falan destekli bi multimedya arayışındayım bakalım

Bu Sayfayı Paylaş