Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ix20

'İX20 Forum - Club' forumunda mordal tarafından 16 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. hkas

hkas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Teşekkürler.

2. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    konuya biraz açıklık getirmek istiyorum...otomatik vitesli araçlar düz vitesli araçlar gibi motor kompresyonu yapmaz...araç zaten son dişlideyken gazdan ayağınızı çektiğinizde motor devir saatinin rölanti kadar olmasa bile düştüğünü görürsünüz...bu da yokuş aşağı inerken hızınızın artacağı anlamına gelir...yukardaki yorumlarda fren yaparak diye sormam son çıkan araçları bilmediğim içindi...araç 60 la giderken sabitlediğinizde hızınız rampanın dikliğine göre mutlaka artacaktır....bi arkadaş hız sınırlayıcıdan bahsetmiş bu özelliği de hiç bilmiyorum..

3. hkas

hkas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Teşekkürler.
    Hız sınırlayıcı ,hızınızı belli bir km de sınırlıyorsunuz ve sınırlayıcıyı kapatmadıktan sonra gaza bassanızda araba o hızın üstüne çıkmıyor.

4. orion

orion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Merhaba aracımızi İzmir'de tamami sehir ici olmak uzere yaklaşık 500 km kullandik. Daha cok Sabah ve aksam mesai saatlerinde trafikteydik. Ayrıca benim az çok kendimce performans denemelerim de oldu. Sonuc olarak ortalama tüketim 8,7 lt/100 km ekranda görünen rakam.

5. berkefe

berkefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende izmirde kullanıyorum aracımı sehir içi genellikle ama su an ekranda 13,6lt/100km ortalama. nasıl oluyorda senin aracın 8,7lt gösteriyor. hatta 10 gün önce servise götürdüm çok yakıyor diye baktılar birşey bulamadılar normal diyorlar.

6. berkefe

berkefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar sizden ricam hız sabitleyici cruise control sistemini nasıl devreye alıyorsunuz. Bilen arkadaş varsa detaylı anlatırsa comk sevinirim

7. berkefe

berkefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    unutmadan bu arada aracım 2300 km civarında oldu.

8. orion

orion Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hızı sabitleme için direksiyonun sag kolunda alt solda hız sabistleyicinin simgesi var (sekli hiz gostergesine benziyor) ona bas daha sonra sabitlemek istediğin hıza çık ornek 90 km ve bu hıza geldiginde set - işaretine doğru küçük düğmeyi cek bırak böylece hız sabitlenir. Kapatmak için yine direksiyonun sag kolunda yukarıdaki nokta simgemi düğmeye basmak yeterli

9. hkas

hkas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı siimgenin yanındaki de hız sınırlayıcı.sınırlayıcıyı kapatmazsanız sınırladığınız hızı,gaza bassanız da geçemezsiniz.

10. ulasss

ulasss Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    az önce test yaptım...arabamla 50 km uzaktaki bir avm ye gittim...dönüşte çarsı içindede 5km dolaştım...evimin önündeki opetten full ledim dönüşte pompacıda dedimki fulleyelim ama 35 civarinta pompa atar deneme yapıyorum...ve 21tl de pompa attı..şehir dışlarını 100km hızla cruze control ile gittim...yani git gel 100 km şehir dışı ve 5km şehir içi...benim için çook tatmin edici bir yakıt bu ..arabam 1.6 prime benzinli..7 bin km de....benzinin 4.37 olduğunu dünürsek...4.9 l 100 km de....sürüş karakteri çok önemli arkdaşlar..sehir dışında özellikle cruzeyi tercih edin...125 beygir 1.6 motor 100 ile giderseniz araba 24-25 bin devirde yol alıyor...aynı hızla 1.2 araçla deneseniz küçük motor olduğunda devir saati 30 bini devirir daha çok yakar diye düsünüyorum...benim için çok tatmin edici rakamlar...

11. EMİN KÜÇÜKKELEŞ

EMİN KÜÇÜKKELEŞ Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben zaman içerisinde denedim arma olmuyor hep sabit hızda kaldı.

12. trh_gokhansucu

trh_gokhansucu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bir sorum olacak arabayı sabah çalıştırdığımda kalkış sırasında tak diye ses geliyor acaba yokuş kalkış desteğinden mi bir defrene ani basınca duruş sırasındafren balatalarından ses geliyor. arabanın yeni olmasından kaynaklanabilir mi? araba ısındıktan sonra ses kesiliyor...

13. ulasss

ulasss Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arabanız otomatik sanırım...sabahları vitese ilk takıldığında (D3'e)araba hafif ileri hareketlenmek istiyor ve tak diye bir sarsıntı yapıyor...motor parcalarının soğuk olmasıyla alakalı...tam otomatik bir çok arabada aynısı oluyor merak etmeyin...frene ani basmadaki ses büyük ihtimalle abs ilgilidir diye düsünüyorum...kazasız günler...

14. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Hocam sen 3'e takıyorsan vitesi sıkıntı orada zaten. D'ye takacaksın. 3 demek manueldeki 3. vites demek. Sen arabayı 3. viteste kaldırmaya çalışırsan sarsılır tabi.

15. leaderx54

leaderx54 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Olur mu hocam öyle şey, Otomatik viteste 3'e alırsanız en fazla 3.cü vitese kadar cıkar ve 4'e atmaz.

Yani araç 3. vitesde kalkmıyor. yine 1'den itibaren kalkar ancak en son 3. vites olur.

16. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    3-2-1 seçenekleri motor freni ve düşük çekiş güçleri için kullanılır. O aracı 3'te kullanmaya çalışıyorsanız şanzıman konusunda çok büyük sıkıntı yaşarsınız.

17. ulasss

ulasss Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ix20 de d3 ten başka secenek yokki arkadaşlar.1 var,2 var ..onlar aşagıda..mecburen d3 e alıyorsun...

Düzenleyen : ulasss

18. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    D3 e almıyorsun, D'ye alıyorsun. D deyken eğer sağa kaydırırsan 3 oluyor o. D kısmında duruyorsa sıkıntı yok, sağa da kaydırıp 3 yapıyorsan o zaman sorun.

19. ulasss

ulasss Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ok..teşekkürler...bir deniyim...sagda durmuyor geriye geliyor diye biliyorum..

20. hkas

hkas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Bu Sayfayı Paylaş