Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

ix20

'İX20 Forum - Club' forumunda mordal tarafından 16 Nisan 2011 tarihinde açılan konu

1. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    çok iyi bilirim o yokuşları...9.5 lt ise çok iyi...çünkü düzlük yok...

2. berkefe

berkefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aynı model dimi araclar ix20 1,6 otom. dimi yokuslu olan yerde 9.5lt ise gayet iyi bence benim araba 1900km civarında sizinki kaç km de

3. Nightfish

Nightfish Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    1900 km de olduğundan fazla yakmanız normal, her ne kadar rodaj yok deseler de rodaj diye bir şey var hala. Ancak problem şu ki sizin aracınız fazla değil, aşırı yakıyor. Maksimum 10 olmalı, aşırı koşullar içerisinde bile. 14 gerçekten inanılmaz fazla.

4. berkefe

berkefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    tşk ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. rodaj için ne yapmam lazım kaç km yi beklemem lazım birde çok yakıyor ya benim araba servisine mi götürsem nasıl olur yada benim yapacagım birşey varmı?

5. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    rodaj denilen hadise motor içindeki belli parçaların kendi yatak yuvalarında belirli bir süre çalışıtıktan sonra kendi yerini yaparak daha uyumlu hale gelip optimum toleranslarla çalışması olayıdır....benim görüşüm 10000 km ye kadar azalan miktarlarla rodajı tamamlar...mesela biyel kolu krank yatağı krank miline eksi toleransla takılır...çünkü eğer artı toleransla işlenirse boşluk yapar...bu yüzden tatlı sıkı takılarak parçanın kendine çalışarak yer yapması sağlanır...işte bu geçen süre rodajdır..bunun gibi birçok parça var...subapların yuvasına alışması gibi...bu geçen sürede araç normal verilerden biraz fazla yakar...

6. berkefe

berkefe Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hımm şimdi anladım rodaj ne demek çok tşk ederim. birde yeni motoru açmak diye bir şey nvarmış doğrumu doğruysa kaç km den sonra yapılmalı ve yapılma şekli tam olarak nasıl olmalı nasıl motoru açabiliriz yani iyi birşey mi yoksa kötü mü?

7. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    halk arasında söylerler...doğrudur...yalnız sizin aracınızın motoru için birazerken ..satıcı ile görüştüyseniz ilk4000 km ye kadar 4000 rpm nin üzerine çıkmayın derler..bunun sebebi rodajdır...çünkü bu km ye kadar motoralışmadığı için yüksek devirlerde aşırı ısınmalara sebep olabilir...aslında olmayadabilir ama onlar kendilerini garantiye alıyorlar...mesela aldığı dk otobana çıkıp motor açan kişiler tanıyorum...araçlara bişey olmadı ama eğer olursa fabrika garanti vermez...siz10000km yi tamamladıktan sonra yüksek devirlere çıkın derim...çok hızlı gitmenize de gerek yok...mesela dik yokuşları düşük vites yüksek devirlere kadar asılın motor açılır...sağır motor da iyi değildir...az gider çok yakar...

8. ulasss

ulasss Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ersin bey çok kaliteli bir açıklama olmuş rodaj için..elinize saglık..ben şehir içinde hiç 9-10 lt yi görmedim arkadaşlar...ortalama yakıt işine takmış birisi olarak devamlı takipleyen birisiyim...10 lt çok yüksek bir deger... ix20 çok başarılı bir araç...yapanların eline saglık...son yıllarda sürmekten en keyif aldığım araç...

9. trh_gokhansucu

trh_gokhansucu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    MERHABALAR... ben yeni gördüm bu siteyi yazdıklarınızı okudum çok güzel açıklamalar var bilgilendiriyor insanı... benim de bir kaç sorum olacak öncelikle arabayı 1 ay önce aldım 42.000 liraya yıl sonu kampanyaları güzel oluyor ikincisi ben aldığım zaman otobanda ve şehir içinde yokuşlarda biraz zorladım arabayı açılsın olayı filan diye bu herhangi bir sorun yaratır mı rodajı ilk kez duydum o yüzden biraz tedirgin etti beni. şehir dışında normalde 6 litre yakıyor ama cruise control ile 5 litrenin altına iniyo ama şehir içi 9 litre yakıyor bu değerler normal mi???

10. hkas

hkas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Hayırlı olsun aracınız.İlk 1000 km çok yüksek yada düşük devir tavsiye edilmiyor genelde.Motor seçeneğinizi yazmamışsınız.Benzinli otomatik ise tüketim değerleriniz çok uygun.

11. beyaz seytan

beyaz seytan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    61
    Ad Soyad:
    hasan37
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Hosgeldiniz

12. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    rica ederim...bildiğimiz kadar nacizene aktardık bildilkerimizi...siz 9-10 lt bile fazla diyorsunuz...yaşadığınız şehre göre fazla olabilir ist. yada ank trafiklerine girerseniz 11-12 lt leri bile görebilirsiniz...benim diğer aracım era 1.6 1160kg ağırlığı var...kış şartlarında 10-10.5 leri görüyor...ix20 nin ağırlığını bilmiyorum ama era dan daha ağır olduğunu zannediyorum eğer böyleyse ix20 için ş içi 10-11 lt normal hele motor sürekli soğuk çalışıyorsa...

13. trh_gokhansucu

Alınan Beğeniler:
    0
    arabanın motoru 1,6 benzinli evet tavsiye edilmiyormuş ama ben biraz zorladım bu herhangi bir sıkıntı oluşturur mu oluşturursa nasıl anlarız

14. trh_gokhansucu

Alınan Beğeniler:
    0
    benzinli otomatıik 1.6 galiba 1250 ağırlık

15. hkas

hkas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Rodaj motor ömrü için tavsiye ediliyor.Hem tavsiye ediliyor ama yüzde yüz sorun olacak diye bir şey yok.Siz bundan sonra yinede bir müddet ölçülü kullanın.

16. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    neden tavsiye edilmiyormuş anlayamadım?

17. trh_gokhansucu

Alınan Beğeniler:
    0
    arabanın devirini hızlı kullanmak zararlı diyorlar ilk alındığı zaman ilk 5000 kilometreye kadar devrini 50 yapmayın diyorlar eskidenmiş motor açmak şimdiki motorları açmak diye bir şey yokmuş arkadaşta chavrolet almıştı ona da aynısını söylemişler

18. hkas

hkas Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0

Arkadaş iki soruyu ayırmadan cevaplayınca karışmış.
    Tavsiye edilmeyen 1.6 motor değil.Sıfır araçta ilk 1000 km düşük ve yüksek devir tavsiye edilmiyor kullanım kılavuzunda.
    Motorunuz nedir sorusuna da 1.6 benzinli demek istedi.
    Düzenleyen : hkas

19. ersin1875

ersin1875 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    satıcıların bu şekilde söylemleri kendi başlarının ağrımaması için olabilir...birbirlerinden çok farklı olan aynı model araçlar gördüm..yakıtı farklı çekişi farklı...tabiki her iki modelin bakımları aynı şekilde...hatta bir astra vardı araç çok ataktı maks.hızı gayet iyi eniştesine verdi..araca arkadaş bindi bu aynı araba olamaz dedi...araba 100 ün üzerine çok zor çıkıyordu...yani aracı nasıl kullanırsanız öyle gider...ekonomik kullanırken arasıra devir saatine sonları göstermek motorun sıhhati açısından faydalıdır...tabi bütün tedbirleri aldıktan sonra...

20. blue_fear

blue_fear Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hyundai ix20 dizel prime 11200 km şehir içi 100 km 8 litre şehir dışı 5 litre
    ortalaması yakıyor.

Bu Sayfayı Paylaş