Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

İX20 1.6 Benzinli 125 Hp

'LPG Sistemleri' forumunda sicilyali005 tarafından 11 Nisan 2015 tarihinde açılan konu

1. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.2 MPI (2008-2014)
    Burada araç marka ve modelini kıyaslayıp,yarıştırmıyoruz.senin sonatanın veya benim i20 min önemi yok,,,,,İX20 aracı olan arkadaşı aracının lpg de ne yapabileceğine dair TAHMİN lerimizi belirtiyoruz
    En güzel cevabı '''''erenuzel41'''''' vermiş,Şöyleki::::::::::: ( ix20 kütleli hacimli ve motoru da beygirli bir araba lpg ile ne yapacağı konusunda kesin bir tahmin yürütmek zor eğer lpg takılırsa da ona lovato brc gibi ve bu markaların OBD li yani kendi kendine lpg ayarı yapan güzel sistemlerle donatılması güzel olurdu, cvvt motor honda nın vtec sisteminin bir benzeridir,)...
    ix20 lpg ile ne yapacağı (tasarruf oranı yani) belli DEĞİL,
    yani senin araçta sonatada elde edip yazdığın % 52 tasarruf olmayabilir.Kısaca her lpg her araçta aynı tasarrufu sağlamaz.AMA benzine göre oranı ne olursa olsun bir tasarruf sağladığı kesin, :) Konuyu açan arkadaşta ix20 üzerinden kullanan varmı,,tasarrufu ne olur diye sorup öğrenme aşamasında.
    İX 20 araç sahibinin verdiği benzin tüketiminde km de 32 krş yakıyor. senin dediğin %52 tasarrufla 17 krş civarı olur.inşallahta olur.

Son düzenleme: 7 Haziran 2015
    sicilyali005 bunu beğendi.
  2. sicilyali005

sicilyali005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    110
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Hasan bey yazdiklariniza katılıyorum amaç sormak danışmak taktiranlarin fikrini almak araba tasarruf olacakmi olmuycakmi diye riske girmeye gerek yok yaptıran varsa ki gordugim kadarıyla ix20 sadece bende var onların fikirlerini almak ve yaptırıp yaptirmamak

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3. ggunes

ggunes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    811
    Ad Soyad:
    GGUNES
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bu motor/kımbinasyonu 2007 sonrası Cerato, 2011 sonrası Elantra, Kia Vengalarda kullanılıyor.
    Piyasadaki birçok LPGlisi var.
    Anlamadığım, sanki bu motor birtek ix20de kullanılmış, eşi benzeri yok gibi bir tereddüt oluşmuş.

Gayet LPGye uyumlu bir ünite ve net %38 tasarruf sağlarsınız.

4. sicilyali005

sicilyali005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    110
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    İx20 de kullanılmış gibi bir algı oluştuysa kusura bakmayın.terettud oluşmasındaki sebeb şudur uygulanmış ix20 buldum landirenzo takılmış araca 80 TL LPG ile 350 km gidiyor yazmış bende diyorumki 100 TL benzinle 325 km civarı gidiyor araba bu durumda takmalimi takmamaliyim yorum düşünce aliyorum

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Hocam bende 2013 i20 var fabrikadan çıktığı gibi devam tamam motor 1.2 ama yinede 1.5 olsa yine taktırmazdım. Nedenine gelince bütün forumlarda ayı fikrimi savundum ve yine savunurum lpg araca takılırken nereden baksan 1500 tl harcıyorsun bunun ayarı sık sık enjektör değişimi vs derken aracının motor ömründen gideni de hesap et sonuç çok daha erken miadı dolmuş bir motor strese sokan lpg sorunları ve benzinde kalsan belki karlıydın. Ben 2005 te Opel astra aldım 8 yıl kullandım 1.6 16 v aracıma bu sekiz yılın son iki buçuk yılı lpg li (orijinal lovato kit)bindim , başım dertten kurtulmadı artı arabanın motoru yağ eksiltmeye başladı enjektörler yanıyordu sonunda gözüm gibi arabamı Hyundaide takasta kullanıp i20 aldım asla lpg taktırmadım ve düşünmüyorum , herkesin bir fikri elbet vardır benim açımdan bir musibet bin nasihattan iyidir fikri ön planda.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

sicilyali005 bunu beğendi.
  6. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Daha öncede buna benzer mesajınıza aynı cevabı yazmıştım tekrar yazayım :) OPEL üretim hatası bir araba ve benzinde bile sıkıntılı yaşadığınız tüm sorunlar araç ve hatalı lpg montajı yüzünden.

Evet bahsettiğiniz gibi 1500 tl verir masraf edersiniz ama sonrasında her gün rahat edersiniz. Ama sizin fikrinizin yaşınızdan ötürü değişeceğini zannetmiyorum. ( babamdan ötürü) bizde 5 yıl eraya benzinli bindik elimize ne geçti? Babam bir yere gitse başka yere gitmedi kendini avuttu :) şimdi aynı araba lpg li ve şimdiden 10.000 km oldu ne eksiltme ne tekleme nede başka bir şey yok çok şükür.

Benzinde kullanmak istemenize saygı duyarım ama lpg tasarrufu asla inkar edikemez.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

7. Asel Kaan Efe

Asel Kaan Efe Moderatör

Alınan Beğeniler:
    23,095
    Ad Soyad:
    Ahmet DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    33-MERSİN
    Araç Modeli:
    Murat kardeş bir an için lpg nin 3-4 tl olduğunu düşün tasarruf nerede kalır tabii sabit fikir diye bir şey yok teknoloji yeni yeni şeyler önümüze çıkardıkça buna uyum sağlamayız ben 1992 de bilgisayar teknolojisi ile çalışan bir kurumdaydım , mevkidaşım daire müdürleri daktilo devrindeydi , gelişmelere kapalı değilim ama lpg konusunda yaşadığım pişmanlık bende bu düşünceleri oluşturdu bence lpg budur.

iPhone 5C cihazımdan tapatalk kullanılarak gönderildi.

8. Murat

Murat Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    5,911
    Ad Soyad:
    Murat
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Santa Fe (2001-2012)
    Abi 4-5 tl olma konusunda haklısın benzin5 lpg 3.2 oldugunda 5 krş yada 10 krş fark kalmıştı ciddi manada lpg bitmişti gözümde.

D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Asel Kaan Efe bunu beğendi.
  9. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF

ben ne yarıştırdım ki şimdi? kendi aracımdan örnek verdim size işte..

ben orda sayısal değer yazdım birazcık yazılan sayısal değerlere dikkat etseydiniz litre bazında %15 gibi fazla LPG harcadığını hesaplayabilirdiniz.

Daha ne kadar açık yazabilirim emin değilim ama aracınız içten yanmalı, 4 zamanlı, çok nokta elektronik enjeksiyonlu benzinle çalışan bir motor. diğer motorlardan hiç bir farkı yok. uzay mekiği muamelesi yapmayın şu araçlara allah aşkına..

LPG de çalıştırmak istediğinizde litre bazında %15 gibi fazla harcayacak (2x2 = 4)

bu durumda tahmine, kişisel yoruma gerek yok, tasarrufun oranını belirleyende alınan yakıtın fiyatı.

ben beylikdüzünde 1.95 ten aldım, 5 km ötede haramidereden avcılar gişelerine giderken 2.45 ten lpg satan istasyonda var ve ikiside Petrol ofisi. her ikisinde benzin fiyatı 4,66 tl

1.95 e göre %52
    2.45 e göre %40

arabam 8 litre v10 motor dodge viper da olsa, 1.0 hyundai i10 da olsa sonuç değişmez..

çünkü denklemden benzini çıkartıyorsun, yerine LPG koyuyorsun, yakıt miktarını ayarlayan benzin sisteminin oksijen sensörü, sonuç aldığın yakıtların fiyatına göre değişen bir tasarruf oranı.

bu oranı bildikten sonra ix20 deki tasarrufu hesaplaması mı zor geliyor onuda anlamadım? yol bilgisayarı varsa değerine göre tasarrufun değerini de hesaplamak için başka birşeye ihtiyaçta yok ki?

hadi birde sayısal örnek yapalım:

benzin ortalaması 10 lt ise, benzin fiyatı da 4,66 tl olsun.

1000 km de 100 lt benzin harcar, 466 tl benzin parası demek

%40 tasarruf ile 186,4 tl tasarruf edilir
    %52 tasarruf ile 242, 3 tl tasarruf edilir.

10. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    tedirgin olmakta haklısınız, çalışıp çabalayıp bir araç alıyorsunuz sorup sorgulamak hakkınız.

ama LPG uygulaması öyle çok bilinmez muamma değil, harcayacağınız yakıt bellidir, araç sağlıklı çalışıyorsa, yakıt lpg de litre bazında %15 fazla olacaktır.

11. Hasan110

Hasan110 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    411
    Ad Soyad:
    Hasan URAL
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Vay arkadaş ne yazdın durdun,okuyanda beni lpg düşmanı ,,benzin istasyonu olan biri sanacak,,ipg de kar yok diyen yokki,,,,ben %50 olmaz dedim,,sende ortaya fikrini yaz gitsin alıntılayarak yazıp durma,TAMAM pes senin dediğin olsun :)

Evet yazılanlardan kısaca özetleyecek olursak % 40 ila % 52 kar ediyorsunuz. Ben hala % 40 geçmeyeceğini savunuyorum.

Not: Sakaryada mersedes yetkili servisi (T.K OTOMOTIV )olan hala oğlumun vasıtasıyla bir çok lpğ takan firmalara çok sorunduk,danıştık,,aracımın 1.2 motor oluşu ve yılda az km yaptığımdan gaz taktırmaya gerek görmedim.aracın şehir içi şu an 5.8-6.2 lerde geziniyor..dün akşam 6 kişi ile 85 x 2 km yol yaparak düzceye gittim geldim araç 4.8 gösterdi bereket versin..benim aracın tüpe ihtiyacı yok :)

Son düzenleme: 9 Haziran 2015
  12. maycicek

maycicek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    138
    Ad Soyad:
    Murat AYÇİÇEK
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Sonata (1999-2005) EF
    İlk once tasarruf oranina itiraz ettiniz, kendi aracimdaki verileri ornek olmasi icin yazdim, senin arabanin bilgisine ihtiyac yok bize ix20 verisi lazim dediniz.

Tasarrufun oran olarak arabadan bagimsiz oldugunu soyledim.

Simdide benim i20 ye lpg gerek yok diyorsunuz?

Siz ne iddia ediyorsunuz tam olarak?

Ben fiyata gore degisen oran oldugunu, tasarruf bedelinin de aracin normalde harcadigi benzin ile orantili oldugunu soyluyorum. Tamamen konuyu acana, merak edene referans olacak bilgiler.

Konuyu alakasiz yerlere cekip cekip duruyorsunuz.

13. sicilyali005

sicilyali005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    110
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    selam arkadaşlar kaldığımız yerden devam edelım fazla ix20 si olan ve fikri olan yok yeni araç almama rağmen ahali ix20 yi sattırmıyor :) bu yüzden ix20 ye devam dün 45 tl lik benzin ile 181 km yaptı araba sakin kullanım yakış nasıl sizce

14. wuratakdag

wuratakdag Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    Ad Soyad:
    Murat AKDAĞ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    İX20 (2011-201X)
    merhaba,
    forumda yeni sayılırım konuyu gördüm ve 2011 ix20 1.4 mode sahibiyim bende atiker marka lpg var. depo ortalama 70 liraya falan fulleniyor. km olarakta şehir içinde çok rahat 350 km yapıyor.

15. sicilyali005

sicilyali005 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    110
    Yaşadığınız Şehir:
    35-İZMİR
    Gordugunuz gibi arabamıza rağbet yok senede 1 mesaj gelse çok sukur diyoruz

General Mobile 4G Dual cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş