Merhabalar, forumu araştırdım benzer sorular gördüm fakat çözümü ile ilgili paylaşım göremedim. Şöyle bir sorunum var. Araçla yolda giderken bazen çukurda, bazen düz yolda, bazen frene basınca yani kısacası biraz kafasına göre aracın arka bagaj kısımlarından geldiğini düşündüğüm garip bir ses var. Sesi şöyle tarif edeyim, askerde sabahları koğuş kalk yaparken metal bir çubukla metal yataklara hafifçe vurur gibi bir ses. Yani iki metalin hafif şiddette birbirine vurma sesi. Araştırdığım forum soru cevaplarına göre bagaj kilidine, arka koltuk kilit karşılıklarına izole bir şeyler sardım. Bagajı tamamen boşalttım. Arka koltukları sol ve sağ olmak üzere ayrı ayrı yatırarak kullandım. Sesi azaltsam ya da duyma periyotlarını uzatsam da tamamen kesemedim. Bu arada aracımda LPG yok, alt takımlarla ilgili kontrole de gittim herhangi bir parçada boşluk vs. yok. Okuduğum kadarıyla da kronikmiş ve benzer durum yaşayanları gördüm ama cevapla ilgili bir şey bulamadım. Bu durumu yaşayıp çözen var mıdır?
benzer konular ve sorular buldum ama çözümle ilgili bir şey bulamadım. Çok sık forum kullanmıyorum, durum eski konu ile ilgili mi yoksa yeni bir konu mu bu karar veremedim. Yardımlarınız için teşekkürler.
@zaferbukulmez , her şeyi yaptım diyorsunuz ama bu tür sesler akla gelmeyecek yerden çıkabiliyor , bir ara bir Astra F arabam vardı , bu tür bir sesi 6 ay araştırdım , gitmediğim usta kalmadı , meğer egzozun askısı uzayıp kopmuş ve her sarsıntı ve irkilmede kazan bir yere çarpıyormuş. Olur mu olur. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
merhabalar benim araçtada aynı ses var bazen kesiliyor bazen devam ediyor ama sorunu bulamadılar. birde otomak olan bu araçlarda şansıman yağı değişmiyormu birkaç yere gittim öm ürlük dediler
Şanzıman yağı işi biraz karışık. Aracınız düşük km de ise değiştirebilirsiniz. (Doğru yağ ile) Km'si yüksek ve daha önce değişmediyse biraz riskli olabiliyormuş. Risk şu; yüksek km'de yağ tortu ile kalınlaşıyor ve yeni yağ ince kaldığı için vuruntuya sebep oluyor deniliyor. Benim aracım 100.000 km de ve çıkan yağ çok kötü durumda olmadığı için ben değiştirdim. Şimdilik bir sorun görünmüyor.
Hocam merhaba aracınız hyundai ix 35 mi benim araç 92 binde yağ değişimi makina ile mi yoksa manuel olarak mı değiştirdiniz
Aracım ix35. Manuel olarak değiştirdim. Bu şekilde mevcut yağın %60'ı değiştiriliyor. Aslında bunun bir faydası da yukarıda bahsettiğim riskin bir nebze önüne geçiyor. Özellikle araç yüksek km'li ise makineli değişim çok daha riskli oluyor. https://www.hyundaiclubtr.com/konu/ix35-bakim-ve-onarimlar-ai_torcuk.53105/